Lama aiheuttaa epätoivoisia tekoja

Suomella on ennätysmäärä velkaa, kaupungin- /kunnanjohtajat hakevat ratkaisuja talouden velkaantumisen pysäyttämiseen.Tässä on otollinen maaperä huijareille jotka käyttävät tilannetta hyväkseen. Luvataan loistavaa tulevaisuutta ja paikkakunnalle vaurautta tuovaa toimintaa, -kultaa ja kunniaa. Toivossa on hyvä elää, näin on saarnattu vuosia, todellisuuteen herääminen pysäyttää useimmat.

Ainakin yksityisellä sektorilla ei ole varaa hölmöillä, vaan aletaan järkevästi miettimään kuinka päästään pienemmillä vaurioilla parempaan arkeen. Kunnan ja valtion puolella kustannukset hölmöilyistä siirtyvät kansalaisten kannettaviksi, tämä vaatisi vastuuntuntoista tulevaisuuteen tähtäävää ja perustukseltaan vahvaa taloudenhoitoa. Kuitenkin nykyisen hallituksen ympäristöministeri esitteli lehdessä paperille piirtämäänsä kuvaa jossa lapsiperhe, kukka ja iso tuulivoimala rinnakkain jakoivat maiseman.

Tässä vaikutettiin mielikuvaan johon kuuluisi kukat ja tuulivoimalat ihmisten vierelle, juuri niinkuin ministeri Lauri Tarasti viimekesän Sitran järjestämässä tuulivoiman myönteisyyden edistämis seminaarissa esitteli. SK.n 18.4 perjantain kolumnissa otsikko on: ”Tuulivoimasta kuuluu tykätä”, Tämä on hyvin vaikeaa, mahdotontakin  jos vähän miettii mihin se tykkääminen johtaa. Tuulisähkö maksaa valtiolle syöttötariffin mukaan nyt 105.30 euroa megawatilta, se on n.kolminkertainen hinta markkinahintaan verrattuna, lisäksi saadaan mittavat terveys- ja ympäristövaikutukset kannettavaksi jos tämä hyväuskoisten höynäytys saa jatkua.

Ja jatkuuhan se kun katsoo vaikka ministerin paperille piirtämää mielikuvaa asiasta. HS kirjoitti sivuillaan jokin aika sitten miljardien eurojen menoerästä tuulivoiman takia vahvistettavista voimalinjoista Pori -Oulu välillä, tuulisähkö on oikullista ja vaatii vahvat voimalinjat sekä jatkuvan lähes samantehoisen varavoiman tuki- ja säätövoimaksi. Hiilivoimaloita käytetään tuulivoiman tukena, tästä syntyy lisääntyvät hiilipäästöt ilmastoon josta on Tanska ja Saksakin kärsinyt. Tuulivoima ja hiilivoima ovat sidoksissa toisiinsa.

Fingrid perii voimalinjojen investointikulunsa ja sähkön käyttäjät maksaa ne lopuksi korotettujen siirtohintojen muodossa. Ei sitäkään tuulifirmat valtion antamasta tukirahasta maksa, kaikki muutkin haitat maksaa ne joka niistä kärsii omissa nahoissaan. Ne olisi vaan siedettävä, näin kertoo meidän virkamiehet ja politiikot viisaudessaan. S-ryhmän tuulisähkö esittelyn mainospuheessa lupailtiin kuluttajille jopa tuulivoiman tuovan sähkölaskuun alennusta. Vihreä unelma puhtaasta ilmasta otetusta luomu sähköstä on roskaa, mielikuvilla on saatu kallis lasku yhteiskuntaan.

Porissa Lyttylän Peittoonkorven suuret tuulivoimalat ovat nyt se katastrofi minkä ei uskottu syntyvän. 4,5 MW ja yli 200m korkeiden tuulivoimaloiden piti olla huomaamattomia korpimaisemaan piilotettuna, eikä ääni- ja valosaastetta pitänyt kuulua eikä näkyä. Siitä piti tulla puisto, ”tuulivoimapuisto”, luonnon eläimet voivat siirtyä kauemmas uusiin korpimaisemiin vihreämpiin elinympäristöihin mutta ihmiset joutuvat nyt tilannetta seuraamaan kärsien vaikutuksista.

Kaupunki ja kunnat pyrkivät edistämään asukkaiden hyvinvointia ja kestävää kehitystä alueellaan, näinkö sitä tehdään, tässä on unohtunut vastuut ja virheiden korjauksista syntyvät vahingot ja pysyvät haitat. Virkamies vastaa virassaan virheellään tai laiminlyönnillään aiheuttamastaaan vahingosta ja pysyvästä haitasta.

Kyllä meidän on saatava tosiasiat ymmärtäviä politiikkoja päättäjiksi muuten meidät hukka perii. Ilmastokin on jo yli 17 vuotta pysynyt vakaana eikä mitään katastrofeja meriveden nousuista ym. pelotteluista  ole näkyvissä.  Ilmastopolitiikkaa ja tuulivoimaloita ei voida liittää yhteen, tuulivoimalat saastuttavatkin liikaa ennenkuin siitä saatava sähkö on kuluttajilla käytössä.

Meitä on huijattu tuulivoiman mukanaan tuomasta hyvästä, joka on paikkaansa pitämätöntä unelmaa. 

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu