Kunnan talous kuntoon tuulivoimaloilla

Jari Suominen mainostaa tuulivoimaa nyt talouden ja hyvinvoinnin saamiseksi tasapainoon velkaisten kuntien johtajille.
Otsikko on: Miten yhdellä eurolla voi saada työtä ja hyvinvointia 10 euron edestä.
Puheisiin on syytä suhtautua erittäin kriittisesti. 

Ylivelkaantuminen on saanut kunnat + maanvuokraajat yrittämään jos se mainostettu euron sijoitus tuulivoimaan toisi yli kymmenen takaisin niinkuin Jari Suominen mainostaa.
Ne ei vielä usko sitä vanhaa opetusta "jos jokin kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, se ei myöskään ole totta".
Poliisin kokeneet petostutkijat tietävät, että tämä on niitä harvoja asioita, joka pitää aina paikkaansa.

-Eikö ihmiset koskaan opi..
Luvian kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että se hyväksyisi Oosinselän "tuulivoimapuiston" osayleiskaavan. Tuulivoimaloita on tulossa 31 kpl, Gamesan 4.5 MW, tornin korkeus on 140m ja roottorin halkaisija 128m, pyyhkäisy korkeus on 204m.
Nämä jättikokoiset tuulivoimalat muodostaisi sen "tuulivoimapuiston", se olisi katastrofi alueella niin ihmisille kuin eläimillekin, voimalat tuottaa matalataajuista infraääntä, kantavuus äänellä on yli 5km eikä rakenteet juurikaan pysäytä jaksottaisen ääniaallon etenemistä. Matalataajuinen melu, joka on esitettävä uusissa Ym 2/2014 ohjeissa 1/3 oktaavittain on huomioimatta.

Uskottavuutta ei lisää luvatut kymmenet tuhannet työpaikat jotka toteutuisivat jos vaan tuulivoimalat saisivat rakennusluvat kunnissa, -ei ole näyttöjä toteutumasta valmistuneissa "puistoissa".

Virkamies on virkavastuullinen tekemisistään. Peittoonkorven tapauksessa Porissa on kyse niin vakavasta virkavirheestä, että vastuullisia viranomaisia odottaa viraltapano.

Tuulivoima on pyramidihuijaus joka toimii niin kauan kuin kasvua riittää. Tällä kerätään rahaa kansalta mutta vain pyramidin yläpäässä oleville, kaikki muut kärsii lopulta. Tuulivoimala ei tuota kuin alle 20% hyötysuhteella sähköä ja käyttöikä jää alle 15 vuoden. Syöttö-juottotariffi on kaiken järjettömyyden aikaansaaja.

Energiapolitiikka pitäisi suunnitella todellisten ympäristövaikutusten ja kustannusten perusteella. Tuulivoima soveltuu Suomen oloissa lähinnä pienimuotoiseen tuotantoon siellä minne sähköverkko ei yllä, laajaan energiantuotantoon se on liian kallista, myös terveys- ja ympäristövaikutukset ovat merkittäviä.
Tuulivoima rakentuu veronmaksajien harteille ja rasittaa talouttamme koko käyttöikänsä.

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu