Tuulivoimalat pilaavat maiseman

Selkämeren kansallispuisto on rauhoitettu maisemaltaan muuttumattomaksi. Tuulivoimateollisuus pilaa maiseman yli 200 metrin korkeilla voimaloilla mantereen puolelta vilkkuvaksi, välkkyväksi, pulssimaista ääni-aaltoa lähettäväksi häiriöksi.
 Radio ja TV pätkivät, kännykkäyhteydet ja tutkatiedot merellä ja ilmassa vaarantuvat. VTT teki selvityksiä 150 metriä korkeiden voimaloiden vaikutuksista, mutta nyt voimalat ulottuu jo yli 200 metriin, ja ne kootaan korkeille paikoille suuriksi ryppäiksi.
 Lähelle merenrantaa rakennettuina ne ovat vaikuttava haitta. 

"…Alueella tosin pesii merikotka ja merikotkia kuolee tuulivoimaloihin, mutta tilanne on sama koko rannikkoalueella, eikä laji ole enää erityisen uhanalainen"  Tässä näkyy virkamiehien kanta haitoista? 

http://tvky.info/wp-content/uploads/2014/05/SKMBT_C45213102315130.pdf

sivu 7

 Luvian rajan lähellä Porin Jakkuvärkin tuulivoimaloille kaavoitetulta alueelta kaadettiin merikotkan pesäpuu, Pesässä kuvattiin kesällä kaksi merikotkan poikasta, poliisi tutkii tapausta. Alueella on kymmenien merikotkien yhdyskunta joka saalistaa Luvialla tuulivoima-alueeksi kaavoitetulla Hangassuon kaatopaikan ympäristössä.

http://www.nostot.fi/browser/rss/1576159/NkMxUiA2QzFQIDZDMVYgNkMxQyA2QzFEIDZDMVEgNkMxQiA2QzFyIDZDMUcgNkMxcSA2QzFwIDZDMWcgNkMxYyA2QzFlIDZDMTcgNkMweCA2QzB

 Tuulivoimalat on nostettu kaikkien lakien yläpuolelle, niillä voidaan tuhota luonto, ihmisten ja eläinten asuinpaikat, ei millään ole mitään väliä enää. Kaiken huippuna on että nämä tuulivoimaloista hyötyvät pyramidihuijauksen rakentajat saavat julkista rahaa hankkeilleen joilla aiheutetaan terveys- ja ympäristöongelmia.

 Voimalat ovat väärillä perusteilla kaavoitettu, on unohdettu maankäyttö ja rakennuslain pykälät.

 Terveellinen, turvallinen ja viihtyisän asuinpaikan turvaaminen on jätetty nyt kansalaisten omiin käsiin, ilman viranomaisten suojaavaa valvontaa.

 Melu on yksi merkittävistä elinympäristön laatua, viihtyisyyttä ja terveyttä heikentävistä tekijöistä. Hiljaisuuden arvostus on kasvanut sitä mukaa, kun meluongelma on tunnistettu. Melutasoltaan hiljaisia alueita kartoitettiin vuonna 2003 Satakuntaliiton toimesta Satakunnan maakuntakaavaa varten.

 Luvialla hiljainen alue merkinnällä on Selkämeren kansallispuiston Säppi ja Luvian ulkosaaristo, luonnonrauha-alue on Pinkjärvi – Lastensuo.
 Normaalisti tuuliturbiinien synnyttämiä ääniä on tutkittu ihmisten nukkumisen häirinnässä. Se onkin tärkeää, perusteellisesti tutkittu ja terveydelle vaaralliseksi havaittu, kuitenkin myös luonto eläimineen ja kotieläimetkin ovat alttiina ääni-aaltojen vaikutuksille aiheuttamalla lajien häviämisen vaikutusalueilta.
 Luvialle ja Porin Viasvedelle on kaavailtu yhteensä noin 60 kappaletta korkeita ja tehokkaita (yli 3MW) infra-äänigeneraattoreina toimivia tuulivoimaloita. Voimalat sijoittuvat kolmeen ryppääseen noin 50 metriä korkeaan maastoon, josta ne hallitsevat maisemaa häiritsevästi.
  Voimalat toimivat valtion tukirahan varassa itsessään kannattamattomina, menevätkö rahat hukkaan?  Sähköntuotto on satunnaista ylös – alas – ei mitään, ja se aiheuttaa ongelmaa sähköverkossa.

 http://ilmastorealismia.blogspot.fi/2014/05/tuulivoimassa-huonoja-puolia-ja-paljon.html

  Päästöjen vähennyksiin eivät voimalat vaikuta vaan lisäävät niitä vaatimalla epätasaisen käytön hiilivoimaloilta tuki- ja säätövoimana.

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu