Arvottomista tuulivoimaloista autiolla maaseudulla tulee ongelma

 Kaikki vaikuttaa kaikkeen. Nyt on lobattu kaiken hyvän tuojana maaseudulle tuulivoimaloita. Jostain syystä ei positiivisia vaikutuksia ole mainittu lainkaan asiaa selvittävissä tieteellisissä artikkeleissa. On vain negatiivisia vaikutuksia. Niiden mukaan tuulivoimalat tuhoavat luontoamme.

 Suomessa on kylmää puolet vuodesta ja lämmin koti on tärkeä kaikille, myös maaseudun mökkiläisille. Lähelle rakennetut tuulivoimalat romahduttavat asunnon arvon ja tekevät turvallisen asumisen terveydelle vaarallisena ongelmaksi. Esim. Pori, Peittoonkorpi, Kellahti:

– Talo n.1km päässä:"…meille paikallisille sanottiin, että tuulivoimalan ääni on suunnilleen sama kuin jääkaappi hurisisi taustalla, ja me hölmöt uskoimme". "Kun ensimmäinen voimala käynnistyi, tuli mieleen, että missä se Hornet oikein lentää?". Vuorotöissä käyneet ihmiset ovat sanoneet, että he eivät pysty enää nukkumaan. "Yhtenä päivänä voi olla hirveä melu, toisena päivänä ihan hiljaista".

– Talo n. 700m päässä: "Minulla vanhalla kääkällä on jo huono kuulo, mutta ei saa nukuttua, se vaan tulee ihan pääkopan sisälle tuo jytinä".

 On mainostettu tuulivoiman olevan kannattava bisnes koko kansakunnalle. Mainoksen laskelmat on joka suhteessa laskettu hatusta vedetyillä luvuilla, selitykset eivät vastaa toteutumia. Tuulivoimala ei kestä Suomen ilmastossa 20 vuoden käyttöikää vaan ehkä 15 vuotta korkeintaan. 

 Hyötysuhde ei ole lähellä 30 prosentin tehoa nimellisestä  kapasiteetista vaan se jää alle 20 prosentin.

 Työpaikkoja on luvattu syntyvän, missä ne nyt on? –  ei näytä tulevan jatkossakaan. Espanjakin on tutkinut ja todennut jokaisen uusiutuvan energian työpaikan syövän kaksi muuta teollista työpaikkaa. – Ei hyvältä näytä tulevaisuus.

 Tuulivoima on syöttötariffeineen aivan ylivoimaisesti kalleinta sähköä markkinoillamme. Mikään muu sähköntuotanto ei edes kysyntäpiikkien aikana – siis keskitalven kovimpina pakkaspäivinä – kehtaa pyytää vastaavia hintoja. Ja silloinhan tuulivoimalat yleensä seisovat, kun ei tuule, – ne kuluttavat silloin lämmitykseen ja kunnossapitoon sähköä – eivät tuota.

 Tuulivoiman rakentamista ohjaavat siitä saatavat tuet, syöttötariffit. Näin tuotetusta sähköstä saadut tuotot valuvat kuitenkin usein ulkomaisten sijoittajien taskuihin, kuten Kauppalehti kirjoitti syyskuussa. Tuulivoimaloilla ei ratkaista kuntien talousongelmia sen enempää kuin ilmasto-ongelmaakaan. Maaseudun autioituminen on lähempänä tuulivoiman seurauksista. Purkukuntoiset romut ovat ongelmana alle 15 vuoden käytön jälkeen, – lyhytnäköistä hommaa.

 Se, että alueen tuuliolosuhteet ovat otolliset tuulivoiman rakentamiselle, ei voi eikä saa olla peruste mitätöidä ympäristön korvaamattomat ekologiset, geologiset, maisemalliset ja kulttuuriset arvot.

 Tuulivoimateollisuuden lobbauksella aikaansaadut kuntien lyhytnäköiset päätökset kaavoittaa näitä alueita tuulivoimatuotannolle on kyettävä estämään.

 

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu