Tuulisähkö haittana muulle sähköntuotannolle

 Hei, mihin tämä johtaa..-Tuulivoima firmat tarjoaa rahaa maanomistajille jos pysytte hiljaa!!

http://www.taloussanomat.fi/ymparisto/2014/05/26/ts-tuulivoimayhtio-maanomistajille-saatte-rahaa-jos-olette-hiljaa/20147398/12?n=1

 Kirjoitin SK:n mielipidepalstalle jutun Kustaan päivän tuulivoimaseminaarista jossa puhujana on syöttötariffin suunnittelija ministeri Lauri Tarasti. Juttu oli 26.6.-14 päivän SK:ssa. Homma saa jo rikollista uhkausta aikaan Suomessakin SK:ssa ollut mielipide ja vertaus Italian rikolliseen tuulitoimintaan.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/12844832/Satakunnan%20Kansa%20260514.jpg

 Tekstistä puuttuu lause "Ympäristöministeri piirsi ja esitteli hymyssä suin tulevaisuuskuvaa lehdistölle, piirustuksessa oli lapsiperhe, kukka ja suuri tuulivoimala rinnakkain. Tämän kuvan levittäminen ei anna kuitenkaan aihetta itsetyytyväisyyteen ja kaikkein vähiten laiskanlepoon." 

 Länsirannikolla on nyt jotain mätää, "tuulivoimapuistoja" rakennettaisiin jo ihan kylän vierelle, lähimpiin taloihin on esim. Porin Peittoonkorven rakennetuilla tuulivoimaloilla (12kpl 4,5 MW ja kork. 204m) Kellahden kylän taloihin n.400m matkaa, ja asukkaat eivät lehtitietojen mukaan ole tyytyväisiä kun ei pitänyt häiriöitä syntyvän, -selitysten mukaan.

 Luvialle olisi tulossa n.50 kpl isoja tuulivoimaloita (lähimmät talot on n.700m päässä), keskustan molemmilla puolilla oleville n.40m korkeille harju-alueille, toiselle puolelle n.20kpl ja toiselle 31 tuulivoimalaa.

Asukkaat ei hyväksy (ei olla edes kysytty) on vaan sanottu etteivät aiheuttaisi haittoja.

Ongelmat ovat kiistattomia rakennettujen tuulivoimala-alueiden perusteella.

 Väkisin halutaan rakennuspaikat ottaa velkaisilta kunnilta sähkö bisnekseen johon on hallitus antanut niinhyvän takuutuoton omistajilleen.

 Tuulivoima pilaa muilta sähköntuotantomuodoilta parhaan hyötysuhteen tuoman edun, kun muut joutuvat koko ajan olemaan ns. jalka kaasulla joko laskemassa tai lisäämässä tehoa voimaloihin.

 Hiilivoimaloissa tämä aiheuttaa lisääntyvät päästöt, josta on hyvänä esimerkkinä Tanska ja Saksa. Päästöjen vähentämisellä tätä tuulivoimaa ajettiin takuuhinnan saajaksi, päästöt kuitenkin lisääntyy ja muut sähköntuotantomuodot kärsii. 

Tämä tulee todella kalliiksi jos näin jatketaan rahoittamalla vahinkoja aiheuttavaa tuulivoimaa julkisista varoista.

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu