Tuulivoimalat melu-ongelmana Suomessa

STY:n puheenjohtaja ei peräänny mainoksesta "euron sijoitus tuulivoimaan tuo yli kymmenen takaisin". Jari Suomisen luennoi kantaverkkopäivillä 3.9.2014, ja vertaa Saksan valtavaa tuulivoimakapasiteettia Suomen vaatimattomampiin lukuihin. 

Jos kiinnostaa niin nyt voi katsoa Suomisen esityksen taltioinnin: 

http://qsb.webcast.fi/f/fingrid/fingrid_2014_0903_kantaverkkopaiva_2/#/w…

Juttu saa kuuntelijan joka joutuu sitä tukirahaa veroissa maksamaan vähän hämilleen, kun kerrotaan juttua tuottavasta bisneksestä ja samalla anellaan asiakkaan taskuista rahat sen pyörittämiseen. Kaiken järjen mukaan sen kuuluisi pärjätä markkinoilla ilman julkista tukea jos se noin erinomaisen hyvä on: – ilmaista polttoainetta generaattorille, joka tuottaa sähköä hyvällä hyötysuhteella??

Pieniä poimintoja Saksan johtavasta sanomalehdestä Sud-Deutsche Zeitung: "Vihreän sadun ruma loppu" otsikon alla julkaistu  1.5.2014 kirjoitus jossa tiedotetaan tuulivoimatoimija Prokon ajautumisesta konkurssiin. 75000 sijoittajaa pelkää rahojensa menetystä, sijoitus on ollut 1.4 miljardin arvoinen. Firmalla oli ollut suureelliset mainokset varmasta tuotosta, vähintään 6% tuotto on minimi, kerrottiin. Nyt yrityksen omaisuus ei kata läheskään sitoumuksia ja toiminnan jatkuminen ei ole enää mahdollista.

Kyseessä on yksi suurimmista konkursseista harmailla pääomamarkkinoilla Saksassa.

 Mikä mahtaa olla 2500 euron pääomalla perustetun suomalaisen tuulivoima toimijan riskinottokyky. Suomessa tuulivoimaloiden tarvitsema maapohja vuokrataan hyvillä tuotto-odotuksilla, kun ne pettää ei vuokraa makseta. Vastuu on aina maanomistajalla, vuokraaja myy firmansa pois kun se on edullisinta, näin vältetään ne purkutyöt jne. vastuut. Ei tuulivoimatoimija sijoita rahaa n.2500 euroa metsähehtaariin vaan maksaa ennemmin tuotantoon sidotulla vuokralla maanomistajalle.

Tuulivoimateollisuus perustuu totaaliseen huijaukseen, jossa käytetään hyväksi ihmisten omantunnontuskaa ilmaston saastumiseen osallistumisesta.

Yksikään kaupallinen tuulivoimala maailmassa ei pyörisi ilman yhteiskunnan massiivista tukea. Suomen suora tuki alkaa olemaan vuosittain yli 200 miljoonaa euroa. Plus 40% investointituki kaikesta alan investoinneista, lisäksi voimalinjat ym. yht.n.2 miljardia euroa kaiken päälle nostamaan sähkön siirtohintoja.

Sähkön hintaan on tulossa jatkuvaa korotuspainetta.

Kalle Isokallion mukaan tukirahat valuu pääsääntöisesti saksalaisten investoijien, kiinalaisten laitevalmistajien ja eestiläisten asentajien taskuun. 

"Saksa on luonut kalliin tuetun uusiutuvan energian ja uusien hiilivoimaloiden epäpyhän allianssin.  Saksassa tuetaan uusiutuvan energian tuotantoa 24 miljardilla eurolla (293 € per saksalainen) vuonna 2014. Tällä saadaan aikaan 13 prosenttia kokonaisenergiankulutuksesta ja 24 prosenttia sähkönkulutuksesta. Silti maan hiilidioksidipäästöt ovat 60 prosenttia suuremmat asukasta kohden kuin naapurimaassa Ranskassa. Ranskan sähköntuotanto perustuu yli 75 prosenttisesti ydinvoimaan kun Saksassa 45 prosenttia sähköstä tehdään rusko- ja kivihiilellä. Tästä huolimatta Saksan vihreiden propagandakoneisto toistaa olevansa ilmastopolitiikan edelläkävijä. Tulevaisuuden päästöjen lisäämiseksi uusia hiili- ja kaasuvoimaloita on rakenteilla tai suunnitteilla 17 gigawatin tehon verran." (Lainaus Matti Hukari, energiapolitiikan asiantuntija.)

Tuulivoima tuottaa ajoittaista sähköä joka Suomessa syrjäyttää pääasiassa aina vesivoimaa verkosta, – ei synny mitään päästövähennyksiä..tuulivoima on häiriö valtakunnan sähköverkossa jolle on annettava aina tilaa kun sitä tulee ja on korvattava heti muilla lähteillä kun se poistuu.

Hiilidioksidipäästöjen pienentäminen ei Saksan mallissa olekaan tärkeää. Jos se olisi, niin uusiutuvan energian tukemiseen viime vuosina uhratuilla miljardeilla euroilla olisi Saksassakin rakennettu ydinvoimaloita.

 Saksassa vihreiden teoreetikkojen hehkuttamat uusiutuvan energian ”vihreät työpaikat” ovat sijoittuneet Kiinaan.  Suomen vihreiden mantrana on ympäristöministeri Ville Niinistön johdolla uskoa kuinka Saksassa ”vihreä talous” luo työpaikkoja.  Tosiasiassa Saksan energiantuotanto ylläpitää kotimaansa työpaikkoja säätövoimana käytettävien hiilivoimalaitosten kautta. 

Talouselämä lehti kirjoitti 21.1.2014: "Sähköntuotantoa syntyi ydinvoimaloissa, vesivoimaloissa, hiililauhteella, kaukolämmön ja teollisuuden yhteistuotannossa yhteensä 11 410 megawattia. Tuonti tuli joka ilmansuunnasta yhteensä 2 300 MW.

Mutta yksi voimatekijä puuttuu joukosta: tuulivoimaa syntyy parhaillaan maan yhteensä 211 tuulimyllyssä pyöreät nolla megawattia. Suomen koko 448 megawatin tehoreservi seisoo pakkasessa tuulimyllyn lavat tanassa. Odottaen josko huomenna taas tuulisi.

Ei tuule huomennakaaan. Korkeapaine sydäntalvella ei liikuta ilmavirtoja. Myllyt seisovat huomennakin."

http://www.talouselama.fi/uutiset/sahkonkulutus+huipussaan++yksikaan+tuu…

Hesari kirjoittaa 5.9.2014 tuulivoimaloiden melurajoista:

http://www.hs.fi/kotimaa/Ministeri%C3%B6t+kiistelev%C3%A4t+paljonko+tuul…

TEM:in liittoutuminen STY:n eli yhden energia-alan kanssa on aika erikoista. Eriävissä mielipiteissä oli kuulemma aika erikoisia vaatimuksia jotka ääniteknisesti ovat huonosti perusteltavissa. Mm. vaatimus oli että yöajan tuulivoimamelussa tulisi sallia 20 desibelin hetkelliset ylitykset raja-arvoista. (Kukahan niitä muuten pystyisi valvomaan?).Eriävässä mielipiteessä esitetyt vaatimukset eivät olleet meluasiantuntijoiden laatimia.          Saarinen on tehnyt töitä mm. VTT:ssä ja kirjoittanut julkaisuja meluun liittyvistä asioista n. 25 vuoden ajan.

Nyt siis ollaan tilanteessa, jossa politiikoille näyttää siirtyvän vastuu sopivien melurajojen määrittelemisestä, sen sijaan että niitä laatisivat ympäristö- ja terveysasioihin perehtyneet alan ammattilaiset.

"TEM taas ehdottaa yöajan alimmaksi raja-arvoksi 40 desibeliä. Tämä kolmen desibelin nosto tarkoittaisi äänenpaineen kaksinkertaistumista."

– Tällainen 3 dB:n nosto tarkoittaisi äänenpaineen kaksinkertaistumista!

Ei ole ihme, jos ympäristöneuvos Ari Saarista siirrettiin ulos neuvottelukunnasta, hänellä kun on tieto hallussa!

Tuulivoimaloiden uusissa melusäädöksissä on lievennyksestä kysymys! Nykyisillä raja-arvoilla voisi haastaa Peittoonkorven tuulivoimalarakennuttajat oikeuteen ja nykyisiin säädöksiin vedoten voitto olisi varma. Kuka keksii viedä asian oikeuteen? Mitä melurajan rikkomisesta ja väärin laadituista melumallinnuksista seuraa sanktioita?  Jari Suomisen "totuudet" pitää saada lailliseen järjestykseen. Hän on Tuuliwatin johtaja joka hyvin ylimielisesti ottaa yhteiskunnalta edut haltuunsa, säännöistä ei ole siinä kohtaa mitään väliä. Suominen pitää pudottaa maantasalle valehteluista.

Tuulivoimateollisuus on kansanomaisesti sanottuna: pelkkää tukipelleilyä, ei mitään tekemistä sähköntuotannon huoltovarmuuden kanssa, sen lisärakentaminen saa aikaan riskin sähköverkon kaatumisesta. Voidaan vain arvailla kuinka hyvin syöttötariffi päätöksen kannattajat ovat ymmärtäneet päätöksensä kokonaisvaikutukset. Eivät kovin hyvin.

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu