Ei mitään turhaa melua

Tuulivoimarakentaminen on Suomessa velvollinen noudattamaan Suomen lakeja.

Kotirauhan piiri tai sen lähialue saa suojaa melulta tai muulta häiriöltä naapuruussuhdelain mukaisesti: 17 § (4.2.2000/90) ja 18 § (4.2.2000/90) 

Lain mukaan ei voida tuottaa melua ympäri vuorokauden niin että naapureille aiheutuu kohtuuton rasitus. Ongelman aiheuttaja on velvollinen lopettamaan toiminnan ja korvaamaan aiheutuneet vahingot.

Näin on säädetty jo v.1920 perustuslaissa. 

Peittoonkorven alueelle pystytetyt tuulivoimalat ovat lainvastaisesti pystytettyjä, – mitä tekee kaupungin vastuulliset  viranomaiset -? Eivät he itseään vastaan ala oikeutta käymään, toisten hommaksi jää asian selvittelyt.

Luonto ja ympäristö, rikos ja rangaistus, – ne ovat sidoksissa toisiinsa. Luonto on meille elinehto, sen voi jokainen todeta metsään menemällä, katselemalla, tarkkailemalla, rauhoittumalla, kuuntelemalla hiljaisuudessa mielenkiintoisia ääniä, voi hakea marjat, sienet talven varalle, metsässä virkistyy heikompikin ihminen. Jokamiehen oikeudet antaa meille mahdollisuuden kuljeskella metsissä vapaasti. Tuulivoimalan valmistajan ilmoittama suoja-alue, liikkuminen kielletty, on 400m säteellä voimalan ympäri, – on yli 50 hehtaaria joka voimalassa.

Luonto korjaa itse vuosien mittaan osan tuhoista, tuulivoimaloiden aiheuttamat jäljet ovat kuitenkin peruuttamattomia.

Poliitikot sulkevat silmänsä tuho vaikutuksilta ja jatkavat epäonnistunutta energiapolitiikkaa. Tuulivoimaa varten on aina oltava käytössä vastaavan tehoinen toinen energiantuotantomuoto, tuki ja säätövoimaa varten.

Englannissa kauhistellaan nyt turhan tuulivoiman ja ympärille rakennetun infraan kulutetun miljardin punnan hukkaan menosta (1258600000 euroa). Meillä turha kulutus on alkuvaiheessa vielä..

Montako tuhat kertaa enemmän maata nämä ns. "tuulipuistot" vaativat verrattuna maa-aluetta jonka esim. ydinvoimala tarvitsee.

Metsän hävitys tuulivoimaloiden alta on kiellettyä ja edesvastuutonta haaskausta. Ei esim. Saksassa hyväksytä enää puiden kaatoja tuulivoimaloiden tieltä. Osa saksalaisista sijoittajista on jo alkanut irtaantumaan tuulivoima yhtiöistä, Prokon on selvitystilassa 1,5 miljardin velkojen takia, varat on n.miljardi euroa. Prokon toimii Suomessakin vielä.

Näkymät eivät ole hyviä, tekniset ongelmat ovat olleet tuulivoimaloiden kiusana alusta alkaen. Kovalla tuulella turbiinit pysähtyy, etteivät mene rikki, takuut ei korvaa vahinkoja tuoton vähenemisistä. Laakerit ei kestä, ne voitaisiin korjata suuremmilla laakereilla mutta silloin häviää tehot.

Kaiken kaikkiaan haitat ovat tarkasteluissa aina jääneet suuremmiksi kuin mitä ne mahdolliset ajoittaisen sähkön tuomat edut olisivat.

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu