Turha kallis syöttöjärjestely

Tuulivoimalat tarvitsevat vierelleen aina samantehoisen toisen erilaisen sähköntuotantomuodon tuki ja säätö ongelmiin. Nyt ei tuule, mutta toisinaan tuulee ja välillä tuulee liian lujaa ja tuulivoimalat pysähtyy. Tiukka taloustilanne vaatii säästämään, ei tuulivoima lisää sähkön määrää, kun sen tuotto syrjäyttää tuki- ja säätövoiman (vesivoimaa ohijuoksutetaan), -kalliimpi syrjäyttää edullisimman. Systeemi on järjetön, miksi pidetään turhaa toista jos yhdellä hyvin toimivalla pärjää ilman apuja, kaikki turhat on karsittava pois rasittamasta taloudenhoitoa. Vahvimmat pärjäävät ja apuja vaativat saavat jäädä oman onnensa varaan, – selavii (c' est la vie).

Turhasta toisia sähköntuotantomuotoja kiusaavasta tuulivoimasta on tullut jo Suomen kirotuin sähköntuotantomuoto. Se saa mennä helvettiin, tämä on viesti päättäjille jotka niitä kouluja lopettavat rahanpuutteessa kun samalla työnnetään miljoonia turhan tuulivoiman rakenne ongelmiin.

Tekniset ongelmat ovat kiusanneet tuulivoimaloita alusta asti eikä niitä ole pystytty ratkaisemaan, mitä suuremmat voimalat sen suuremmat tekniset rakenneongelmat ja ympäristöhaitat. Laakerointiin ei ole kestävää  ratkaisua, melu- ja muut ympäristöön aiheutuneet haitat ei ole hyväksyttäviä.

Meille sähköä tulee monista lähteistä, ja kilpailtuun markkinahintaan. Jos lisätarvetta on niin naapurimaat ovat tukena yhteisillä sähkömarkkinoilla. Kolme uutta ydinvoimalaa lisäksi on kohta toiminnassa, kenellä on varaa pitää turhaa tuotantoa enää pystyssä. Sähköä tulee tepselistä, – sanotaan, – selavii.. 

Tuulivoimaa on "helppo heikit" kiertäneet tyrkyttämässä velkaisille kunnille valtuustosaleissa jossa on luvattu ne yhdeksän hyvää ja kymmen kaunista, plus hyvät lisätarjoukset jos annat alueet äkkiä käyttöön.. "nerokas tariffi" antaa tähän nyt "fiksun" mahdollisuuden. Tästä mahdollisuudesta saa kansa kärsiä kustannukset ja asian aikaansaaneet poliitikot luistelevat vastuusta, saivat ehkä hyvät vaali- yms.lahjus rahat jotta laki meni läpi.. selavii.

Jos kiinnostaa niin nyt voi katsoa "helppo heikin" taktiikkaa Jari Suomisen esittämänä kantaverkkopäivillä. (huom. vaivautuneet kuulijat, myös kysymykset jäävät vastauksia vaille)

 http://qsb.webcast.fi/f/fingrid/fingrid_2014_0903_kantaverkkopaiva_2/#/webcast

Suominen suoranaisesti valehtelee mm. meluvaikutuksista "Omituisia,absurdeja meluarvoja" "ääni sama Ii:n Olhavan mökissä kuin mitä hänen kotonaan"
Varmaan Kellahden väkeä "Peittoon Puiston" vierellä miellyttää Suomisen kuvaus Peittoonkorvesta, "joka on Suomen suurin kaatopaikka ja jos sinne ei voi tuulivoimaloita rakentaa, niin minne sitten". Asuntoja jäi n.500m päähän.

Hiilidioksidin vähentäminen tuulivoimaloilla on roskapuhetta, asia on päinvastoin, ne lisäävät ilmaston saastumista.

Tätä turhuutta me nyt rahoitetaan mieluummin kuin koulutusta ym. hyödylliseen kehitykseen kuuluvaa rahoitusta, ei ole pakko , ei oo pakko juuttuu, poliittiset päätökset muuttuu,- eivät tosiasiat muutu.

 

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu