Ympäristörikos ilmoitetaan tapahtuneeksi

Yle uutisoi: Rikoslakia muutetaan – "Ympäristörikos ei enää kannata"

Lakiin lisätään määritelmä törkeästä luonnonsuojelurikoksesta. Sisäministeri Päivi Räsäsen mukaan kynnyksen ilmoittaa poliisille ympäristörikosepäilyistä on oltava nykyistä matalampi.

Edellisen hallituksen ministeri Pekkarinen sai haluamansa syöttötariffi asetuksen tehdyksi ministeri Lauri Tarastin komitean raportin mukaisesti. – Mitä tämä on nyt aiheuttanut: 

– Pelkkää ympäristön suurimittaista  tuhoa, metsän hävitystä, turhaa ja kallista voimalinjaa, ylimääräisiä leveitä "kärrypolkuja". Sähkön kokonaismäärään ei tuulivoima ole tuonut lisäystä, se ilmainen, puhdas poltto-aine on mielikuva joka ei pidä paikkaansa. Toinen usein käytetty tekniikka on puhua vaikkapa tuulivoiman toteutuneesta tuotosta, mutta ei millään tavoin viitata huipunkäyttöaikaan. Mitä totuuden vääristely on? Valehtelua pohjimmiltaan.

Miksi tällä on merkitystä? Siksi, että tuulimyllyt yleensä tuottavat enintään 1/3 sitä energiamäärästä, jonka ne voisivat tuottaa jos ne toimisivat jatkuvasti! 3MW tuulimylly tarkoittaa siis 1MW keskimääräistä tuotantoa. Lisäongelmana on se, että tuulivoima tuottaa tuon 1/3 epäsäännöllisesti. Joskus tulee 90% nimellistehosta (eli kuinka paljon generaattori tuottaa toimiessaan täydellä teholla), mutta pitkiä aikoja lapoja pyöritetään verkkosähköllä, jolloin energiaa ei synny, vaan kuluu.

Tämä tietysti vaikuttaa suoraan kannattavuuteen, koska vain tuotettu energia voidaan käyttää. Enemmän se vaikuttaa kannattavuuteen jos halutaan varmistaa tuo 3MW jatkuva tuotto. Koska tuulimylly heittelehtii yleensä jossain 0-90% välillä nimellistehosta, tarvitset toisen voimalan jonka tuottoa voit säädellä tuottamaan puuttuvan 10-100% nimellistehosta. Saat siis kahdella voimalalla yhden tuoton! Ei kovin kannattavaa vai mitä?

Tuulivoiman takuuhinta on järjetön, – syöttötariffi on tämän jälkeen saanut ns. "kultaryntäyksen" ja koko Pohjanlahden rannikko osoitettiin sopivaksi tuulivoima taisteluille, (kaavoitus toi kaavoittajalle korkean kunniamerkin).. toimijat tulevat ihmisten nurkkiin lipevillä raha tarjouksilla joilla saadaan "vuokrattua" maapohja rakentamiselle, haittoja ei olisi eikä tulisi, – valehdellaan, ja rahaa kyllä riittää voiteluun valtion takuuhinnalla tuulisähköstä. Asukkaiden muistutukset, valitukset, arkistoidaan ilman tuloksia.

Ministeri Kiuru Porin kaupunginvaltuuston puheenjohtajana sai allekirjoituksellaan hyväksynnän Porissa Peittoonkorven "tuulipuiston" rakentamiselle Kellahden kylässä, Tuulivoimalat pystytettiin alle 500 metrin päähän lähimmistä asunnoista ja nyt kaupungilla on kylänväen valituskirjelmä melusta, valonvälkkeestä, ym. häiriöistä jota ne 12 kpl jättikokoista 4,5 MW:n voimalaa toi tullessaan. Melu ym. ongelmia ei esittelyissä kerrottu tulevan (valehdeltiin), nyt ne ovat siellä tosi-asia jota ei pääse pakoon yöllä eikä päivällä, – kaupunki seuraa tilannetta??

Korruptio, korporativismi, poliittinen ohjaus energian tuotantoon sai aikaan vuotavan haavan Suomi neidon kylkeen, "feed in tariff" Pekkarisen syöttötariffi on "nerokas tariffi" jolla saadaan "fiksulla" tavalla kannattamaton, turha, terveys ja ympäristöhaitta, ylimääräinen sähköntuotantomuoto "tuulivoimateollisuus" erittäin kannattavaksi. Tuki- ja säätövoimana meillä on vesivoimalat. Turha voimala, syrjäyttää toisen edullisen voimalan kun tuulee, jos ei tuule niin normaalit energia muodot toimivat taas normaalisti ja tuulivoima vain kuluttaa lämmitykseen ja kunnossapitoon, propelit täytyy pitää liikkeessä ettei laakerit mene rikki. Turhat kulut olisi poistettava, hallituksen homma on poistaa syöttötariffilaki turhana kuluna pois. Ei tälläisiin töppäyksiin ole varaa.

"Ympäristörikos ei enää kannata", -ilmoitus  luonnonsuojelurikoksesta on nyt tehty, mitä tekee ministerit ja viranomaiset?

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu