Paljon melua tyhjästä

Tuulivoimalat saastuttaa ympäristönsä melulla – on tosiasia joka väkisin halutaan kieltää. Ihmiset jotka valittaa melusta yritetään todistaa asennevammaisiksi tai mielisairaiksi joiden mielipidettä ei voitaisi ottaa valituksissa huomioon. Valittajat syyllistetään pahiksina, härikköinä, NIMBY fanatiikkoina jne.. Ei ihmiset saa kotia ja ympäristöänsä puolustaa kun se tehtävä kuuluu jo viran puolesta viranomaisille jotka viisaudessaan ovat päättäneet tornittaa Pohjanlahden rantakylät tuulivoimaloilla. Heille on jo luvattu hyvin tehdystä työstä hyviä palkkioita, erinomaiset takuut huippuvehkeistä jotka muuntavat ilman häiriöitä tuulen sähköksi. Laitetoimittajana Gamesa – tekee tappioita, eikä varmaan vastuuta kanna pienellä painetuista takuuehdoista (kreikan kielellä kirjoitettua).

Kuntalain uusien määräysten mukaan kunnan johdossa vastuussa olevien pitää tarkkaan analysoida kaikki riskitekijät, eli suomeksi sanottuna "kaikki etuudet ja kaikki haitat pitää nostaa esille" asiaa ratkaistaessa. Lisäksi kuntalain uudet määräykset velvoittavat vastuussa olevien kirjaamaan ja dokumentoimaan tämän asiakokonaisuuden yksityiskohdat arkistoon, jotta voidaan jälkeenpäin todeta koko prosessin lainmukaisuus.

Saksaa on mainostettu tuulivoiman edelläkävijäksi nyt siellä kirjoitetaan "vihreän sadun ruma loppu" otsikolla johtava tuulivoimatoimija Prokon on ajautunut selvitystilaan. Miljardi omaisuutta, 1,5 miljardia sitoumuksia. Konkurssi kolkuttelee ovella, tästä ei selvitä selittelyillä ja energiamuutoksesta ilmastonpuhdistamiseksi kehittyi fiasko.

Tuulivoiman syöttötariffilain hyväksyminen on perustunut ilmastopolitiikkaan, tämä oli harhautus jonka moni hyvää tarkoittava nieli ja otti omakseen. 

Tuulivoimayritykset eivät ole kestävän kehityksen kasvuyrityksiä, vaan ovat lähtökohtaisesti luotu menemään selvitystilaan ja toteemien siivous jää lopuksi yhteiskunnan harteille, (n. 500 000 euroa/voimala). 

Ei Suomessa tuulivoima firmoilla riitä resursseja vastuulliseen toimintaan,  20 vuoden kuoletusaika on utopiaa, ja tuulimyllylobbarit tietävät sen kyllä itsekin, mutta homma on tarkoin suunniteltua. Omaa pääomaa ei juurikaan sijoiteta, vaan sekin otetaan lainana, maat vuokrataan – ei ole vastuuta jatkossa. Tuottoa otetaan heti mahdollisimman paljon, ja lainoja maksetaan takaisin mahdollisimman hitaasti.

Vihreät, ym. poliitikot kampanjoivat, että ydinvoiman sijasta rakennettaisiin tuulivoimaloita. Energiavirastolta saadun tiedon mukaan: ”Vuonna 2012 vesivoimaloiden ohi juoksutettiin Suomessa 1140 GWh energiaa. Tämä vastaa: 1,7 % sähköntuotannosta, 63 000 sähkölämmitteisen pientalon sähkönkulutusta jne..”

Tuulisähköä tuotettiin samana vuonna 257 GWh eli vesivoimaloiden ohi oli päästettävä nelinkertaisesti tuulienergian tuoton verran ilmaista, puhdasta energiaa. Siis kun tuuli Suomessa yltyy, ei yksikään hiili- tai ydinvoimala ole siitä moksiskaan: vesivoima antaa tuulelle tilaa. – Rakennetaan priimasähkön ajoittain syrjäyttävää tuulivoimaa – sekundasähköä – turhaksi sähköntuotantomuodoksi eikä sähkön kokonaismäärää pystytä lisäämään. Kaikki vain sentähden että nämä muutamat luikurit saisivat valtion takuulla n.250 miljoonan apurahan vuosittain 12 vuoden ajan ja ilmaisen infran toiminnan mahdollistamiseksi.. voi helvetti.. ja näin se on vaan onnistunut.

Tarvitseeko tätä järjetöntä, ympäristöystävällisyyden kaapuun verhoutunutta, huijausta vielä enemmän selittää?” –Ei tartte enää, mutta miten tämä saadaan selväksi päättäjille, jotka tienaavat sillä, etteivät ymmärrä selvitystä. Omaa hetkellistä etua tavoittelevien vaatimukset ovat olleet ja tulevat liian kalliiksi yhteiskunnalle.

Ranskan esimerkkiä kannattaa seurata, siellä sähkö tehdään 80-prosenttisesti ydinvoimalla. Ydinvoimaloita on 58, ja sähköä riittää myytäväksi 16 prosenttia jo naapurimaihin. Ydinvoima on loppujen lopuksi ainoa ns.”vihreä ratkaisu”, ympäristöystävällisempi kuin mikään muu sähköntuotantomuoto.

Tuulivoima on ylimääräisenä turhana kiusana valtakunnanverkossa. Ne ei tuota muuta kuin suunnattomat vahingot ympäristölle ja tappioita yhteiskunnan hyvinvointiin.

Vaikka bisnestä lobbaava ei halua ymmärtää asiaa, kun hänen tulonsa riippuu siitä, että hän ei ymmärrä asiaa, niin tosiasioita ei hänkään voi muuttaa ja niin kauan kun rahat otetaan yhteiskunnalta propellien pyöritykseen, niin tämä asia voidaan muuttaa. Ratkaisu on syöttötariffilain kumoaminen.

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu