Paljon melua tyhjästä
Tuulivoimalat saastuttaa ympäristönsä melulla – on tosiasia joka väkisin halutaan kieltää. Ihmiset jotka valittaa melusta yritetään todistaa asennevammaisiksi tai mielisairaiksi joiden mielipidettä ei voitaisi ottaa valituksissa huomioon. Valittajat syyllistetään pahiksina, härikköinä, NIMBY fanatiikkoina jne.. Ei ihmiset saa kotia ja ympäristöänsä puolustaa kun se tehtävä kuuluu jo viran puolesta viranomaisille jotka viisaudessaan ovat päättäneet tornittaa Pohjanlahden rantakylät tuulivoimaloilla. Heille on jo luvattu hyvin tehdystä työstä hyviä palkkioita, erinomaiset takuut huippuvehkeistä jotka muuntavat ilman häiriöitä tuulen sähköksi. Laitetoimittajana Gamesa – tekee tappioita, eikä varmaan vastuuta kanna pienellä painetuista takuuehdoista (kreikan kielellä kirjoitettua).
Kuntalain uusien määräysten mukaan kunnan johdossa vastuussa olevien pitää tarkkaan analysoida kaikki riskitekijät, eli suomeksi sanottuna "kaikki etuudet ja kaikki haitat pitää nostaa esille" asiaa ratkaistaessa. Lisäksi kuntalain uudet määräykset velvoittavat vastuussa olevien kirjaamaan ja dokumentoimaan tämän asiakokonaisuuden yksityiskohdat arkistoon, jotta voidaan jälkeenpäin todeta koko prosessin lainmukaisuus.
Saksaa on mainostettu tuulivoiman edelläkävijäksi nyt siellä kirjoitetaan "vihreän sadun ruma loppu" otsikolla johtava tuulivoimatoimija Prokon on ajautunut selvitystilaan. Miljardi omaisuutta, 1,5 miljardia sitoumuksia. Konkurssi kolkuttelee ovella, tästä ei selvitä selittelyillä ja energiamuutoksesta ilmastonpuhdistamiseksi kehittyi fiasko.
Tuulivoiman syöttötariffilain hyväksyminen on perustunut ilmastopolitiikkaan, tämä oli harhautus jonka moni hyvää tarkoittava nieli ja otti omakseen.
Tuulivoimayritykset eivät ole kestävän kehityksen kasvuyrityksiä, vaan ovat lähtökohtaisesti luotu menemään selvitystilaan ja toteemien siivous jää lopuksi yhteiskunnan harteille, (n. 500 000 euroa/voimala).
Ei Suomessa tuulivoima firmoilla riitä resursseja vastuulliseen toimintaan, 20 vuoden kuoletusaika on utopiaa, ja tuulimyllylobbarit tietävät sen kyllä itsekin, mutta homma on tarkoin suunniteltua. Omaa pääomaa ei juurikaan sijoiteta, vaan sekin otetaan lainana, maat vuokrataan – ei ole vastuuta jatkossa. Tuottoa otetaan heti mahdollisimman paljon, ja lainoja maksetaan takaisin mahdollisimman hitaasti.
Vihreät, ym. poliitikot kampanjoivat, että ydinvoiman sijasta rakennettaisiin tuulivoimaloita. Energiavirastolta saadun tiedon mukaan: ”Vuonna 2012 vesivoimaloiden ohi juoksutettiin Suomessa 1140 GWh energiaa. Tämä vastaa: 1,7 % sähköntuotannosta, 63 000 sähkölämmitteisen pientalon sähkönkulutusta jne..”
Tuulisähköä tuotettiin samana vuonna 257 GWh eli vesivoimaloiden ohi oli päästettävä nelinkertaisesti tuulienergian tuoton verran ilmaista, puhdasta energiaa. Siis kun tuuli Suomessa yltyy, ei yksikään hiili- tai ydinvoimala ole siitä moksiskaan: vesivoima antaa tuulelle tilaa. – Rakennetaan priimasähkön ajoittain syrjäyttävää tuulivoimaa – sekundasähköä – turhaksi sähköntuotantomuodoksi eikä sähkön kokonaismäärää pystytä lisäämään. Kaikki vain sentähden että nämä muutamat luikurit saisivat valtion takuulla n.250 miljoonan apurahan vuosittain 12 vuoden ajan ja ilmaisen infran toiminnan mahdollistamiseksi.. voi helvetti.. ja näin se on vaan onnistunut.
Tarvitseeko tätä järjetöntä, ympäristöystävällisyyden kaapuun verhoutunutta, huijausta vielä enemmän selittää?” –Ei tartte enää, mutta miten tämä saadaan selväksi päättäjille, jotka tienaavat sillä, etteivät ymmärrä selvitystä. Omaa hetkellistä etua tavoittelevien vaatimukset ovat olleet ja tulevat liian kalliiksi yhteiskunnalle.
Ranskan esimerkkiä kannattaa seurata, siellä sähkö tehdään 80-prosenttisesti ydinvoimalla. Ydinvoimaloita on 58, ja sähköä riittää myytäväksi 16 prosenttia jo naapurimaihin. Ydinvoima on loppujen lopuksi ainoa ns.”vihreä ratkaisu”, ympäristöystävällisempi kuin mikään muu sähköntuotantomuoto.
Tuulivoima on ylimääräisenä turhana kiusana valtakunnanverkossa. Ne ei tuota muuta kuin suunnattomat vahingot ympäristölle ja tappioita yhteiskunnan hyvinvointiin.
Vaikka bisnestä lobbaava ei halua ymmärtää asiaa, kun hänen tulonsa riippuu siitä, että hän ei ymmärrä asiaa, niin tosiasioita ei hänkään voi muuttaa ja niin kauan kun rahat otetaan yhteiskunnalta propellien pyöritykseen, niin tämä asia voidaan muuttaa. Ratkaisu on syöttötariffilain kumoaminen.
Mutta, mutta kyllä tuulivoiman täytyy olla Suomessa todella erinomaisen hyvä juttu. Ovathan sen todenneet sekä Mauri Pekkarisen suku eli tytär (väitöskirja) ja vävy. Tuulivoima ry:n sivuilla ja eri tilaisuuksissa esitetään kiistattomia tuulivoiman hyötyjä.
Tuulivoimalla tuotetulle sähkölle maksetaan verovaroista tukea. Sehän on aivan vähäinen rasitus, mikäli sillä uhrauksella saadaan ilmastonmuutos pysäytettyä, kuten on todettu.
Ilmoita asiaton viesti
Etkö usko kehitykseen?
Ilmoita asiaton viesti
http://www.ilkka.fi/mielipide/yleis%C3%B6lt%C3%A4/…
Miia Wallén, Suomen Hyötytuuli Oy:n hankekehityksen johtaja ja Suomen tuulivoimayhdistyksen varapuheenjohtaja uskoo tuulivoiman tulevaisuuteen Suomessa, ”Tuulivoiman ja muiden energian tuotantomuotojen vastakkainasettelu on turhaa. Keskitytään mieluummin yhteistyöhön, tehon lisäämiseen ja teknisiin ratkaisuihin, joiden avulla rakennamme itsellemme saasteettomampaa ja omavaraisempaa energiatulevaisuutta Suomeen. Olemassa olevan kapasiteettimme vanhetessa tarvitsemme kaikkia puhtaita keinoja käyttöön.”
Kirjoitus Ilkka -lehdessä on rehellisesti laadittu ja hyvin rauhallisesti on todettu tilanne missä mennään, mitään epärealistisia tai vääristeltyjä lukuja ei esitetä. Toisaalta ei myöskään tuoda esille meluhaittoja, eikä muitakaan negatiivisia asioita, se puoli kuuluu ilmeisesti kansalaisjärjestöille!
Kun asiat ovat pahan kerran menossa pieleen, eikä oikein tunnu löytyvän ulospääsyä hankalasta tilanteesta, miksi emme kokeilisi rehellisyyttä on keino, jota käytetään ns. viimeisenä keinona?;) Tuulivoimateollisuudella on tukijansa ja asetus uusiutuvan energian syöttötariffista on turvallisesti ohjaamassa kehitystä. Toisin sanoen valtiovalta pakottaa kansalaiset osallistumaan uusiutuvan energian kehittämiseen! ”Valtiovalta tukee suomalaista elinkeinoelämää ja kansalaisia monin eri tavoin. Yksi tuen muodoista on energiatuki. Sillä tuetaan kotimaisen energiantuotannon kasvua ja sitä kautta omavaraisuuttamme. Omavaraisuuden lisääntyminen vähentää tarvetta tuoda energiaa ulkomailta ja säästää siten rahaa, jota voidaan käyttää vaikka monien peräänkuuluttamiin bio- ja aurinkoenergiakohteisiin.”
Tuulivoimalle ohjautuu nyt kohtuuttoman suuri tuki, tämän seurauksena on noussut esille myöskin ns. liveilmiöitä, tarvitseeko enää mainita Porin Peittoonkorpea varoittavana esimerkkinä valtakunnassa! http://www.adressit.com/keskustelu/viesti/2154826
Ilmoita asiaton viesti
Kerrotko miten kehitys auttaa luomaan tuulivoiman tarvitsemaa tuulta?
Ilmoita asiaton viesti
Nyt menen keittiöön syömään sähköliedellä paistettua munakasta. Sähkö tehdään tuulella. Ikkunasta vilkaisen että toistakymmentä myllyä tuottaa sähköä koko ajan.
Samalla voi miettiä mitä kuulu Japanin atomivoimaloille. Vieläkö siellä pelätään niin että niitä ei uskalleta käyttää.
Ei ryhdytä kehityksen jarruksi.
Tuulta ei tarvitse tehdä.
Ilmoita asiaton viesti
Monta päivää Pohjoismaissa tilanne, ettei tuullut juuri lainkaan, Suomessakin muutamat tuulivoimalat kuluttivat kun voimaloita pyöritettiin verkkovirralla! Miten tuulettomana kautena tuulisähköllä paistuu munakas?;)
TuuliWatti
KOKONAISTUOTANTO JUURI NYT 1,50 MW
15.9.2014 12:09
Pori 0 MW
Simo 6/6 0 MW 2.6 m/s
Olhava 10/11 -0.267 MW 2.5 m/s
Tervola 8/10 1.182 MW 3.5 m/s
Leipio 3/4 0.073 MW 4.0 m/s
Peittoo 11/12 -0.302 MW 1.6 m/s
Kitkiaisvaara 0.81 MW
Kapasiteetin käyttöaste alle 1 %
Olhava ja Peittoonkorpi kuluttavat
Ilmoita asiaton viesti
”Kapasiteetin käyttöaste alle 1 %”
Kokemuksesta olen huomannut , että tuo prosenttiluku avautuu harvalle ja useimmiten ei ainakaan ´tuulenkansalle´.
Olen joskus käyttänyt ilmaisua ..” käyttöaste 1% eli käytännössä voi sanoa yhden myllyn sadasta pyörivän…” ja ollut huomaavinani tuon menevän helpommin ´jakeluun´…
Ilmoita asiaton viesti
Oikeaan asiaan puutuit! Kommunikaatio-ongelma on ollut syvä juopa näissä tuulivoima-asioissa. Puhutaan eri asioista, ymmärretään tuskin mitään.
Esim. akustiikasta ei ole päässyt jyvälle kuin yksi kommentoija, Porilainen Huolman. Teollisuuden puolella on tällä osa-alueella tietenkin asiantuntemusta, esim. Pekkarisen tytär ja vävypoika!
Valtionhallinnossa on asiantuntemusta juuri esim. tähän meluasiaan liittyen, STM:n Jari Keinäsellä ja ympäristöneuvos Ari Saarisella.
Teollisuus muuten käyttää propagandassaan aivan mielipuolisia ilmaisuja, esim. kuinka monen tuhannen asunnon sähköntarve tyydytetään tuulivoimalalla? Vastaus voisi olla, ei yhdenkään tammikuun pakkasilla?;)
Ilmoita asiaton viesti
Hyvää ruokahalua. Viikon on saanutkin syödä kylmiä leikkeleitä, ennen tätä tuulista päivää. 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Jorma
( Toistan taas itseäni. anteeksi..)
Tässä on osoite Iso-Britannian sähköntuotannon sivuille.
http://clivebest.com/rgraph/Wind.html
Tuulitehokapasiteetti on siellä yli 10 GW ( myllyjä siis ainakin kymmenen tuhatta), riittäisi siis Suomen koko sähköntuotannon kattamiseen, jos ne vain pyörisivät.
Juuri nyt ne tuottavat, kuten näet, loistavasti aikaisempiin päiviin verrattuna 1,4 GW.
Olisiko mahdollista, että vierailisit muutaman kuukauden ajan satunnaisesti tällä sivulla, seuraisit tuota tuulituotantoa ja jos sen jälkeen vielä ilmoitat- olettaen että tunnet jotenkuten sähköverkon toiminnan- pitäväsi näitä tuuli/aurinkosähkövoimaloita järkevinä , olen sanaton…
Ilmoita asiaton viesti
”Samalla voi miettiä mitä kuulu Japanin atomivoimaloille. Vieläkö siellä pelätään niin että niitä ei uskalleta käyttää.”
Tässä lauseessa on sisällä ´tuulenkansan´ yleinen , mutta totaalinen väärinkäsitys :
Tuuli/aurinkovoimalla ei voi korvata perusvoimaa , josta meillä on puutetta sähkömarkkinoillamme. Tämä ei ole mielipide , vaan tosiasia , jonka ´vihreätkin´ tietenkin myöntävät.
http://www.hs.fi/mielipide/Tarvitsemme+lis%C3%A4%C…
En ota kantaa , millä keinoin perusvoimamme sähkössä tuotetaan : hiili-, vesi-, kaasu-, bio-, ydinvoima jne…
Kompetenssini ei siihen riitä, mutta tuulivoimasta puhuminen samassa lauseessa esimerkiksi ydinvoiman kanssa on älyllistä laiskuutta tai totaalista tietämättömyyttä…
http://www.kymensanomat.fi/Mielipide—Sana-on-vap…
Ilmoita asiaton viesti
Molemmat lehtikirjoitukset ovat ymmärrettävästi kirjoitettu. On tietenkin helppo todeta, että näin pitäisi ymmärrettävästi asioista kirjoittaa, etenkin teknisistä asioista ja laskelmia sisältävissä kirjoituksissa. Asia kun helpompi sanoa kuin toteuttaa.
Ilmoita asiaton viesti
Yritin vaan kysellä mitä Japanin noin 50:lle atomivoimalalle kuuluu? Pari vuotta ainakin seisoivat, entä tänään…
Vastausta odottaa kysymys, mitä tehdään kun mahdottomasta tulee mahdollinen. Japani oli johtava atomivoiman käyttäjämaa.
Jos murto- osakin aomivoiman kehittämiseen uhratuista rahoista olisi laitettu tuulivoiman kehittämiseen ja energian tallettamisen kehittämiseen, mitenkähän asiat olisivat.
Ilmoita asiaton viesti
Saksassa juu on julkisesti ja yksiselitteisesti myönnetty ja aloitettu voimakas syyttely siitä,
ettei viherutopistien korvienheiluttelu luonutkaan tuulivoimalle sen tarvitsemaa ja korulausein luvattua tuulta.
kas kummaa…
Ilmoita asiaton viesti
Saksassa tuo Prokon on konkurssissa jo (käytännössä) eikä toiminnan jatkuminen ole mahdollista. 75000 sijoittajaa hikoilee nyt peloissaan kun uhkana on 1,4 miljardin sijoituksien häviäminen velkojen maksuun.
Oikeus on jo asettanut Prokon Regenerative Energien Gmbh yrityksen selvitystilaan.
Siellä oli käytössä samat menetelmät kuin täälläkin esim. Jari Suominen mainosti tuulivoimasijoituksia erittän kannattaviksi: euron sijoitus tuottaisi yli kymmenen takaisin.. saksalaiset kehuivat tuulivoiman tuovan vähintäin 6% tuoton sijoituksille. Suuret oli lupaukset ja lopputulos fiasko: kaik män (kaikki meni).
Ilmaston puhdistaminen Saksassa jatkuu valtavilla hiilivoimaloilla sähkön tuotannossa. (ilmassa näkyy jo ”Energiamuutoksen” seuraukset)
Prokon toimii vielä Suomessa ja odotukset menestymiselle ovat suuret suosiollisen valtion takuuhinnan turvin.
Moni muu tuulivoimatoimija Euroopassa uskoo nyt Suomesta löytyvän löysää rahaa heikoille markkinoille muualla maailmassa. Syöttötariffilaki toi paljon ongelmia yhteiskunnan hyvinvointiin, toisaalta nämä filunki firmat kiljuvat riemusta vielä 12 vuotta jos huijauksen annetaan jatkua.
Ilmoita asiaton viesti
Yhtä asiaa ihmettelen. Jos se tuulivoimala pitää melua, niin se melu on mitattavissa. Olkoonkin vaikka kuinka matalataajuinen tai millainen tahansa. Miksevät melusta valittajat hommaa jotain mittamiestä mittaamaan, sitten on esittää mustaa valkoisella tuloksia. Tuollaiseen mittaukseen kykeneviä laitoksia on Suomessakin kymmeniä. Tai antaa vaikka jollekin opiskelijanplantulle insinöörityöksi.
Ilmoita asiaton viesti
Mittaukset tulisikin suorittaa pidemmältä ajalta ja myös sisätiloissa! Muutaman kilometrin päässä voimaloista matalataajuinen häiritsevä melu on sisätiloissa voimakkaimmillaan. Tuntia aikaisemmin aamupäivällä TuuliWatin Olhavan tuotantoluvut näyttivät huippulukemia yli kymmenen metrin tuulella. 7,5 metrin tuulella Olhavan tuotanto on reilusti puolittunut! Melumittauksia tulisi suorittaa tuotantoon verraten.
http://www.tuuliwatti.fi/index.php?id=12187
28,03 MW Tuulivoimatuotanto
TuuliWatti
21.9.2014 11:25
Pori 0 MW
Simo 6/6 2.446 MW 5.3 m/s
Olhava 11/11 13.364 MW 7.5 m/s
Tervola 9/10 2.53 MW 4.4 m/s
Leipio 4/4 1.123 MW 5.0 m/s
Peittoo 11/12 5.675 MW 5.2 m/s
Kitkiaisvaara 2.889 MW
Ilmoita asiaton viesti
Voisiko olla niin, että mittareilla ei saada näkyviin kaikkea sitä mitä korva kuulee. Kuulemisessa kun on mukana mm aivot ja psyyke.
On esim todettu että itse aiheutettu melu ei ole ollenkaan niin häiritsevää kuin toisen aiheuttama. Jos on valmiiksi kielteinen asenne niin sitähän voi kuulla vaikka mitä.
Harva valittaa että havumetsä suhisee ilkeästi kun tuulee. tai meri pauhaa myrskytuulella.
Ilmoita asiaton viesti
Mitenkä tähän voidaan suhteuttaa 10 km:n suositus? http://noiseabatementsociety.com/campaigns/wind-tu…
Riippumattomat tahot suosittavat yli 10 km:n suojaetäisyyttä teollisuusluokan tuulivoimalan ja asutuksen välille!
Ilmoita asiaton viesti
Mittaus on tehtävä puolueettomasti ja kunnan/kaupungin toimesta silloin kun tuulivoimala tuottaa sähköä, sekin pitää todentaa tuulimittareilla ym. ettei säädetä lapakulmia jne.. moodeja. ”Tuulipuistojen” valvomot on jossain euroopassa, Honkajoen Taaleritehtaan voimaloiden valvomo on Hampurissa, niin ne todentamiset on hankalia, ja mittauksia olisi tehtävä tuulisella kaudella.
Lapsellinen uskomus että sähköhellaan tulee sähkö tuulivoimalasta. Tuulivoimala seisoo ja propelit liikkuu verkkovirralla ettei laakerit kärsi, silti se munakas paistuu hellan levyllä, ihmeellistä..
Tosiasioita vastaan on turha kuluttaa energiaa, tekniikka toimii niin kuin se on suunniteltu. Tuulivoimalassa sähköä syntyy kun tuulen nopeus on sopiva, tuulen nopeutta ei säädetä sähköhellan säätimillä. Parasta on vaan uskoa että sähkö tulee tepselistä, niin on poliitikot päättäneet. Toisille se sähkö on tuulivoimaa jos niin haluaa uskoa, ja toisille sitten ydinvoimaa, hiilivoimaa, vesivoimaa jne..uskontojakin on niin monia: ja kaikki uskovat oman Jumalansa tuovan autuuden.
Ilmoita asiaton viesti
Mittauksen suorittaja täytyy olla puolueeton asiantuntijataho! Joku muu kuin kunta tai kaupunki kun kyseessä tuulivoima!!
Ilmoita asiaton viesti
”puolueettomasti ja kunnan/kaupungin toimesta” = hommasta laskun maksaa kunta/kaupunki, mittaus on tehtävä asiantuntijavoimin puolueettomasti.
Porissa esim. ei töppäyksen tehneellä kaupungilla ole enää uskottavuutta mistään puolueettomuudesta asukkaidensa terveellisen, turvallisen ja viihtyisän asuinalueen turvaavasta toimesta. Juhlapuheisiin tuo on jäänyt, tehdyt työt on nyt nähtävillä ja kaikkien arvioitavana.
Ilmoita asiaton viesti
Naiivia kuvitella, että taho joka on ajamassa tuulivoimaloita ihmisten asuntojen läheisyyteen, edes välittämättä säädetyistä melurajoituksista, lähtisi kumoamaan omia päätöksiään ilman oikeuden päätöstä. Samat teollisuuden palkkaaman konsultin melumittaukset olisi siis kunnan päätöksen pohjalla edelleen? Ei kuulosta kovinkaan järkevältä.
Ilmoita asiaton viesti
Valtakunnan melu- ja turvamääräykset ovat vanhemmille ja pienemmille tuulivoimaloille säädetty! Niitäkin noudattamalla olisi päästy parempaan lopputulokseen. Mutta ei noudatettu, sensijaan palkattiin konsultti tuulivoimateollisuudesta edustamaan ns. parasta asiantuntemusta, lopputulos on nähtävissä tässä Porin tapauksessa, Porin Peittoonkorvessa.
”Wind turbines are now being built to a greater height and blade span than when the original environmental assessments were made for smaller turbines. It is in anticipation of such changes that ETSU guidance itself called for its own review. Unsurprisingly, therefore, recent research studies have highlighted previously unidentified problems.
Professor Peter Styles, Keele University, in the UK, published a study on vibrations from the 60m high wind turbines at Dun Law, Scotland. He found that ‘… when the windfarm starts to generate, even at low wind speeds, considerable infrasound signals can be detected at all stations out to circa 10Km’ and ‘… we have clearly shown that wind turbines generate low frequency sound and acoustic signals which can be detected at considerable distances (many kilometres) from wind farms on infrasound detectors and on low-frequency microphones’.
Whilst earlier studies conclude that there was no significant risk to human health from vibrations produced by wind farms, these studies are dated, and refer to older, much smaller turbines. Concern has increased as most modern wind turbines are in excess of 100 metres high, (much bigger than those at Dun Law). Some developers are proposing to install these devices as close as 650 metres to human habitation and, in some cases, closer. (Ref 1)
While it is noted in the report that turbines should be placed at least 10Km away from any resident, it must also be stressed that acoustic signals relative to distance and disturbance of residents and siting of wind turbines must be reviewed on a case by case basis.”
– See more at: http://noiseabatementsociety.com/campaigns/wind-tu…
Ilmoita asiaton viesti
Tällaista edellä kerrottua selkokielistä tekstiä ei pitäisi olla vaikea ymmärtää tai jos on pitäisi hankkia avustaja paikalle!
On sanomattakin selvää, että tuulivoiman kannattajat eivät lue mitään tämän suuntaista tieteellistä kirjallisuutta? Eikä kaikkea tarvitse ymmärtää silloin kun asia ei satu omalle kohdalle, tai kun kunnan talous on vaakalaudalla, tai kun pelastetaan maailmaa etc.
”Earlier this year, more than 100 Tory MPs urged David Cameron to block the further expansion of wind power.” http://www.telegraph.co.uk/earth/energy/windpower/…
Ilmoita asiaton viesti
Toi mitä kirjoitit, niin se käy Eurooppaan, muttei Yhdysvaltoihin koska Yhdysvalloissa ei ole tuulivoiman syöttötarffia, joka vääristää markkinat käyttökelvottomiksi EIKÄ siellä ole Vihreitä tai ainakaan heillä ei ole poliittista valtaa.
Vihreiden ideologia perustuu hiekan heittämiseen kapitalismin rattaisiin, joten siinä hommassa tuulivoiman syöttötariffi onnistuu parhaalla mahdollisella tavalla. Koska se tekee sähkömarkkinoista käyttökelvottomat eivätkä ne enää anna todellisuutta vastaavaa hintainformaatiota sähkön todellisesta hinnassa.
Yhdysvalloissa näitä ongelmia ei ole ja Yhdysvallat onkin nousemassa maailman johtavaksi tuulivoiman ja uusiutuvan energian jättiläiseksi.
Ilmoita asiaton viesti
Tuulivoimasta tulee lähivuosina mittasuhteiltaan käsittämätön fiasko.Viimeisimpänä jo Saksankin lehdistössä esille tullut Bard Offshore 1:n epäonnistuminen, 80 tuulimyllyä merellä, ilmoitettu teho 400 MW mutta toteutunut murto-osa siitä, ylipääsemättömiä teknisiä ongelmia, viime vuodelta 340 miljoonan euron ylimääräiset kustannukset, ja osakkaiden kilpailu siitä kuka pääsee lakiteitse nopeimmin irti koko hankkeesta.Sama ilmiö on toistumassa ympäri maailmaa, tuulivoiman hyöty kun on nyt selvitetty yhdessä aurinkovoiman kanssa, eikä enää paljoa kannata uutisissa mainita ilmoitettuja tehoja: Aurinkovoima todellisuudessa noin kymmenesosa ilmoitetusta tehosta ja tuulivoima noin viidennes ilmoitetusta tehosta.Jos ja kun niiden haittoja on laskettu ilmoitetun tehon suhteen, voidaankin jo puhua satojen ja satojen miljardien ympäristökatastrofista, vai luuleeko joku että nurin menneet firmat ihan itse poistavat tuulimyllyt mereltä? Jokaisen yksittäisen tuulimyllyn, maalla ja merellä, ympärille pitää varata kilometrin turva-alue kun jarrutusjärjestelmä lopulta pettää ja ylikierroksille päässyt mylly lennättää kappaleita joka suuntaan.Näistä on jo nettivideoita, ja esim. Havaijin hylätty tuulipuisto on vaara-aluetta kokonaisuudessaan.
Ilmastonmuutosvouhotus on poikinut näitä lieveilmiöitä joihin hukkaan mennyt raha olisi voinut tehdä maailmasta havaittavasti paremman paikan. Siksi jokainen tutkija, viheraktiivi, median edustaja, poliitikko, energia-alan lobbari ym , olkaa nyt rehellisiä ja ryhdistäytykää. Te ette todellisuudessa paranna maailmaa vaan teette sitä pahemmaksi vähäosaisille ,suurin osa aiheeseen tutustuneista kun tietää ettei hiilidioksidin vaikutus ollutkaan väitetty, mutta silti käyttää sitä keppihevosena henkilökohtaisten tarkoitusperiensä ajamiseen. Siitä tulee rutosti negatiivisia Karmapisteitä…
Ilmoita asiaton viesti
Ilmastotiede on vielä tiedon suhteen kovin rajoittunutta, tarvitaan paljon tehokkaampi tietokone ja täytyy kerätä paljon dataa voidaksemme luotettavasti eristää ja määritellä ihmisperäisen vaikutuksen ilmastonmuutoksessa.
[In ”Climate Science Is Not Settled,” a 2014 essay published in the Wall Street Journal, Koonin wrote that ”We are very far from the knowledge needed to make good climate policy,” and that ”The impact today of human activity [on climate] appears to be comparable to the intrinsic, natural variability of the climate system itself.” Koonin criticized the use of results from climate modelling to support the ”scientific consensus” (quotes in original) about climate change, noting that, among other problems, ”The models differ in their descriptions of the past century’s global average surface temperature by more than three times the entire warming recorded during that time.” Regarding climate sensitivity, Koonin wrote that ”Today’s best estimate of the sensitivity (between 2.7 degrees Fahrenheit and 8.1 degrees Fahrenheit) is no different, and no more certain, than it was 30 years ago. And this is despite an heroic research effort costing billions of dollars.” [9]]
”But because the natural climate changes over decades, it will take many years to get the data needed to confidently isolate and quantify the effects of human influences.” http://m.us.wsj.com/articles/climate-science-is-no…
Dr. Koonin was undersecretary for science in the Energy Department during President Barack Obama’s first term and is currently director of the Center for Urban Science and Progress at New York University. His previous positions include professor of theoretical physics and provost at Caltech, as well as chief scientist of BP, where his work focused on renewable and low-carbon energy technologies.
http://en.wikipedia.org/wiki/Steven_E._Koonin
”One of the best articles I’ve read on the nuances & uncertainties in #climate models: climate science is not settled.”
Ilmoita asiaton viesti
Hannu
Huomasitko tämän päivän paperi-hesarin mielipidekirjoituksen.
Alkaako pato murtua…
http://www.hs.fi/mielipide/Leikataan+tuulivoimatue…
Ilmoita asiaton viesti