Ideologinen tuulisähkö = hömppää

Porissa epäonnistui surkeasti Peittoonkorpeen sijoitettu "Peittoon tuulivoimapuisto" 12 kpl 4,5 MW:n tuulivoimalaa, lähimpien asuntojen Kellahden kylässä jäädessä alle 500m päähän. Nyt kun tuulee  niin voimaloita on pyöritettävä ns. jarru päällä ettei se melu haittaa meneillään olevia lähikuntien suurhankkeita tuulivoimaloiden rakentamisessa. Melua tulee liikaa pienemmälläkin melu moodilla pyörivistä propelleista.

Poriin on tekeillä uusi LNG terminaali, tuulivoimaloihin tuhlatuilla rahoilla olisi saatu Wärtsilän toimittamalla voimalalla varmasti edullisemmin sähköä kuin terveys- ja ympäristöhaittoja tuottavilla tuulivoimaloilla.

Eikä tarvitse kierrättää dieselin käryistä sähköä tuulivoimaloiden kautta valtion syöttötariffi hintaan, niinkuin on tehty monessa muussa paikassa ja sekin on takuuvarma bisnes..

 http://www.bbc.com/news/uk-england-devon-22845487

Wärtsilän voimala toimii kaasulla, se sähkö tulee varmasti silloin kun halutaan..

 http://www.organisaatio-sanomat.fi/wartsila-toimittaa-uuden-voimalan-yhdysvaltoihin-tasapainottaa-tuuli-ja-aurinkovoimaa/

"Tuulivoiman menestystarina Saksassa onkin itsepetosta – energiaköyhät kansalaiset eivät pysty maksamaan sähkölaskujaan." Kirjoittaa Taloussanomat ko. ideologian hölmöydestä.

Pekkarisen "nerokas tariffi" tuulivoimalla tuotettuun sähköön ajaa Suomen väkisin konkurssiin, tehotaseessa tuulivoima on nollan arvoinen sekundasähkö jota toiset sähköntuotantomuodot tukee ja säätää verkkoon sopivaksi. Pieni piiri saa 200% kalliimman hinnan tuulisähköstä valtion takuulla. Näin on ilmastomuutos ideologiaan perustuva poliittinen päätös säätänyt.

Koska tuulivoima ei millään tavalla vähennä CO2- ja kasvihuonekaasupäästöjä ja maksaa vähintään kaksi kertaa niin paljon kuin muut sähköntuotantomuodot, miksi ihmeessä me käytetään sitä? Miksi vahingoitetaan teollisuuden kilpailukykyä ja käytetään miljoonia nollan arvoiseen sekundasähköön saamatta mitään hyötyä ilmastonmuutokseen?

http://www.publications.parliament.uk/pa/cm201213/cmselect/cmenergy/writev/517/m59.htm

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu