Tuulivoima ideologioista kohti erimielisyyksien ratkaisemista

Energia- ja ilmastopolitiikka hakee yrityksen ja erehtymisen kautta uusien tekniikoiden ja projektien vaikutusta luontoon ja yhteiskuntaan. EU-maiden johtajat löivät kiinni vuoteen 2030 ulottuvat ilmasto- ja energiapolitiikan päämäärät. Viime vuosina on panostettu tuulivoimaan, teknologia-arviointi ja ympäristövaikutusten arviointi jäi puolestaan selvittämättä, näin talous sukelsi pohjamutiin ja tuulivoimatuotanto työnsi ajoittaista sekundasähköä sotkemaan priimasähköä verkossa.   EU-maat ovat sotkeneet energiamarkkinoiden toiminnan tukemalla aurinko- ja tuulivoimaa kymmenillä miljardeilla euroilla. Nyt päätetty Uusi politiikka perustuu tukien sijaan päästökauppaan ja markkinaehtoisuuteen.

Lopullisesti EU-maat lyövät päätökset kiinni vasta ensi syksynä Pariisin kansainvälisen ilmastokokouksen jälkeen. Suomessakin on varmasti tahoja, jotka toivovat leikkauksiin lievennyksiä. Ei Suomessa tuulivoimalle annettua syöttötariffilakia ole vielä kuopattu, vaikka tämän uuden politiikan mukaan tuki on loputtava.

Päätöksen henki on kuitenkin jo toinen. EU on valmis kovempiin leikkauksiin, jos myös muut maat sitoutuvat vähennyksiin. Globaalissa ilmastopolitiikassa avainrooli on Kiinalla. Pelkät EU:n päätökset eivät ongelmia ratkaise.

Koska tuulivoima ei millään tavalla vähennä CO2- ja kasvihuonekaasupäästöjä ja maksaa vähintään kaksi kertaa niin paljon kuin muut sähköntuotantomuodot, miksi ihmeessä me käytetään sitä? Miksi vahingoitetaan teollisuuden kilpailukykyä ja käytetään miljoonia nollan arvoiseen sekundasähköön saamatta mitään hyötyä ilmastonmuutokseen?

http://www.publications.parliament.uk/pa/cm201213/cmselect/cmenergy/writ…

Tuulivoima sähköntuotantomuotona on itsessään kannattamatonta, ja aiheuttaa terveys- ja ympäristöhaittoja.

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu