Luottamus menetetään vain kerran
Kansanedustajat valitaan tehtäväänsä luottamuksen perusteella,
Kun henkilöön luotetaan, uskotaan, että luottamuksen kautta voidaan saavuttaa tavoitteita, lopulta onnellisuutta. Kun luottamus menetetään, asetetut tavoitteet tai toiveet eivät täyty, ja siitä aiheutuu pettymys. Onni katoaa. Kun pankit eivät kuulemma enää luotakkaan toisiinsa tai kun markkinoilla on epäluottamusta, pitäisi luottamus palauttaa. Talouden ahdingosta kärsii Suomessa vientiteollisuus, lopuksi koko yhteiskunta taantuu velkojen keskellä.
Luottamus on mielenkiintoinen asia. Lähtökohtaisesti ihmisten välinen kanssakäyminen perustuu siihen, että toisiin voi luottaa. Yhteiskunta ei olisi voinut rakentua kivikaudelta moderniksi ilman luottamusta. Eläimetkin luottavat siihen, että lauman jäsenet toimivat kuten on sovittu, hierarkian puitteissa tai ilman.
Silti luottamus voi kadota sekunnissa, eikä petetyksi tullut kansa toista kertaa äänestä luottamuksen menettänyttä edustajaansa.
Mitä tehdään että luottamus palautuu, – tehdyt virheet pitää analysoida ja ottaa opiksi tulevaisuudessa.
Pekkarinen oli avainasemassa vaatimassa ilmastonmuutos talkoisiin lähtemistä tuulivoimaloita lisäämällä. Tuulisähkö sai poliittisen markkinaehtoisen takuuhinnan, eli syöttötariffin, asian vauhdittamiseksi. Tavoitteen perustelut olivat valheellisia, tulos on jo nyt nähtävissä ja pettymys tuloksesta on suuri.
Nyt Pekkarisen toimista pitää hakea tutkintapyyntöä. Asia kuuluu kansanedustajille! Mutta kansalaisten on syytä ottaa myös asioita rohkeasti esille! Pekkarinen on saattanut olla hyväuskoinen ministerinä kun on edistänyt tuulivoimarakentamista Suomeen, mutta itse teoria, jonka mukaan tuulivoimaloilla voidaan vähentää hiilidioksidipäästöjä ilmakehään on kuvitteellinen ja väärä, joten hänen toimensa ministerinä ovat olleet vahingollisia kansantaloudelle ja puheet "jääkaapin hyrinää" vastaavasta äänestä asukkaita harhauttavia, mistä on seurannut, että 4,5 MW:n tuulivoimaloita on rakennettu 500 metrin päähän asutuksesta. Nykytietämyksen mukaan turvaväliä pitää olla vähintään 5 km.
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/11/20/miljarditu…
MOT: Maajussille ilmasta rahaa
TV1 maanantaina 24.11. klo 20
Maanvuokraan liittyy myös riskejä ja haittapuolia! Metsäkato, turhan leveät tiet, joita maanomistaja ei tarvitse, sähkölinjat silpovat metsiä, jäävaara talvella, jäljellä olevan metsän hoito hankaloituu, metsästäminen kielletään, hirvieläimet kaikkoaa, linnut ja lepakot törmäävät pyöriviin siipiin, jokamiehenoikeudet mahdollisesti menetetään, puomit teillä estää vapaan liikkumisen…
Maanomistaja mahdollisesti on vastuussa omistamallaan maalla olevasta tuulivoimalasta sen jälkeen kun tuulivoiman omistaja on asetettu konkurssiin.
Nyt kun niitä Suomessa on niitä teollisuusluokan tuulivoimaloita alettu rakentamaan metsiin, metsän monimuotoisuus menetetään ehkä lopullisesti, alueesta muodostuu teollisuusalue.
Maanomistajille myönnettävät korvaukset saattavat nousta jopa kymmeniin tuhansiin vuodessa, no kuulostaa ehkä paljolta, mutta tosiasiassa he saattavat olla paikallisten asukkaiden ohella suurimpia häviäjiä! Veroparatiiseihin valuvat 100 miljoonat eurot vuodessa veronmaksajien rahaa, myöskin maanomistaja ja paikalliset asukkaat osallistuvat maksamiseen, eli syöttötariffin rahoittamiseen, jonka Ministeri ja TEM:in virkamiehet junailivat uusiutuvalle energialle, vauhdittaakseen uusiutuvan energian käyttöönottoa.
Ilmoita asiaton viesti
Mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, Pekkarinen junailee niin, että tuulimyllyjen purkamisrahoille varataan kohta valtion budjetista.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä, kyllä! On kerrottu mahdollisesta rahastoista, josta sitten otetaan varoja tuulivoimalan purkuun tilanteissa, joissa tuulivoimalan omistajaa ei tavoiteta? No onko asia hoidossa vai ei, on epävarmaa. Näitä tarinoita on varmasti yhtä monta kuin on yrittäjiäkin tuulivoima-alalla? Tiukan paikan tullen haetaan kuitenkin veronmaksajaa apuun, vrt. Talvivaara.
Tällaisiakin tarinoita maailmalta löytyy, kts. linkki, http://www.friendsofgranderondevalley.com/Komoa%20…
Ilmoita asiaton viesti
Jopa MTK:ssa aletaan jo herätä tähän huijaukseen:
http://yle.fi/uutiset/tuulimyllyn_purku_on_viime_k…
http://yle.fi/uutiset/tuulivoimayhtio_varautuu_jat…
Ilmoita asiaton viesti
No tämä vaan osoittaa sen miten vähän asiaan on varauduttu lainsäädännön ja seuraamusten varalta.
Tuulivoimaloiden lanseeraukseen haettiin mallia Amerikasta, rahoitus ja toimintaympäristö on kansainvälistä liiketoimintaa, suomalaisten osuus liittyy syöttötariffin rahoittamiseen, toisin sanoen kansainväliset operaattorit saavat toiminnalleen kannattavuuden syöttötariffista! Ilman syöttötariffia Suomeen ei rakenneta tuulivoimaloita!
Nyt USA:ssa uuden kongressin tehtävänä on valvoa, että tuulivoiman katkolla olevat tuotantotuet pysyvät katkolla, eli niitä ei enää uusita. http://www.forbes.com/sites/realspin/2014/10/23/th…
Ilmoita asiaton viesti
Valtio rahoittaa lisää haittoja: Merituulivoiman demonstraatiohankkeeksi valittiin Porin Tahkoluodon hanke. HUOM: Etäisyys rannasta n.600 metriä, ja mökit rannassa?
http://www.tem.fi/energia/tiedotteet_energia?89519…
”Suomen Hyötytuuli Oy rakentaisi Tahkoluotoon 10 tai 11 turbiinia, joiden yhteenlaskettu teho olisi noin 40–44 megawattia. Yrityksen tavoitteena on tehdä investointipäätös maaliskuussa 2015. Se arvioi, että hanke valmistuisi vuoden 2016 loppuun mennessä.
Hankkeessa demonstroitaisiin Itämeren olosuhteisiin sopivia tuulivoimala- ja perustusratkaisuja, jotka mahdollistavat tulevaisuudessa laajamittaisemman merituulivoimarakentamisen Itämeren jääolosuhteissa. Turbiinien etäisyys rannasta olisi noin 0,6–2,5 kilometriä. Olosuhteet olisivat lähellä avomeriolosuhteita. Jääolosuhteet ovat alueella haastavat erityisesti ahtojään takia.”
Onnea vaan uudelle älyvapaalle merituulipuistolle vai miksi näitä rantaveteen upotettuja tukiaislinkokasautumia nyt sitten kutsutaankin.
Kyseessä on 11 kpl Peittoon 4,5 MW:n voimalaa, 0,6- 2,5 km rannasta, n. 210 m pyyhkäisykorkeus, lentoestevalot siis max teho kaikkiin, vettä alla metristä viiteen.
Ei vaikuta varsinaiselta avomerivoimalakokeilulta. Tarkoittaa sitä, että rantaviivaan aletaan jatkossa upottamaan 5 – 10 MW monstereita pitkät rivit merenpohjaankin, onhan Pohjanlahti koko matkaltaan tuota alle kymmenen metrin syvää aina viiteen kilometriin rannasta.
Ranta- asukkaat motitetaan siis maalta ja mereltä terveyshaittojen ja ympäristökatastrofin väliin.
2 miljoonaa per voimala normaalin syöttötariffin lisäksi. Siitä veronmaksajat tykkää. – Kyllä meillä on viisaita päättäjiä, missä ne vaan piileskelee?
Ilmoita asiaton viesti
”Wind turbines are generally a really, really bad idea just on the economic level – energy density from them is low, highly variable, and not well correlated with peak-load conditions. And they’re pretty rough on birds too, having lately become a significant source of mortality in bald eagles.
Now it turns out they may have nasty health effects in humans, too. The physiological link is interesting. The sufferers think it’s not the audible sound but the infrasound that’s messing them over. Others dismiss all effects as psychosomatic.
It would be nice to see greens apply the same ”precautionary” standards evenly to all power-generation technologies, but I can’t say I’m expecting that. There’s a lot of political pressure against any criticism of renewable energy at all.”
http://nymag.com/news/features/wind-turbines-2013-…
On aika epätoivoinen yritys ylipäänsä, porilaisia vedetään nyt höplästä oikein kunnolla.
Ilmoita asiaton viesti
Porissa Peittoon näkymäselvitykset avautuvat merelle voimaloista poispäin? Eipä huomattu ympäristökatastrofia ennen kuin 12 kpl propelia pyöri yli 200m korkeudessa Peittoonkorvessa metsän keskellä juuri siellä missä Suomenselkä kastaa varpaansa mereen.
Suomenselän alku näkyy Porin Teemuluodon lintutornilta.
Nyt se avomeren demo tuulipuisto tulee samaan lintutorni näkymään. Kaunista, hyvin kaunista oli joskus Suomenselän vedenjakajan alun maisema ennen tuulivoimaloita.
Ilmoita asiaton viesti
Kun voimakkaasti subventoitu teollisuudenala menettää vaikka vain osan subventiosta, menettää ala heti sijoittajien kiinnostuksen, sijoittajien raha hakeutuu heti parempien ja varmenpien tuottojen perään. Suomen tuulivoimarakentaminen kiinnostaa nyt saksalaisia ja ruotsalaisia sijoittajia parempien tukitasojen houkuttelemina.
”Suspiciously viewed by the association’s leadership, the three began to collect information about tricks, traps and false promises in the wind power industry from all over Germany. The trio has now collected the by far greatest amount of data on this problem in Germany. And according to their data, many of the approximately 24,000 wind turbines are investment destroyers – despite massive subsidies. The eco-paradise, where wind turbines were considered as a foolproof investment, has burned down.”
”Lange galt Windkraft dank Subventionen als sicheres Geschäft. Mittlerweile verlieren Anleger massiv Geld – weil sie die Fallstricke übersehen.” http://www.focus.de/immobilien/energiesparen/wirts…
Ilmoita asiaton viesti
Tänään uutisissa: Gamesan pörssikurssi ylös lähes 3 prosenttia! Suomen sopimukset uusista prototyyppi voimaloista nostavat espanjalaisen yhtiön osakekurssia.
Tämä avomerituulipuistohanke on farssi, n.600 metrin päässä rannasta ja olosuhteet olisivat lähellä avomeriolosuhteita.. voi helvetti mikä demonstraatio juttu, suunnittelijalla pitää olla hyvä mielikuva avomeriolosuhteista. Saunojat ja uimarit rannassa ehkä vähän pelästyvät kun ensimmäiset tornit ilmestyy mökin eteen ns. avomereltä.
Ehkä näkymän selitys on kirjoitettu että näkymäselvitykset avautuvat merelle voimaloista poispäin. Hyväksyvätkö ranta-asukkaat tällaista muutosta maisemaan?
Ilmoita asiaton viesti
”Nyt Pekkarisen toimista pitää hakea tutkintapyyntöä. Asia kuuluu kansanedustajille!”
Lähetin tämän linkin pari viikkoa sitten Ben Zyskowicz:ille kysyen ” Tämähän ei tietenkään ole totta , eihän?”
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013032916780974_u…
Mitään ei ole vielä sieltä päin kuulunut ; ainakin jotain, vaikkakin vaatimatonta olen siis yrittänyt.
Kenties muutkin voisivat lähestyä edustajia jollain vastaavalla tavalla.
Ilmoita asiaton viesti
Aika lohdutonta tekstiä. Mitenkähän joskus 10 vuoden päästä Suomessa?
Daldorf Werner, saksalaisen tuulivoimayhdistyksen neuvottelukunnan pj. tutki 10 vuoden ajan 1 400 tilinpäätöstä ja hänen johtopäätöksensä oli, että 37 % niistä tuotti tappiota eikä rahaa riittänyt otettujen lainojen maksamiseen.
Vain 35 % tutkituista yrityksistä tuotti 2 % tai enemmän sijoittajille.
Jopa 2/3 osaa tutkituista yrityksistä oli tappiollisia tai tulot riittivät juuri ja juuri menojen kattamiseksi.
http://www.focus.de/immobilien/energiesparen/wirts…
Ilmoita asiaton viesti
Vaikka on todettu, että Saksalla on varaa tähän siirtymiseen uusiutuvaan energiaan (tuulivoima, aurinkokennot ja biomassa), sanoisin kuitenkin, että vaikealta siirtyminen uusiutuviin nyt näyttää. Eikä pelkästään Saksassa, tukia leikataan nyt muuallakin Euroopassa.
Vaikka seuraavassa raportissa varoitetaan amerikkalaisia saksalaisten kokemuksilla, olisiko näistä meille mitään oppia haettavissa?
Lessons for the US from Germany’s Renewable Subsidies Experience
Another axe has fallen in Europe over renewable energy subsidies. Just last month, Italy announced that it will cut its feed-in tariffs (FIT) for certain renewable energy plants – not only for future plants, but also for existing plants with valid FIT guarantees. German lawmakers also recently approved an extensive revision of the country’s renewable energy subsidies for future investments, and Spanish lawmakers are setting new energy rates for green energy producers – an indication that renewable subsidies there are winding down.
But how harmful could subsidies for renewables be to have led to this kind of drastic reversal? When not properly planned for, subsidies for renewable energy sources can lead to severe market distortions with material market consequences. U.S. policymakers and electricity stakeholders in America should quickly and carefully consider the lessons learned from Germany and elsewhere in Europe, with respect to what the growth of renewable energy as part of a broader energy strategy might look like in the future. This will ensure that consumers and businesses in the U.S. do not have to suffer from the same consequences.
As a recent study we authored assesses, Germany is the country that experienced the most profound energy-policy repercussions. Excessive subsidies for renewable energy sources in Germany have harmed many stakeholders involved, from consumers to renewable companies to utilities.
First, as our research shows, German consumers have experienced a significant increase in their electricity bills as a result of these subsidies, as the subsidies are not paid out by the state but are added to consumer prices. In fact, electricity prices for residential consumers have more than doubled from $.18/kilowatt hour (kWh) (€0.14/kWh) in 2000 to more than $0.38/kWh (€0.29/kWh) in 2013. €0.05/kWh of this is directly attributable to the growth of renewables. This is compared to household electricity prices in the U.S., which average $0.13/kWh (€0.10/kWh).
Second, the way these subsidies have impacted wholesale electricity markets could potentially have an adverse effect on electricity price volatility in Germany. This is because renewables have zero variable cost of production (although they have high levelized costs), so they are taking precedence in wholesale markets over thermal plants. Not surprisingly, wholesale electricity prices have fallen dramatically from €90-95/megawatt hour (MWh) in 2008 to €37/MWh in 2013, to which renewables considerably contributed. In the short run, the subsidies hurt the conventional power producers via an unsustainably low wholesale power price. This has tightened margins for utilities that have built and financed thermal plants.
The overwhelming increase in the capacity of renewable energy does not lead to a similar reduction in the amount of conventional power plant capacity. This is because wind and solar are intermittent resources, so flexible power plant capacity is needed for times when the wind doesn’t blow or the sun doesn’t shine. But because of decreasing capacity factors of thermal power plants, the cost per unit of power produced is rising, and in the long run will increase the price of conventionally-produced power. In other words this stopgap role of the conventional plants will come at a premium. This means that in the long run the price of conventionally-produced power will not only return to the (higher) levels from before the advent of renewables, but will rise even higher. Conventional generation plants are losing efficiency as they face the need to ramp up or power down in conjunction with the ebbs and flows of renewable sources.
Finally, policymakers in Germany also did not consider the significant costs of the additional transmission infrastructure needed to bring more renewables online. Over the next ten years, the country will have to spend some $52 billion (€40 billion) to build out the transmission grids that are needed to connect with offshore and onshore wind projects, all for a country that has some 80 million residents and is roughly the size of Montana. While conventional power plants were typically built close to areas of high demand, renewable plants are built where the natural resources, including wind, sun, and biomass, can be found.
Taking all of this into account, it’s hardly a surprise that Germany and other countries in Europe are reconsidering their subsidization-scheme of renewable energy sources. As the United States moves towards integrating more renewables, steps must be taken to ensure that electric grid reliability, consumers’ electricity bills, and the broader economy are not harmed. America should take advantage of the opportunity it has to bring renewables online in a sustainable way that helps consumers and businesses and also furthers the country’s environmental goals.
Source: Felix ab Egg and Hans Poser
Ilmoita asiaton viesti
EU:n alueella väitetään olevan jo yli 125 miljoonaa ihmistä jotka ei pysty sähkölaskujaan maksamaan.
Muut maat ovat luopumassa uusiutuvan energian tukimuodoista, mutta Suomi yrittää vielä, jos oikein lujaa lyö päänsä mäntyyn niin jospa tuulivoimalat sitten alkaa tuottamaan perusvoimaa tasaisen varmasti ilmaiseksi pelkällä ilmalla.
Kyllä Energiaviraston SATU pian muuttuu todellisuudeksi: Tuotantotukiasioissa asioiminen Energiaviraston kanssa tapahtuu pääosin sähköisessä järjestelmässä SATUssa.
Ilmoita asiaton viesti
On se merkillistä, että vaikka meitä on monta, jotka ovat yrittäneet kirjoittaa tuulivoiman haitoista ja rahojen heitosta rikollisille, niin kun tämä huijaus lopulta myönnetään, niin kukaan ei ole vastuussa mistään.
Ilmoita asiaton viesti
Niinpä, ministerit on vapautettu ministerivastuulain perusteella vastuusta mutta virkamiehet ovat vastuussa tekemästään työstä. Ministeri voi tehdä vaikka kuinka kalliiksi tulevia päätöksiä ja seuraukset maksaa yhteiskunta, näin kävi syöttötariffilaki tuloksessa. Pekkarinen antoi virkamiesten suosiollisella avulla perheelleen erinomaisen tulolähteen valtion takuulla.
Mutta ei tätä kenenkään tutkivan journalistin avulla selvitetä jos ei kansanedustajat nosta asiaa pöydälle ja oikeuskansleri ota tutkittavakseen huijausta.
Ilmoita asiaton viesti
Hallitusohjelma sitoo hallitusta, vielä vaikka kaksi puoluetta on väistynyt hallituksesta, pääministeri on vaihtunut, kuten myös valtionvarainministeri ja ympäristöministeri. Edellisten hallitusten päätökset sitovat tulevia hallituksia, koska jatkuvuutta ja ennakoivuutta halutaan korostaa.
Vaikka on tehty väärä päätös (syöttötariffiasetus), joka on perustunut väärille olettamuksille (hiilidioksidipäästöt ilmakehään), pidetään mieluummin väärästä päätöksestä kiinni? Sensijaan, että lähdettäisiin muuttamaan toimintatapoja, pelkona lähinnä on kai se viesti, jonka Suomi antaa kansainväliselle liiketoimintaympäristölle muuttaessa sääntöjä kesken tukikauden, ”sitova” asetus syöttötariffista on säädetty olemaan voimassa 12 vuotta.
Eurooppalaiset maat nyt kuitenkin tarkistavat lainsäädäntöään ja tukien annetaan pudota alaspäin yksi vuorollaan! Kun Suomi pitää kiinni tukien tasosta, johtaa harjoitettu politiikka nähtyyn ryntäykseen, saksalaiset ja ruotsalaiset tuulivoimaoperaattorit pyrkivät nyt Suomen avokätisesti myönnetyille tukiaisapajille.
Ilmoita asiaton viesti
”Foz Tuaksi kutsutun suurpadon pitäisi olla valmis kahden vuoden päästä. Pato on osa Portugalin mittavaa kansallista vesivoimaohjelmaa. Työn alla sekä suunnitteilla on kymmenen isoa voimalaa vuoteen 2020 mennessä.
EU-maissa näin laajat patohankkeet ovat poikkeuksellisia, Aalto-yliopiston professori Peter Lund Helsingistä sanoo.”
http://www.hs.fi/ulkomaat/a1416462695719
Jutussa esiintyi asiantuntijana tuulivoiman lobbaajana tunnettu Peter Lund, hän ei tarkoituksellisesti kerro miksi patohanke on käynnistynyt. Aurinko- ja tuulivoima eivät ole mitään perusvoiman tuotantomuotoja ja ne ovat nostaneet sähkön hinnan pilviin jo ennestään kriisimaana tunnetussa Portugalissa. Kriisimaille investoinnit ovat tärkeitä. Portugali sai patoja itse rahoittavilta voimayhtiöiltä 635 miljoonan euron ennakkomaksut toimiluvista. Summalla tilkittiin budjettivajetta. Ajoittaisen ja ennakoimattoman tuotannon ongelmaa yritetään ratkaista tällä pato hankkeella. Tehotaseessa aurinko- ja tuulivoima ovat nollan arvoista sekundaa.
Tuulivoimalat ovat lisäksi terveys- ja ympäristöhaitta, jonka takia Portugalissa on tuomareiden päätöksellä tuulivoimaloita purettu, esim. hevosille alkoi syntymään epämuodostuneita varsoja.
http://www.windturbinesyndrome.com/2013/horses-get…
Ilmoita asiaton viesti
Kaikesta loiskiehunnasta ja hyttysen ininään verrattavasta olevasta puheesta huolimatta meidän on muistettava kaiken perimmäinen erittäin vakava syy ja se on välttämätön tarve saada hiilidioksidipitoisuus alas. Kyse on siis maapallon ilmastonmuutoksesta ja sen kohtalokkaista seurauksista kaikelle elämälle.
Suomen osuus nykyisistä päästöistä maailmassa on huikean suuri eli peräti 0.14 prosenttia. Koko maailma on ilmeisen tuhon oma ellemme saa omia päästöjämme alas ja pian. Onko Suomi jo liian myöhässä ja vastuu maailman tuhosta meidän. Siinäpä on kysymystä kerrakseen.
Suomen siis tulee tehdä kaikkensa, jotta hiilidioksidikuormituksemme vähenee. Esimerkiksi jokaisen meidän kotiemme lämpötiloja pitää alentaa ainakin kahdella asteella. Kaikki mahdollinen sähkö on tuotettava tuuli-, aurinko-, aalto- ja muilla erilaisilla uusiutuvilla energiamuodoilla.
Suomen pitää kantaa vastuunsa ja pelastaa maapallo. Ei alkuunkaan riitä, että me olisimme joku esimerkki. Ei vaan meidän on oltava edelläkävijä kaikessa.
Maapallolla on vielä toivoa. Seuraavaa hallitusta johtaa keskustapuoleen Juha Sipilä pääministerinä. Elinkeinomisteri on Mauri Pekkarinen, joka on Suomen ehdottomasti tietävin ja pätevin ilmastoasiantuntija. Hänen tekonsa puhuvat puolestaan. Suomi saa siis hallituksen, joka vie maamme oikealle tielle.
Ilmoita asiaton viesti
Vahva täytyy olla usko, jos kuvittelee Suomen pystyvän johtamaan pallomme politiikkaa. Epäilen kyllä, että kirjoituksesi oli huumoripläjäys.
Kuitenkin voisin kopioida palan tekstiä, jossa kuvaillaa hiilidioksidin ja lämpötilan ”katastrofaalisia” vaikutuksia:
”Mutta kuljemme myös vääjäämättä edellisen Eem-kauden ilmasto-oloja kohden. Entä luonto: jääkausi on sille tuhoissa. Sen sijaan esimerkiksi liitukaudella luonto voi kertyneiden sedimenttien perusteella erittäin hyvin vaikka CO2 -pitoisuuden on arvioitu olleen yli 2000 ppm /4/. Koralleja esiintyi jopa 1500 km kauempana päiväntasaajasta kuin nykyisin. Puut kasvoivat vuoden ympäri, edes puulustoja ei löydy. Maapallon keskilämpötila oli n. 6-14 astetta nykyistä korkeampi. Meret peittivät alavat mannerlaatat ja niiden syvänteissä veden lämpötila oli n. 15 astetta korkeampi kuin nykyisin. Meret kuhisivat elämää ja biologinen tuotanto oli valtaisaa. Nautimme vieläkin tuloksista, yli puolet tunnetuista öljyvaroista on löydetty liitukauden kerrostumista /4/. Kävi niin tai näin, stabiiliksi emme maapallon ilmastoa saa. Ja on suuri itsepetos kuvitella että tietoisuutemme ilmastonmuutoksesta olisi lopullista; jälkipolvet tulevat kumoamaan kaiken, mitä luulimme tietävämme.” Marke Hongisto TkT, FK 73
Ilmoita asiaton viesti
Oletan , että olet Erland tosissasi.
Liität hiilidioksidin vähenemisen ja tuuli/aurinkovoiman yhteen .
Tämä on väärinkäsitys.
Älä minua usko , lue vaikka tästä vihreiden edustajan artikkeli Saksan energiakäänteestä:
http://leostranius.fi/2014/09/saksan-energiakaante…
Vaikka Saksassa on pystytetty kymmeniä tuhansia tuulimyllyjä ja neliökilometreittäin aurinkopaneeleja, ”on hiilen käyttö Saksassa lisääntynyt.” kuten voit lukea yllä olevasta linkistä.
Pekkarisesta , onko tämä asia Sinulle tuttu ?
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013032916780974_u…
Ilmoita asiaton viesti
Pekkarisen huippuosaaminen on jatkossakin tarpeen, kun DDR:n ja Neuvostoliiton järjestelmät romahtivat omaan mahdottomuuteensa, niin seuraava hallitus ja johtava asiantuntijaroolin vetäjä Pekkarinen osoittaa kuinka Suomi saa poliittisilla ohjauksilla systeemit markkinaehtoisesti toimimaan valtiontakuu hinnoittelulla voitollisesti.
Paperikoneiden sulkemiset ovat vähentäneet Suomen sähkönkulutusta jo Loviisan ydinvoimalan verran. Ydinvoimaa ei enää rakenneta, siihen tulee haittavero vaikeuttamaan uusia yksityisiä omilla varoilla ydinvoimaloita rakentamaan pyrkiviä yhteenliittymiä.
Tuulivoimaan lisätään panostusta.
– Työttömien työvelvoite ohjataan tuulivoimapuistojen kunnossapitoon.
– Tuulivoimaloiden siipiin määrätään CO2 puhdistajat jotka ehkäisevät tai vähentävät liiketoiminnan negatiivisia ympäristövaikutuksia.
– Syöttötariffilaki on korkein oikeusnormi, jonka kanssa ristiriidassa olevat päätökset joutuvat väistymään.
Oikean suunnan näyttäjä Pekkarinen esimerkillään ohjaa maailman pois kadotukseen johtavalta tieltä.
Ilmoita asiaton viesti