Luottamus menetetään vain kerran

Kansanedustajat valitaan tehtäväänsä luottamuksen perusteella,  

Kun henkilöön luotetaan, uskotaan, että luottamuksen kautta voidaan saavuttaa tavoitteita, lopulta onnellisuutta. Kun luottamus menetetään, asetetut tavoitteet tai toiveet eivät täyty, ja siitä aiheutuu pettymys. Onni katoaa. Kun pankit eivät kuulemma enää luotakkaan toisiinsa tai kun markkinoilla on epäluottamusta, pitäisi luottamus palauttaa. Talouden ahdingosta kärsii Suomessa vientiteollisuus, lopuksi koko yhteiskunta taantuu velkojen keskellä. 

Luottamus on mielenkiintoinen asia. Lähtökohtaisesti ihmisten välinen kanssakäyminen perustuu siihen, että toisiin voi luottaa. Yhteiskunta ei olisi voinut rakentua kivikaudelta moderniksi ilman luottamusta. Eläimetkin luottavat siihen, että lauman jäsenet toimivat kuten on sovittu, hierarkian puitteissa tai ilman.

Silti luottamus voi kadota sekunnissa, eikä petetyksi tullut kansa toista kertaa äänestä luottamuksen menettänyttä edustajaansa.

Mitä tehdään että luottamus palautuu, –  tehdyt virheet pitää analysoida ja ottaa opiksi tulevaisuudessa.

Pekkarinen oli avainasemassa vaatimassa ilmastonmuutos talkoisiin lähtemistä tuulivoimaloita lisäämällä. Tuulisähkö sai poliittisen markkinaehtoisen takuuhinnan, eli syöttötariffin, asian vauhdittamiseksi. Tavoitteen perustelut olivat valheellisia, tulos on jo nyt nähtävissä ja pettymys tuloksesta on suuri.

Nyt Pekkarisen toimista pitää hakea tutkintapyyntöä. Asia kuuluu kansanedustajille! Mutta kansalaisten on syytä ottaa myös asioita rohkeasti esille! Pekkarinen on saattanut olla hyväuskoinen ministerinä kun on edistänyt tuulivoimarakentamista Suomeen, mutta itse teoria, jonka mukaan tuulivoimaloilla voidaan vähentää hiilidioksidipäästöjä ilmakehään on kuvitteellinen ja väärä, joten hänen toimensa ministerinä ovat olleet vahingollisia kansantaloudelle ja puheet "jääkaapin hyrinää" vastaavasta äänestä asukkaita harhauttavia, mistä on seurannut, että 4,5 MW:n tuulivoimaloita on rakennettu 500 metrin päähän asutuksesta. Nykytietämyksen mukaan turvaväliä pitää olla vähintään 5 km.

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu