Rahaa hyvillä lupauksilla kunniattomasti

Suomi velkaantuu valtion takuuhinta järjestelmällä joka on koplattu tuulisähkölle,- markkinaehtoinen takuuhinta, – syöttötariffi takaa yli 160% voitot sähkön myynnistä tuulivoima bisneksessä. -Häpeällinen järjestely ja oma-etu koplaus on nyt EU:n paras bisnes.

Kilpailu hyville apajille pääsystä on raakaa ja kaikki keinot on käytössä. Osa mediasta herkuttelee tilanteella, lähiasukkaiden hätä ja kärsimykset on otsikoissa hyvin esillä. 

– Kahtia silpoutunut Merikotka tuulivoimalan alapuolella värikuvana lehdessä kerää luonnonsuojelijat lehden lukijoiksi. Mutta vastuulliset viranomaiset ovat jääneet medialta suojaan vaikka rakennusluvat on vastoin asetuksia aikaansaatu liian lähelle asuinalueita ja suurien lintujen muuttoreitille rannikolla.

Kansainvälinen laki määrittelee kunniattoman velan seuraavasti: kunniattomalla velalla tarkoitetaan esimerkiksi kansallista velkaa, jonka hallitus on ottanut kansalaisten nimiin tarkoituksissa, jotka eivät palvele kansalaisten etuja.

Sijoittajia "eettiseen" toimintaan haetaan moraalittomasti valheilla:

"Taaleritehtaan Tuulitehdas II Syöttörahasto Ky:n voitonjakolaina. 

Miksi sijoittaa tuulivoimaan?

Tuulivoimaan sijoittaminen on kannanotto puhtaan, kotimaisen energian puolesta. Samalla työllistät suomalaisia ja olet edesauttamassa Suomen kasvua. Maapallon tulevaisuuden ja ilmastonmuutoksen vaikutukset tuntuvat meidän jokaisen elämässä. Sijoittamalla tuulivoimaan olet mukana tukemassa tulevaisuuden kannalta terveempiä energiantuotannon ratkaisuja."

Jari Suominen lupaa enemmän kuin antaa, – tarjoaa Suomen pienimmät maanvuokrat ja ottaa suurimmat tukirahat. Muuten homma kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, ja kun jätetään kertomatta veronmaksajien osuus syöttötariffista niin, – ei se totta olekkaan. "Hyvä bisnes" köyhdyttää koko syöttötariffin voimassaoloajan veronmaksajia.

http://ls24.fi/mielipiteet/mielipidekirjoitukset/mielipidekirjoitus-mite…

Syöttötariffia maksetaan näillä näkymillä 12 vuotta, –  se ei ole kaukana tulevaisuudessa. Tuulivoima syrjäyttää ajoittain tullessaan vesivoimaa, voimalat ostetaan ulkomailta vuokramaalle jonne ne ovat jäämässä maanomistajien ongelmajätteeksi n.12 vuoden kuluttua. Tuulienergialla otetaan talteen EU:n suurimmat katteet  heti pois ja aiheutetaan vakavaa haittaa lähi-asukkaille ja ympäristölle.

Valtiosääntö lähtee kansansuvereenisuuden periaatteesta:

»Valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta.»

Nyt ei suunnitelmista paljoa kerrota, kuulutus lehdessä (jos joku niitä lukee) tuulivoimapuisto kaavasta pienin kirjaimin kertoo suunnitelmasta kun kaikki vuokra ym. sopimukset kunnanjohtajan kanssa on kasassa rakennuslupaa varten. Kesäasukkaat huomaa tullessaan lomanviettoon että mökin takana on tämä ns. "puisto", yli 200m korkeat voimalat ja melua niin että ikkunat tärisee. – Kivaa!

Perusoikeuksien lisäksi perustuslain toinen luku säätää myös yhden velvollisuuden:

»Vastuu luonnosta ja sen monimuotoisuudesta, ympäristöstä ja kulttuuriperinnöstä kuuluu kaikille.»

Kaikki yhdessä me olemme vastuussa siitä mitä ympäristössämme tapahtuu, on vaan pidettävä yhdessä oikeuksista kiinni eikä hyväksytä luikurien tuulivoimaloilla aiheuttamia terveys- ja ympäristöhaittoja.

Viranomaisilta on jo selkäranka valahtanut housuihin kun ei pidetä sovituista työtehtävistä kiinni ja nämä terveys-, turvallisuus-, ja viihtyisä takuut olivat ja menivät "Tervetuloa viihtyisään ja rauhalliseen kuntaamme" mainoksen mukana roskiin. 

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu