Tuulivoima valeet on loppuunkäytetty

"Tulevalla vaalikaudella ei tehdä enää yhtään tuulivoiman syöttötariffisopimusta ja muutenkin kannattamattomien energiamuotojen budjettirahoitusta karsitaan," Soini totesi Suomen uutiset verkkolehdessä.
https://www.suomenuutiset.fi/soini-kysyy-riittaako-stubbin-ja-sipilan-ryhti-autoveron-poistoon/

Muut puoluejohtajat ovat hiljaa, eivätkä uskalla vastata suunnattomaksi paisuvaan tukirahan tarpeeseen mitään. Mistä ne rahat otetaan tyhjän tekemiseen tai teettämiseen? Miksei poliitikot vastaa kansan kysymyksiin ja avunhuutoihin.

Rahaa tarvittaisiin perusrakenteiden ylläpitoon ja korjauksiin, maantiet, koulut, terveyspalvelut ja vanhustenhoito ovat vailla huolenpitoa.  

Belgian sähköstä 16% (teoriassa) tehtiin tuulivoimalla. Nyt Belgia saakin toimia tuulivoiman esimerkkimaana joka kerjää sähköä naapureiltaan. Ranskan ydinvoimalat toimivat vielä, mutta kaikki muut lähivaltiot ovat myös asentaneet tuulivoimaa. Jos ei tuule, niin ne joutuvat kerjäämään sähköä naapurimailtaan…

Kun Belgialle tulee "rolling blackouteja" eli hallitusti katkaistaan sähköt alue kerrallaan sen riittämiseksi, kyseessä on vain harmi ja taloudellisia menetyksiä, ehkä muutama kuollut vanhus tai muuten sairas. Jos vahingossa pääsee syntymään ns "brownout", sen jälkeinen sähköverkon elpyminen on jo myöhäistä; sadat tai tuhannet sähkölaitteet ovat kärsineet vahinkoja, ja yhteiskunnan entiselleen saaminen vaatii korjaamista.

Saksassa jo sähköyhtiöt suunnittelevat hyödyttömän ja vahingollisen tuulivoiman siirtämistä tytäryhtiöiksi jolloin vastuu sähkön toimittamisesta poistuu emoyhtiöltä, tai oikeammin, ne ilmoittivat jo etteivät enää takaa sähkön riittävyyttä.

 

Tuulivoimalla tuotettu sähkö on fysikaalisessa mielessä samaa kuin muukin sähkö, mutta kaupallisessa mielessä ihan eri tuote. Yksikään kuluttaja ei suostu ostamaan tuulisähköä, joka loppuu sitten kun tuulikin loppuu. Tästä syystä tuulisähkö on vain huonolaatuinen puolivalmiste, sekundaa joka täytyy paketoida toisen parempilaatuisen sähkön kanssa kuluttajille kelpaavaksi tuotteeksi. 

Tuulivoima ei tuota perusvoimaa, ainoastaan syrjäyttää sitä tullessaan ajoittain verkkoon. 

Tuulisähkö maksaa yhteiskunnalle 105,30 euroa MWh, markkinahinta vaihtelee 40 euron molemmin puolin, – maksetaan haitoista yli 65 euroa tuotantotukea? Tuuli repi eilen valtiolta syöttötariffia n.700000 euroa. Rahalla olisi ostettu markkinahintaista sähköä yli kaksi kertaa enemmän, terveys- ja ympäristöhaitat olisi jääneet tulematta.

Ilmastonsuojelun tarkoitus ei onnistu tuulivoima tuotannossa, haitat on hyötyjä suuremmat.

Tuulivoimapuistoja on sijoitettu pilottihankkeina vastuuttomasti liian lähelle asutusta, kaikki varteenotettavat säännöt valtavista 4,5 MW:n myllyjen haittavaikutusten sijoittamisesta asutuksen viereen ohitettiin. 

Tulipalot tuulivoimaloiden konehuoneissa ei ole harvinaisia, sammutus on mahdotonta, vain tulen leviämisen esto jää palomiesten hommaksi. Kuivassa maastossa metsäpalovaara on aina uhkana.

Väitteet – "ettei melua ole enempää kuin jääkaapissa, pieni hyrinä voi kuulua, visuaalinen haitta on ehkä metsässä. Rakennetaan hyvät tiet ja metsänhoito helpottuu, ja omistajat saavat hyvän tuoton metsästään vuokrana. Kunnan talous nousee muhkeilla kiinteistövero tuloilla"  jne.. – ovat roskaa.

-Tämänkaltaisilla puheilla ja lupauksilla persaukiset onnenonkijat puhuivat metsänomistajat ja kunnanisät kannattamaan tuulivoiman tukiraha voitto-automaattia. (firmat on perustettu 2500 euron minimi pääomalla)

Vieläkin joku itkee tuulivoimalan perään, sitä pidetään lottovoittona omalle metsätontille sijoitettuna. Veronmaksajat siitä tappiot kärsii ja maanomistaja joskus n.10 vuoden jälkeen kun tuet on syöty ja luikurit kadonneet, niin kuin rahat tuuleen. Purkutyöt jää maanomistajan vastuulle.

Kuka haluaa kokea tuulivoimaloiden aiheuttamaa terveys- ja ympäristöhaittaa, ja tukea sen rakentamista meren rantamille metsään lähes kolminkertaisella sähkön valtiontakuu hinnalla.

Poliitikot pitää kansaa niin hölmönä ja kuvittelevat, että tämän roskan voisi selittää vielä jollain "kannetaan poliittinen vastuu" ja  "asetetaan komitea selvittämään" tai, "vaalit lähestyy" annetaan kansan päättää.

Ei tätä syöttötariffi skandaalia voi enää piilottaa selityksillä minkään tekosyyn taakse peittoon.

Porissa on 12 kpl 4,5 MW:n tuulivoimalaa vilkkuvana ja äänekkäänä esimerkkinä Kellahdella meren rantamilla Peittoonkorvessa, ja haittaavat kylän väen elämää ja nukkumista ennen niin rauhallisissa maisemissa. Siellä ne ovat, ei niitä enää voi piilottaa mihinkään.

Museoviraston tutkimuksista ja alueen esittelystä:

"Kellahden kartanomaisema on säterin ja rusthollin lähekkäin sijaitsevien talouskeskusten ja niiden rakennuskannan, puistojen sekä Kellahdenjoen alavan niittymaiseman muodostama kokonaisuus Satakunnan rannikolla. 1600-luvun läänityksestä juontuvan Kellahden rakennuskanta on muotoutunut nykyasuunsa 1800-luvulla."

Kellahden pronssikautisia hautaryökkiöitä on n.1 kilometrin päässä tuulivoimaloista, Peittoonkorven alueelta ei voi enää tietää mitä tuhottiin.. – ennen räjäytystöitä olisi pitänyt vähän tutkia.

Huom. Tuulivoimaa ei ole millään tekosyyllä pakko rakentaa tällaisella mittakaavalla, yhteiskunta kärsii nyt liian suurta vahinkoa.

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu