Ponzi-huijaus valtion rahalla?

Suomessa valtio tukee jo lähes kolminkertaisella hinnalla tuulivoima energiantuotantoa, nyt Ville Niinistö ehdotti rahastoa johon kerättäisiin sijoituksia yksityisiltä samaan tarkoitukseen. Vihreiden hahmottelema energiarahasto antaisi isojen kohteiden ohella luottoja ja myös takauksia kotitalouksille, kunnille ja pienille yrityksille uusiutuvan energiatuotannon hankkeisiin, kuten aurinkopaneeleihin ja pieneen tuulivoiman tuotantoon. Rahasto ryhtyisi edistämään hajautettua energiajärjestelmää.

Jotta rahasto olisi uskottava, siihen pitäisi Niinistön mukaan saada jo alkupääomaksi vähintään sata miljoonaa euroa tai sitäkin enemmän. Alkupanostus tulisi veronmaksajilta eli valtion budjetista. Tervetulleita olisivat myös muut sijoittajat, kuten eläkeyhtiöt.  Alkupääoma olisi yli sata miljoonaa euroa valtiolta ja rahasto ryhtyisi edistämään hajautettua energiajärjestelmää.

Tämä näyttää Ponzi-peliltä, huijauksella yritetään tuottaa voittoja rahastoa pyörittäville. Nyt valtion syöttötariffi hoitaa tuulivoimayhtiöille saman tuloksen, tuottoa tulee yli 160% veronmaksajien rahoista.

Tuulivoima on itsessään kannattamaton energiantuotantomuoto.

Fysiikan lakien mukaan juuri energiantuotanto on se jota ei voi tukea. Energia on kaiken lisäarvon alkulähde. Työ tarvitsee energiaa. Jos jotain energian tuotantomuotoa tuetaan, tuo tukeminen kuluttaa aina energiaa enemmän kuin tuottaa. Miksi toteuttaisimme vihreää utopiaa kuvitellen, että luonnonlait voidaan kumota poliittisilla päätöksillä!

Saksan tuulipuisto ryhmä Prokon varoittaa maksukyvyttömyyden mahdollisuudesta, ja 23.1 2014 Ne jätti konkurssihakemuksen.

Prokon on perustettu vuonna 1995, hyvällä mainoskampanjalla yhtiö sai 750000 sijoittajaa loistavilla tuotto lupauksilla mukaan bisnekseen. Rahaa oli 1,4 miljardia ja uusien sijoittajien rahat meni vanhoille.. varoituksia järjestelmän romahtamisesta ei kuunneltu.

Se ei ollut elinkelpoinen järjestelmä, vaan suuri huijaus, Ponzi -peli "pyramidipeli", ja kupla puhkesi.

Kriitikot olivat oikeassa ja Saksan suurin tuulivoimayritys Prokon kaatui!

Selitykset alkoi, Prokon poni-pyrstö toimitusjohtaja Carsten Rodbertus vielä vaati, että yhtiö oli vielä "olennaisesti terve", ja syyttää sijoittajia romahduksesta, koska he vaativat korkeaa tuottoa, joka oli luvattu, ja irtaantumista bisneksestä. 

Ja tänään Suomessa PROKON on mukana luomassa Suomeen tuulivoimapuistoja hyödyntäen pitkää kokemustaan alalla! 

Voi helvetti kuinka naiivia suomalaisten hyväuskoisuus on.

Ponzi-peli on sijoitushuijaus, jossa sijoittajille maksetaan tuottoa uusien sijoittajien sijoittamasta rahasta. Ponzi-peli tuottaa järjestäjälleen tuloja niin kauan kun uusia sijoituksia tulee enemmän kun mitä vanhat sijoittajat nostavat rahaa ulos. Käytännössä tämä tarkoittaa, että Ponzi-huijauksessa sijoitetun pääoman määrä joka vuosi täytyy kasvaa vähintään sijoituksen tuoton verran (tuottoahan rahoitetaan uusilla sijoituksilla). Sijoitetun rahan määrän täytyy siten kasvaa eksponentiaalisesti. Jossain vaiheessa raja tulee vastaan, uusia sijoittajia ei tule tarpeeksi mukaan, ja kupla puhkeaa.

Osallistuuko Suomen valtio syöttötariffi järjestelmällä Ponzi-peliin?

http://www.hs.fi/kotimaa/a1418970128697

HS:n videopätkässä Pekkarinen mollaa tuulivoiman kallista hintaa ja kannattaa Fennovoiman ydinvoimalaa. Pekkarinen on yksi "syöttötariffin" tekijä edellisen hallituksen ministerinä.

Kysymys kuuluu, onko kyseessä Ponzi-huijaus, ”pyramidipeli”. Suuri kupla joka puhkeaa, ja kaatuu kuten Saksan suuri tuulivoiman tuottaja PROKON, joka meni konkurssiin kun kupla puhkesi?

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu