Paljon melua turhasta!

Tuulivoimaloiden melun terveysvaikutuksia halutaan pitää pimennossa. Poliittisella pelillä haetaan tuulivoimaloiden aiheuttamaan terveyttä vaarantavaan meluun turvarajoja. Asiantuntijoina tuulivoimatoimijat? – Vaikuttaako tulossa oleviin sääntöihin raha vai todellisen melun haittavaikutukset? Tuulivoimatoimija haluaa pystyttää 4,5-5 MW:n voimalat jopa alle kilometrin päähän asutuksesta! 

Jari Suominen: "On tärkeää pitää mielessä myös fakta siitä, ettei tuulivoimalan äänessä ole mitään sellaista, joka voisi sinällään aiheuttaa terveyshaittaa. Kyseessä on omakohtainen äänen kokeminen häiritsevänä. Häiritsevyys ei synny vain äänen voimakkuudesta. Kyseessä ei ole siis desibeliharjoitus, vaan tuulivoiman häiritseväksi kokemiseen vaikuttavat monet muut arkiset asiat, kuten kuulijan asenne, näkyykö laite ja hyötyykö hän tuulivoimasta taloudellisesti. Näin muodoin ei löydy sellaista ohjearvoa, joka voisi kaikkia miellyttää."

http://blog.tuuliwatti.fi/2014/10/mista-tuulivoimaa-koskevan-melulainsaa…

Jos näillä mielipiteillä ohjataan ministeriön meluasetusta tuulivoimalan rakentamisen ohjeeksi, ja bisnekseen tarvittavat rahat kerätään veronmaksajilta, niin pakolla joudutaan avuttomiksi melu- ja ympäristöhaitta vaikutusten kärsijöiksi.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014040818197986_uu.shtml

Periaatteessa toiminnan pitäisi tuottaa jotain muuta kuin vahinkoa ja haittaa yhteiskunnalle. Kallista haitantekoa ja vahinkoa on saatu ympäristövaikutuksista, esim. Porin "Peittoon tuulivoimapuisto", Kokonaistuotanto juuri nyt: 28.12.2014 Klo 20.00 = 0,00 MW, "puisto" syö verkosta sähköä kunnossapitoon veronmaksajien piikkiin. Kaikki haitat melusta ja ympäristövaikutuksista odottavat tutkimusten tuloksia. Sieltä löytyy esimerkit epäonnistuneen "tuulivoimapuisto" suunnittelusta, päätöksenteosta ja toteutuksesta.

Liian avokätinen syöttötariffijärjestelmä on aiheuttanut valtavan ryntäyksen Suomen metsiin, ja jo omassa maassaan konkurssiin menneitä yrityksiä (Prokon, Saksa) on pystyttämässä tuulivoimaloita Suomessa. USA on tuominnut Alstomille noin 630 miljoonan euron sakot lahjonnasta. Alstom (Ranska) on tunnustanut lahjoneensa viranomaisia eri puolilla maailmaa saadakseen mm. tuulivoimaprojekteja hallintaansa, myös Suomessa on Alstomin tuulivoimapuistoja, ja lisää on tulossa, miksi? – Lahjuksilla vai..

http://www.alstom.com/fi/press-centre/2012/6/tuulipuistoLappeenrantaan/

http://www.sahkoala.fi/ammattilaiset/uutiset/fi_FI/240914_tuulipuisto_Si…

Tuulivoimalat tuovat terveys- ja ympäristöhaittoja Suomeen. Sähköntuotantoa haittaavaa toimintaa pidetään väkisin pystyssä veronmaksajien rahoilla poliittisen päätöksen avulla.

Syöttötariffi päätös on saanut aikaan myös Suomessa skandaalin omaisen tuloksen. Päästöjen vähennys ei toteudu, eikä työpaikkoja tule luvattuja määriä, rahaa alkoi kulumaan arvioitua enemmän. Tuhot ja meluavat turbiinit jäävät ihmisten ja luonnon riesaksi turhan takia. Ei tyhjän tekeminen tai teettäminen ole järkevää toimintaa, ja nyt tuulivoima toiminnasta tulee pelkkää haittaa. Tuki- ja säätövoimalat tuottavat tuulivoimasta riippumatta tarvittavan sähkön.

Toiminnanjohtaja Jari Yli-Talonen: ”Puhutaan, että metsät ovat maailman keuhkot, mutta samalla ne ovat myös sielu. Jos mietitään mitä kaikkea Suomessakin ihmiset saavat metsästä: materiaalisen ja taloudellisen hyvinvoinnin lisäksi myös henkistä hyvinvointia. Metsät ovat maailman sielu ja niistä pitää pitää myös sen mukaista huolta.”  http://www.metsapuhuu.fi/index/38?vid=43

"Luonnosta haetun hiljaisuuden elvyttävä vaikutus saa tukea tieteellisistä tutkimuksista. Rauhallisessa, luonnonelementtejä sisältävässä ympäristössä, kuten puistossa, oleskelu laskee verenpainetta ja sykettä. Pääsy kohtuullisen hiljaisille alueille keskellä arkea näyttää edesauttavan hyvinvointia ja vähentävän stressiä."

Kirjoitti Outi Ampuja HS 24.12.2014, Kirjoittaja on tietokirjailija ja dosentti Helsingin yliopistossa.

http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1419310811987

"Metsän tarina, sen värikkäästä ja monimuotoisesta elämästä, sitä asuttavista eläimistä ja satojen vuosien ikäisistä puista."  http://areena.yle.fi/tv/1852762

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu