Uusiutuvaan energiaan perustuva järjestelmä Kiinalle, Korealle ja Japanille

Suomen proffat neuvoo kiinalaisia heidän omalla maallaan tekniikassa, jonka he itse hallitsevat ehkä parhaiten maailmassa. Lappeenrannan yliopiston kannattaisi keskittyä selvityksissään asioihin, joista voi olla taloudellisia tai muita etuja Suomelle. Suomi on yksi maailman viimeisimmistä maista, jolla on jotain annettavaa aurinkoenergia-alalla. Tuulivoima-alalla suomalaisten poliitikkojen, ministeriöiden, lainsäätäjien ja korkeakoulujen touhut ovat varoittava esimerkki kiinalaisille ja maailman ilmastonmuutoksesta huolestuneille, siitä miten ei missään saa toimia.

Ei riitä, että asiantuntemattomat poliitikot ja tutkijat vertailevat väärin Saksan tuulivoima-asioita Suomen olosuhteisiin, nyt aletaan jo antamaan ohjeita kiinalaisille. Valtiontalouden tarkastusvirastokin on havainnut, että tällä vaalikaudella puntarointeja on tehty puutteellisesti. Joskus niitä ei ole edes ehditty tehdä ennen päätösten viemistä eteenpäin, eikä tuulivoiman puntaroinnista hyödy enää muut kuin tutkimuksien tekijät. Tuulivoima on turhan kevyeksi havaittu joka tutkimuksessa joka on maailmalla puolueettomasti tehty.

"Vuonna 2013 Saksa uhrasi veronmaksajien rahoja aurinko- ja tuulivoiman edistämiseen lähes 25 miljardia euroa. Jos Suomessa väkiluvun suhteessa panostettaisiin sama määrä, olisi se 1,6 miljardia euroa meidän 55 miljardin valtion budjetista. Jos tuki suhteutettaisiin kulutetun sähkön määrään, nousisi se Suomessa lähes 4 miljardiin euroon. Vertailun vuoksi esimerkiksi Suomen koko puolustusbudjetti 2013 oli noin 2,8 miljardia euroa." http://energia.fi/blogi (Pertti Salminen, Johtaja, Energiateollisuus ry)

"Uusiutuvan energian tuet kerätään sähkön hinnassa ja Saksassa onkin Tanskan jälkeen Euroopan kallein sähkö, noin 30 snt/kWh. Suomessa sähkön hinta on noin puolet Saksan hinnasta. Jo nyt Saksassa miljoonat ihmiset eivät pysty maksamaan energialaskujaan. Voimakas panostus uusiutuvaan energiaan iskeekin kaikkein pahiten pienituloisiin, eläkeläisiin ja opiskelijoihin."

Sosiaalipuolella toimivalla käytännöllä, otetaan hyväosaisilta ja annetaan huonompiosaisille, on ajettu energiamarkkinat katastrofaaliseen tilanteeseen muuallakin, niin miksei sitten Suomessa, – viiveellä? Kannattavasta ydinvoimasta on tehty valtion tukipoliitiikalla kannattamatonta. Otetaan hyvin toimeentulevalta ja päästöttömältä ydin- ja vesivoimalta, annetaan kannattamattomalle tuulivoimalle. Tätä voi jo verrata taloustyperyyden huippuihin?

Pitkän päälle on kannattavampaa ja järkevämpää pitää huolta ihmisistä, eikä elinkyvyttömistä yrityksistä. Valtaosa Vihreistä vastustaa ydinvoimaa ideologisista syistä. Metsää tuhotaan Saksassa ja paikalliset kysyvät: Mitä voimme tehdä tälle turhalle luonnon tuhoamiselle? Baden-Württembergissä ideologia on tärkeämpää kuin ihmiset – mutta se on ehkä jo perinne Saksassa!

Ei edes rajattoman suuri määrä tuuliturbiineita voi korvata yhtä ydin-tai vesivoimalaa. Tuulivoiman syvällisempi ymmärrys, ja kasautuvien vaikutusten ja seurannaisilmiöiden olemassa olo sekä luonne on jäänyt tehdyissä selvityksissä kokonaan huomioimatta. Kritiikille naureskellaan, eikä asiaa oteta vakavasti. Tarjolla oleva syöttötariffi sokaisee ja on vaikea saada sellainen henkilö ymmärtämään asiaa, jos hänen tulonsa riippuu siitä että hän ei ymmärrä asiaa..Puutteiden vuoksi kuntapäättäjien tietämys kapeutuu putkiajatteluksi.

Tuulivoima on erittäin vaihtelevaa ja pysähtelee tunneiksi jopa päiviksi, joskus tuulen voima loppuu kokonaan! Mutta kuinka monet ihmiset ajattelevat yhä naiivin romanttisesti tarinaa "puhdas" tuulivoima, "ei maksa mitään" ja meille "tarjotaan" sähköä? Kuka haluaa korvata ydinvoimalat, tämä voidaan saavuttaa vain lisäämällä hiiltä tai maakaasua lähitulevaisuudessa. Tuulivoimalla ei voida ikinä korvata perusvoiman tuotantoa. Meidän täytyy saada faktatietoa ja teknistä ymmärrystä ihmisten keskuuteen. Koska saksalaiset tiedotusvälineet ovat epäonnistuneet täysin puolueettomana ja kriittisenä tietolähteenä! Olisi järjetöntä tehdä Suomessa samoja peruuttamattomia virheitä mitä saksalaiset pyökkimetsissään ovat tehneet.

Ei kai Suomessa ideologia ole tärkeämpää kuin ihmiset ja luonto, niin kuin saksalaiset epäili omalla kohdalla olevan?

Suomeen on kaavoitettu tuulivoimaloita 5000 megawatin edestä, mutta tukea riittää vain 2500 megawattiin saakka. Sähkövero nousi vuodenvaihteessa 0,43 sentillä kilowattituntia kohden. Noin 18 prosentin korotuksen jälkeen sähköveron arvonlisäverollinen hinta on 2,79 senttiä kilowattitunnilta eli noin kolmannes sähkölaskusta. Keskimäärin sähkölämmitteisen omakotitalon sähkölaskuun tulee noin 70 euron korotus.

Fingrid on jo varautunut ongelmiin joita on muualla tullut eteen, Belgiassa joudutaan keskeyttämään sähkön jakelu alue kerrallaan jos ei tuule eikä aurinko paista. Fingrid on ottanut "liikennevalot" voimajärjestelmän tilan kuvaukseen. Vihreä = normaali, Keltainen = heikentynyt tila, Punainen = vaara, osa on kytketty irti sähkön jakelusta (vakava tehopula) ja Musta = koko Suomea kattava häiriö. Sininen tarkoittaa: Vakavan häiriön käytönpalautus on menossa.

Tämä johtuu tuulivoimarakentamisen aiheuttamista ongelmista, kaiken muun haitan ja tuhon lisäksi mitä se ympäristölle aiheuttaa.

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu