Energiahuolto on menossa päin helvettiä tuulivoimaa rahoittamalla.

Kommunismi toimii teoriassa, muttei käytännössä. Tuulivoiman nerokas syöttötariffiasetus ohjaa energiahuollon pahemmaksi kuin kommunismiksi, – täydeksi kaaokseksi kun ajoittainen sähköntuotanto lopulta sekoittaa yhteiskunnan toimimattomaksi.

Muutama sana perusvoimasta. Sähkö on tuotettava samalla hetkellä kun se kulutetaan. Ydinvoima on hyvä pohja, mutta se on huono säätövoimana. Tuulivoima ei ole perusvoimaa.

Energiahuolto = jatkuva tai säännöllinen toiminta, jonka tarkoituksena on taata energian luotettava saanti käyttökohteessa. Energiahuoltoon kuuluvat mm. polttoaineiden hankinta ja varastointi, energiantuotantolaitosten ja siirtoyhteyksien luominen ja ylläpito, energiantuotanto ja -siirto sekä syntyneen jätteen poiskuljetus.

Asiantuntija varoittaa, että EU:n energiahuolto on lähellä romahdusta.

http://www.klimatupplysningen.se/2014/12/07/expert-varnar-att-eus-energiforsorjning-ar-nara-kollaps/

E.On satsaa velkojen maksamiseen 300 miljardia kruunua (300.000.000.000), luopuu perinteisistä ydin- hiili- ja kaasuenergia tuotannosta ja investoi uusiutuvaan energiaan.

http://www.nyteknik.se/nyheter/energi_miljo/energi/article3868196.ece

E.On järjestelee kaikki tavanomaisen sähköntuotannon yhteen yritykseen, joka sitten myydään. Käytännössä E.On luopuu perinteisestä sähköntuotannosta. Kuka sitten jatkaa? Tuskin mikään markkinalähtöinen yritys. Mahdollisesti Saksan hallitus, joka tulee syyttämään, että markkinat eivät toimi. – Niin kun ensin tuhotaan markkinat valtion sääntelyllä ja tukien maksamisilla kuluttajien kukkarosta ja sitten kun markkinat tukahtuvat, suoritetaan haltuunotto valtion toimesta. 

(Yhteisomistukseen perustuva talousjärjestelmä, kommunismi)

Edelleen Saksan poliitikot ja kansa uskovat, että tuuli- ja aurinkoenergia toimii, sanoo professori Vahrenholt. Juuri kun professori on saanut kirjoitettua tämän artikkelin on kokonaistuotanto uusiutuvien osalta Saksassa 5000 MW, osa tarpeesta. Vahrenholt jatkaa: kuka tuottaa muut 45000 MW, joka tarvitaan rautateiden, terästehtaat, vesihuolto, minun pöytälamppuun ja kannettavaan tietokoneeseen? Se ei ole E.ON

http://www.talouselama.fi/uutiset/nyt+paljastui+miksi+saksalainen+eon+vetaytyi+fennovoimasta++yksinkertainen+syy/a2263389

"Saksalaisen energiajätin E.ON:in johtoryhmän jäsen Leonard Birnbaum arvioi markkinatilanteen ja uusiutuvan energian saamien tukihintojen tekevän uuden ydinvoiman rakentamisen yksityiselle yhtiölle aivan liian riskipitoiseksi investoinniksi:

”Vanha ydinvoima pyörii kyllä nykytilanteessakin, mutta uutta ydinvoimaa ei kannata rakentaa ilman vastaavia tukia kuin uusiutuvalle energialle maksetaan”, Birnbaum totesi ykskantaan.

(jos jotain tuotetta rahoitetaan julkisella rahalla niin tuen on oltava kaikille tuottajille sama tasapuolisesti) 

World Energy Councilin, WEC:in Euroopan varapuheenjohtaja ja saksalaisen E.ON:in johtoryhmän jäsen Leonard Birnbaum puhui Helsingissa Energiafoorumin järjestämässä tilaisuudessa.

Saksan paljon puhuttu ”Energiewende” eli energiakäännös fossiilisista polttoaineista uusiutuvan energian käyttöön ei ole sujunut kuten poliittista käännöstä tehtäessä vielä suunniteltiin." jne…

Pitkän aikavälin vaikutuksista:

https://planeetta.wordpress.com/2015/01/12/eri-energiamuotojen-toteutuneita-paastovahennyksia/

"Tässä vertailussa on maailman eri tuotantomuotojen parhaat maat. Ydinvoima on kaikissa tapauksissa vähintään kaksi kertaa nopeampi tapa vähentää päästöjä kuin tuuli ja aurinko yhteensä. Nopeimmin uusiutuvia näyttää rakentaneen Espanja, mutta maan talous on niin huonossa kunnossa, että uusiutuvien tukia on jouduttu rajusti leikkaaman, ja rakentaminen on hiipunut tämän tilaston julkaisemisen jälkeen."

http://www.mtv.fi/uutiset/talous/artikkeli/tuulivoiman-hintalappu-nousee-veronmaksajan-lasku-yli-3-mrd/4699218

"MTV:n pyytämien asiantuntijalaskelmien mukaan tuulivoimatukiin menee yli kolme miljardia euroa vuoteen 2030 mennessä."

(saman verran julkista rahaa kuluu vielä lisää tarvittavaan infraan tuulivoimaa varten)

"Keskustan kansanedustaja Mika Lintilä herättelee keskustelua, onko järkevää jatkaa tällä linjalla 2020-luvulla."

"Sovitusta pidetään kiinni, mutta eri asia on, pitääkö seuraavan hallituksen tukea yhtä energiamuotoa tällä tavalla verovaroin. Varsinkin kun on tullut monia tutkimuksia, joiden mukaan tuulivoima on ehkä edullisimpia tuotantomuotoja tällä hetkellä, Lintilä sanoo."

"Tuulivoimalle on luvattu takuuhinta, joka tänä vuonna on 105 euroa megawattitunnilta. Markkinahinta on ollut viime aikoina noin 35 euroa. Erotus maksetaan valtion budjetista – sitä suurempi veronmaksajien tuki, mitä alempana markkinahinta on."

(verotulojen satsaus itsessään kannattamattomaan tuulivoimaan aiheuttaa tämän)

"Vihreiden kansanedustaja Oras Tynkkynen sanoo, että tämä on myönteinen ongelma."???

(verotulojen satsaus itsessään kannattamattomaan tuulivoimaan aiheuttaa tämän)

http://www.energiauutiset.fi/markkinat/saksan-energiewende-on-todellinen…

"Uusiutuvan energian tukijärjestelmää on samalla tarkoitus reivata markkinaehtoisemmaksi. Tästä Saksan energia-alalla ja maan hallituksella on kuitenkin erilaiset näkemykset. Ydinvoimasta luopuminen on kuitenkin tosiasia, josta ei enää keskustella. Viimeinen ydinvoimalaitos suljetaan Saksassa vuonna 2022." (Merkel)

(vrt. päästöjen lisääntyminen, taulukko)

Suomen on oltava kaukaa viisas ja edistettävä kauaskantoisesti ydinvoima rakentamista (= yksityisrahoitteinen), ja seurata lähitulevaisuudessa "DDR:n" Saksan (Merkel) energiakäänne tuhon edistymistä.

Älä anna kommunistien ja tuuli-uskovaisten sanella ehtoja, joilla olemme kaikki köyhiä ja vailla äänioikeutta.

Ps. En hyväksy takapihalleni tuulivoimaloita! NIMBY

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu