YLE – julkista palvelua – kenen lippua kannat?

Yle on suomalaisten omistama mediayhtiö, joka rahoitetaan Yle-verolla. Ylellä on laissa säädettyjä julkisen palvelun tehtäviä.

Informaatiokampanja S-ryhmän Ale-hinnoista on nyt joka Ylen uutislähetyksen aiheena, kuuluuko Ale-tuotteiden markkinointi Ylen julkisen palvelun tehtäviin?

Yle luo mielikuvaa S-ryhmän edullisuudesta, se vaikuttaa kuluttajan päätöksentekoon vaikka harhaanjohtava tieto olisi paikkansapitämätöntä mainontaa, eikä kokonaisedullisuus muuttuisi yksittäisten tuotteiden hinnan alentamisesta. 

S-ryhmän valtavaa ale-hinta kampanjaa on pyöritetty uutisissa pari päivää, ja rummutus jatkuu.

Kukaan ei puhu eikä julkaise tietoa S-ryhmän tuulivoimarakentamisesta, S-ryhmä itse kertoo käyttävänsä pelkästään uusiutuvaa energiaa. Kyllä S-ryhmän kelpaa kun saavat käyttämästään sähköstä vielä rahaa, kun se kierrätetään ensin syöttötariffin maksatusta varten valtion kassan kautta.

S-ryhmä käyttää itse tuottamaansa tuulisähköä, ja tuulisähkö on valtion takuuhinnan alainen tuote. Valtio maksaa tuulisähköstä 105,30 euroa/MWh ja S-ryhmä ostaa sen takaisin n.35 euron/MWh Ale-hintaan..

(Tuulisähkö = samaa sähköä mitä muutkin käyttävät, tuulisähkö nimellä rahastetaan mainoksissa. Kolme kertaa kalliimpi tuulisähkö syrjäyttää omillaan toimeen tulevat edulliset ydin-ja vesivoimalla tuotetun sähkön.)

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu