Poliitikot pettää itseään, meneekö äänet pettureille?

Tuulivoiman rakentamisen edistäminen valtion ylisuurella tuuli tukijärjestelmällä on epäonnistunut täydellisesti.

Laskelmat pielessä, markkinahinta-arviot pielessä, työllistävyys pielessä, kotimaisuus ei toteutunut, ainoastaan haittavaikutukset joita ei kerrottu tulevan, ovat lisääntyneet arvioiduista.

Nyt ei riitä valtiolla tukirahat, eikä viranomaiset pysäytä käsistä ryöstäytynyttä rahan kulutusta tuulisähkön tukemiseen, vaikka ohjeen mukaan se pitää hoitaa!

"Jotta korvaukset eivät ajan mittaan nousisi liian korkeiksi, Suomen viranomaiset ovat vahvistaneet seuraavansa tuotantokustannuksia vuosittain ja mukauttavansa tarvittaessa tukea ohjelmaan liittyvien uusien voimaloiden osalta." 

http://ec.europa.eu/competition/state_aid/cases/239404/239404_1200857_37_2.pdf

Syöttötariffiasetuksen aikaansaanut ministeri Mauri Pekkarinen käytti asetuksen laadintaan asiantuntijoina tuulivoimamyönteisiä konsultteja. Ulkomailta oli selvää tutkimustietoa jo olemassa joka ohitettiin oman edun nimissä. Rahastus onnistuu Tanskassa ja Saksassa, niin miksei sitten Suomessa voida tuulivoimaa pyörittää julkisen rahan varassa. 

Hommaa vielä markkinoitiin ilmastonsuojelu pakolla johon Suomi on sitoutunut. – Tuulivoima ei vaan liity asiaan muuta kuin ilmaston saastumisen edistämisellä. Vrt. Saksan ja Tanskan CO2 päästöjen lisääntyminen tuulivoiman myötä.

 "Tuulivoima ylitti vuoden 2014 sähkön hankintapaletissa reilusti yhden (1,3) prosentin osuuden. Tuulituotannon määrässä kirjattiin myös tasaluvun eli yhden terawattitunnin ylitys (1,1 TWh). Tuotanto kasvoi edellisvuodesta 43 prosenttia."

http://www.verkkouutiset.fi/talous/et_sahkon_kulutus_2014-30876

Tuulitukeen kuluu nyt suhteettoman suuri rahamäärä verrattuna sähkön määrään. Tämä aiheuttaa toisille omillaan toimeen tuleville sähköntuotantomuodoille kohtuuttoman haitan. Ei kannata enää oikein edes pitää vanhoja järjestelmiä kunnossa, saatikka että niitä uudistettaisiin investoimalla parempaan uuteen tekniikkaan.

Iltalehdessä 20.1.2015 Osmo Soininvaara kiteytti tuulivoima asian yksinkertaisesti: "Petoksista kaikkein typerin on itsepetos"

Vihreiden Oras Tynkkynen ei vielä ymmärrä mitä Soininvaara sanoi, vaan kirjoittaa blogissaan:

"Tuulivoimatuotannosta kertyy verotuloja sekä valtiolle että sijoituskunnille. Voimaloista maksetaan kiinteistöveroa, tuulivoimayhtiöt maksavat yhteisöveroa ja työntekijät tuloveroa. Nämä verotulot korvaavat osan tariffista aiheutuvista kustannuksista."

"Kaikkinensa tuulivoima on yhteiskunnalle kannattava investointi. Tulevaisuudessa kannattaa toki miettiä, miten tukia voidaan rukata kustannustehokkaammiksi. Tavoitteena on päivä, jolloin tuulivoima ei tarvitse tukia lainkaan."

http://www.vihreat.fi/blogit/oras-tynkkynen/kallis-tuulivoima-saastaa-rahaa

Olematon ajoittainen ja turha tuulivoimatuotanto alkaa syömään verotuloja n.300 miljoonaa euroa vuodessa seuraavien 12 vuoden ajan jos ei asiaan virkamiehet puutu niin kuin sääntö mahdollistaa.

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu