Tuulivoimateollisuus on korporatismin suojelemaa huijausta
I.K.Inha kirjoitti 1915 metsästä: "Semmoista se nyt on maamme luonto. Missä ei kuolema, siinä kuolemantuomio. Se metsä josta runoilijat ovat laulaneet, jolle muusikot hymninsä virittäneet, on menneisyyttä. Valtamaat on nykyään puhki ja poikki riistetty ja raiskattu. Ja harvoin voin sen vuoksi nykyaikoina tuoda metsästä mukanani sitä auvoista luonnon tunnetta, joka ennen aikaan erämaanmatkalla viritti rintaamme niin täydet soinnut. Palaan sieltä sekavin ja ristiriitaisin tuntein. Missä vielä todellista aarniometsää näen, katselen sitä yhtä paljon sääliä kuin ihailua tuntien. Teollisuusmaailman hermostunut hyörinä ja taistelu on levinnyt kauas sydänmaahankin. Vaikk´ en sitä näe enkä kuule, näen ja tunnen kuitenkin joka puolella sen vaikutukset."
Mitä Inha kirjoittaisi nykyisestä maailmanmenosta, jossa ympäristöä hallitsee yli 200 metriä korkeat tuulivoimalaryppäät. Onko ansioton tukiraha niin vahva vaikutin että se antaa itsessään kannattamattomalle tuulivoimateollisuudelle oikeuden rikkoa ja hävittää metsäluontoa näin suurimittaisella tuulivoima rakentamisella. Syöttötariffikuluja olisi viranomaisten pitänyt seurata ja puuttua yli valtion maksukyvyn riistäytyneeseen tukimäärään. Kts. alkuperäinen sopimus:
"Jotta korvaukset eivät ajan mittaan nousisi liian korkeiksi, Suomen viranomaiset ovat vahvistaneet seuraavansa tuotantokustannuksia vuosittain ja mukauttavansa tarvittaessa tukea ohjelmaan liittyvien uusien voimaloiden osalta."
http://ec.europa.eu/competition/state_aid/cases/239404/239404_1200857_37…
Tuulivoiman tuotanto kasvoi ET:n mukaan viime vuonna yli 40 prosenttia. Nyt nämä tuulivoima hurmoshenkiset satraapit vaativat uusiutuvan energian osuuden nostamista nykyisestä 35 % tasosta aina 60 % saakka. Uusiutuvan energian lisäosuudesta arviolta kolmannes olisi tuulivoimaa. Tämä merkitsisi, että veronmaksajat (pääasiassa kotitaloudet) tukisivat itsessään kannattamatonta tuulivoiman tuotantoa yli 11,5 miljardilla eurolla. Tästä lankeaisi veronmaksajille maksuun joka vuosi yli 950 miljoonan euron erä tulevan 12 vuoden ajan syöttötariffien nimellä. Valtaisa rahamäärä olisi kaikki pois yhteiskunnan tärkeimmistä tehtävistä. Tämä olisi sekä täysin vastuuton että järjetön tulonsiirto kotitalouksilta itsessään kannattamattomille tuulivoimayhtiöille.
Tuulivoimayhdistykseltä kannattaisi kysyä, miksi Suomeen pitää näitä myllyjä pystyttää.
Ilmastonmuutoksen hillitseminen lienee virallinen selitys. Nyt siis pitäisi ympäristöministeriön, ym. yhdistyksen ja monen muunkin tietää, kunka monta pikoastetta yhdellä myllyllä vaikutetaan ilmaston lämpötilakehitykseen sen elinaikana. Muuten moiset idealistiset höpinät jäävät sanahelinäksi.
Tästä sitten voisimme laskea pikoasteen hinnan, jonka tuulivoimayhdistys voisi rinta rottingilla kansalle julistaa.
Tällaisista asioista nämä viherhihhulit vaikenevat kuin muuri.
Ilmoita asiaton viesti
Kepun Pekkarinenhan on tuulimyllybisneksen päägeneraattori. Kyseessä on myös tärkeä metsänomistajien tukipolitiikka. Tuulimyllyjä rakennetaan pääosin metsäisille maille, joista sitten maksetaan puolestaan metsänomistajille vuokraa.
Keskusta on taas miettimässä millä keinoin voisi tukea maanomistajien ( ei maatalousyrittäjien) rahastusta kaupunkilaisten rahapussista. Turpeesta saatu energia tuo rahaa maanomistajan kukkaroon. Talvivaara-projektin epäonnistunut jätteenkäsittelyidea oli myös keskustalaisen ollessa ympäristöministerinä.
Taitaa olla samassa porukassa myös aikomusta vesivoiman lisäämiseen.
Entä ne maalaismummon jätevesipuhdistamot?
Keskustan kannatuksen nousuun pitää suhtautua todella vakavalla mielellä! Itsekin maalaistalon tyttärenä näen paremmaksi keinoksi tukea maatalousyrittäjiä eikä pelkkiä maanomistajia. Bioenergiatuotantoa voi lisätä myös enemmän maaseudulla syntyvästä eläintuotannosta syntyvää jätettä hyväksikäyttäen.
Ilmoita asiaton viesti
Oleellinen kysymys on, miksi hakatusta metsämaasta maksetaan vuokraa selvästi enemmän kuin maan arvo? Ehkä vastaus kysymykseen löytyy sitten, kun vuokrasopimus päättyy.
Silloin saattaa tulla markkinoille varsin kohtuuhintaan tiloja, joissa saa kaupan päälle käytetyn myllyn. Ei se mylly ihan yhtä arvokas ole kuin käytetty ydinvoimala tai nikkelikaivos, mutta veikkaan, että hinta tulee yllättämään.
Ilmoita asiaton viesti
”Kepun Pekkarinenhan on tuulimyllybisneksen päägeneraattori.”
Totta,,
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013032916780974_u…
Ilmoita asiaton viesti
Porissa valtion 20 miljoonan suunnittelurahalla valmistellaan suunnitelmaa avomeri tuulipuisto demonstraatiohanketta valtiolle, joka kuitenkin tehtäisiin n.600 – 2000 metrin päähän rannasta ja osa voimaloista olisi jo Selkämeren kansallispuiston sisällä. Voi prrk..le kuinka järjetöntä touhua, alueella pesii Suomen suurin selkälokki yhdyskunta, muuttolintujen päämuuttoreitti jne.. Reposaari n. parin kilometrin päässä lähimmistä ”offshore” tuulivoimaloista Tahkoluodon rantakivillä!
Ilmoita asiaton viesti
Veikkaan, ettei tuotakaan kaikki pureksimatta niele. Porin Lintutieteellisen kirjoitus oli tässä hiljattain Länsi-Suomi lehdessä tästä aiheesta. Porilaisten oma lehti Satakunnan Kansa ei varmaankaan ollut julkaissut moista vikinää. http://www.paikkatietoikkuna.fi/web/fi/kartta?p_p_…
Ilmoita asiaton viesti
”Stora rovfåglar särskilt utsatta Kungsörnen är orädd för alla rörliga föremål i luften. Under årtusenden har den regerat i luftrummet och aldrig varit utsatt för hot från något som rör sig i luften. Örnarna är därför inte rädda för vindkraftverken och undviker dem inte. Därför blir de ofta dödade.”
”Suuret petolinnut, erityisen alttiita Maakotkat, ovat pelottomia kaikkia ilmassa liikkuvia esineitä kohtaan. Vuosituhansia, ne hallitsivat taivasta ja koskaan mikään ilmassa liikkuja ei uhannut niitä. Kotkat eivät siis pelkää tuulivoimaloita, eivätkä välttele niitä. Näin ollen niitä kuolee usein.”
”Sveriges Ornitologiska Förening, SOFs vindkraftspolicy
Ångermanlands Ornitologiska Förening, ÅOF konstaterar således att storskalig vindkraftutbyggnad kan utgöra ett reellt hot mot kungsörnar och andra rovfåglar. Därför behövs ett bra beslutsunderlag innan etableringar påbörjas. Vår utgångspunkt är att
– rejäla skyddsavstång behövs till bon av kungsörn, havsörn och andra rovfågla
– att vindkraft ska undvikas i viktiga rast- och födosökslokaler för fåglar,
– att viktiga flyttfågelstråk ska undvikas samt barriräreffekter beaktas”
http://www.sofnet.org/fagelskydd/vindkraft/
Tuulivoimaloista voi olla monenlaista haitta linnuille ja lepakoille, Porin Lintutieteellinen Yhdistys ry on epäilemättä tietoinen näistä tutkimuksista?
Ilmoita asiaton viesti
Mikähän ero onkaan korporatismilla ja korruptiolla?? Lienee aika pieni.
Ilmoita asiaton viesti
http://fi.wikipedia.org/wiki/Korporatokratia
Wikipedia antaa mainion kuvauksen korporatokratiasta! Korruptiota taas kuvataan rikollisena toimintana, josta yhteiskunnat haluavat päästä eroon? Mutta ero näiden käsitteiden välillä lienee olematon.
Korporatokratia taas on taas toimintaa, josta halutaan maksaa, parhaat korporatokratian edustajat ovat yhteiskunnan kovapalkkaisia ansioituneita yritysjohtajia, lobbareita etc.
Ilmoita asiaton viesti
Tuulivoiman pitää pystyssä korporatismi, nyt se on levinnyt jo liian laajalle.
”Korporatismi tunnetaan myös nimellä korporativismi. Ylittää kaikki puolue-, aate- ja varallisuusrajat. Tekee omista aatelisistaan euromiljonäärejä. Varmuudella. Jo ennen eläkeikää. Kattaa koko perinteisen puoluekartan. Vasemmalta oikealle. Perustuu järjestövaltaan ja tukeutuu valtiovaltaan. Toimii perustuslain vastaisesti. Parlamentarismin ja siten laillisuusvalvonnan ulkopuolella.” (Oikeusturvan ajankuva: Korporatismi)
http://ajankuva.blogspot.fi/2012/09/korporatismi.html
”Kaikki pelaa. Kaikki hyötyy. Kaikki vaikenee. Järjestelmä kehittyy…
Tällaista järjestelmää on sovellettu muun muassa
Benito Mussolinin Italiassa sekä Francisco Francon Espanjassa.
– Korporativismilla on nykyaikana myös taipumus neuvostomalliin omia itselleen ”demokratian” nimi ja rooli, ja totuttuna toimintatapana levittäytyä kaikille päätöksenteon alueille.”
Matti Itkonen, diplomi-insinööri emeritus energiapäällikkö Kauhavalta kirjoitti sähköntuotannosta:
”Jotta yhteiskunta saa joka hetkellä tarvitsemansa sähkön, voidaan kulutuksen huipun tyydyttämiseen tarvittava tuotanto mitoittaa vain priimatuotannon mukaan. Näin ollen tehotaseessa tuulivoiman sekundasähkön arvo on nolla megawattia. Energiataseessa toki on sattumanvaraisia megawattitunteja, mutta niiden merkitys on vähäinen ja joskus jopa haitallinen.”
Ansaita tarkoittaa olla jonkin arvoinen. Mitä tuulivoima ansaitsee??
http://toryaardvark.com/2011/11/17/14000-abandoned…
Tuulivoimaloiden verkkoon tunkemalle sähkölle on kuitenkin tehtävä jotain, sillä ellei sille tehdä mitään, se rikkoo kantaverkon. Kun sähkön kulutusta ei saada yhtäkkiä nousemaan riittävästi, vaikka televisiossa kehotettaisiin kaikkia kansalaisia panemaan sähkösaunansa päälle, ainoaksi mahdollisuudeksi jää myydä tuulisähkö ulkomaille. Joten se joudutaan myymään Venäjälle.
http://www.ts.fi/mielipiteet/lukijoilta/658447/Ilm…
”Ilmastouskovaiset ovat enimmäkseen harmittomia. Haitallisiksi yhteiskunnalle heidät kuitenkin tekee se, että heidän vaatimansa taistelu ilmastonmuutosta vastaan sisältää monia turhia, kalliita ja jopa elinympäristön mukavuutta ja terveellisyyttä vahingoittavia toimia.”
Pasi Lehmuspelto, emeritus geologi
Ilmoita asiaton viesti
Valtteri Hongisto tutkii pienen kokoluokan tuulivoimaloita ja niistä lähtevää melua, ei näin pieniä voimaloita Suomeen ole enää tuotu pitkään aikaan, nyt Tehot on 4,5 MW tai 5 MW ja tornit n.145 -160m potkurin halkaisija on 132m tai 128 metriä.
Alle 1,5 MW on Tanskassa ja Saksassa käytetty malli, ei tulokset ole vertailukelpoisia enää täällä, tuon tutkimuksen levittäminen on tuulivoimarakentamisen edistämiseksi tehtyä propagandaa.
Miksei tutkita nyt valmiina olevien ”tuulivoimapuistojen” meluhaittaa, jos jotain enää niistä pitää tutkia, Porin Peittoon ”tuulivoimapuistossa” olisi tutkijoille hommia.
Matti Itkonen, diplomi-insinööri emeritus energiapäällikkö Kauhavalta kirjoitti sähköntuotannosta:
”Jotta yhteiskunta saa joka hetkellä tarvitsemansa sähkön, voidaan kulutuksen huipun tyydyttämiseen tarvittava tuotanto mitoittaa vain priimatuotannon mukaan. Näin ollen tehotaseessa tuulivoiman sekundasähkön arvo on nolla megawattia. Energiataseessa toki on sattumanvaraisia megawattitunteja, mutta niiden merkitys on vähäinen ja joskus jopa haitallinen.”
http://www.ttl.fi/fi/verkkokirjat/Documents/Tuuliv…
Voimaloiden kokoluokat (sivu 34)
”Pääosa tämän luvun poikkileikkaustutkimuksista on tehty voimaloille, joiden sähköteho on alle 1500 kW (Taulukko 4.1). Joidenkin mielestä tuloksia ei voitaisi soveltaa suuremman sähkötehon voimaloille. Möllerin ja Pedersenin (2011) tutkimusten mukaan suuremmissa voimaloissa melupäästöt ovat korkeampia ja pientaajuuksia on suhteellisesti ottaen hieman enemmän. Jatkotutkimus toivottavasti keskittyy yli 2000 kW voimalakokoihin, koska ne ovat yleistymässä.”
Ilmoita asiaton viesti
Energia-asiat ovat tapetilla muuallakin:
http://www.ecat-thenewfire.com/blog/lenr-plunge-wo…
”Therefore, oil prices can go lower for a relatively long time, and the new “normal” could be far lower than we thought. Perhaps, at the end of this year we will look at the relatively high prices of the oil reached in 2014 such as a bubble, that LENR has now popped.”
Ilmoita asiaton viesti