Tuulivoimateollisuus on korporatismin suojelemaa huijausta

I.K.Inha kirjoitti 1915 metsästä: "Semmoista se nyt on maamme luonto. Missä ei kuolema, siinä kuolemantuomio. Se metsä josta runoilijat ovat laulaneet, jolle muusikot hymninsä virittäneet, on menneisyyttä. Valtamaat on nykyään puhki ja poikki riistetty ja raiskattu. Ja harvoin voin sen vuoksi nykyaikoina tuoda metsästä mukanani sitä auvoista luonnon tunnetta, joka ennen aikaan erämaanmatkalla viritti rintaamme niin täydet soinnut. Palaan sieltä sekavin ja ristiriitaisin tuntein. Missä vielä todellista aarniometsää näen, katselen sitä yhtä paljon sääliä kuin ihailua tuntien. Teollisuusmaailman hermostunut hyörinä ja taistelu on levinnyt kauas sydänmaahankin. Vaikk´ en sitä näe enkä kuule, näen ja tunnen kuitenkin joka puolella sen vaikutukset."

Mitä Inha kirjoittaisi nykyisestä maailmanmenosta, jossa ympäristöä hallitsee yli 200 metriä korkeat tuulivoimalaryppäät. Onko ansioton tukiraha niin vahva vaikutin että se antaa itsessään kannattamattomalle tuulivoimateollisuudelle oikeuden rikkoa ja hävittää metsäluontoa näin suurimittaisella tuulivoima rakentamisella. Syöttötariffikuluja olisi viranomaisten pitänyt seurata ja puuttua yli valtion maksukyvyn riistäytyneeseen tukimäärään. Kts. alkuperäinen sopimus:

"Jotta korvaukset eivät ajan mittaan nousisi liian korkeiksi, Suomen viranomaiset ovat vahvistaneet seuraavansa tuotantokustannuksia vuosittain ja mukauttavansa tarvittaessa tukea ohjelmaan liittyvien uusien voimaloiden osalta."

http://ec.europa.eu/competition/state_aid/cases/239404/239404_1200857_37…

Tuulivoiman tuotanto kasvoi ET:n mukaan viime vuonna yli 40 prosenttia. Nyt nämä tuulivoima hurmoshenkiset satraapit vaativat uusiutuvan energian osuuden nostamista nykyisestä 35 % tasosta aina 60 % saakka. Uusiutuvan energian lisäosuudesta arviolta kolmannes olisi tuulivoimaa. Tämä merkitsisi, että veronmaksajat (pääasiassa kotitaloudet) tukisivat itsessään kannattamatonta tuulivoiman tuotantoa yli 11,5 miljardilla eurolla. Tästä lankeaisi veronmaksajille maksuun joka vuosi yli 950 miljoonan euron erä tulevan 12 vuoden ajan syöttötariffien nimellä. Valtaisa rahamäärä olisi kaikki pois yhteiskunnan tärkeimmistä tehtävistä. Tämä olisi sekä täysin vastuuton että järjetön tulonsiirto kotitalouksilta itsessään kannattamattomille tuulivoimayhtiöille.

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu