Tuulivoimasta kunnan elättäjänä tulikin kunnan elätti
Kunta-uudistuksia on ajettu kuin käärmettä pyssyyn vuosikymmeniä, on puhuttu ja kirjoitettu eurooppalaisesta itsenäisyydestä ja alueiden Euroopasta.
Tavoitteisiin pääsy on ollut tahmeaa suomalaisen sisun ja oman asuinseudun etujen puolustamisen takia, vanhat kuntarajat, kyläkoulut, vanhainkodit, jne. palveluista halutaan pitää kiinni omalla asuinseudulla. Omat vaikuttamisen mahdollisuudet elinympäristöön halutaan pitää vahvana. Toteutuisiko Luvian mahdollisuudet paremmin Porin hallinnon alaisuudessa?
Nyt valtio on saanut sosiaalipoliittisin keinoin järjestettyä pienet kunnat alijäämäisiksi, ja viimeisenä keinona liitoksiin on valtion määräämänä pakkoliitos. Lopullisena tavoitteena on maakuntahallinto tms. "eurostopliitto". Hommaa hoitaa hallituksen sosiaalidemokraatit, eihän kukaan epäile heitä julkisen sektorin romuttamis- ja yksityistämispyrkimyksistä.
Luvialle on Porin ystävällisellä avulla kaavoitettu n. 50 neliökilometriä (5000 ha) tuulivoima-aluetta. Tuulivoimaloiden tuomaa rahavirtaa on mainostettu niin suureksi ja asukkaita työllistäväksi, että se pelastaisi kunnan talouden. Mainos ei ole pitänyt paikkaansa muuallakaan. Maapohjan tuulivoima toimija vuokraa kovalla ylihinnalla ja pitkäksi aikaa, vaikka tuulivoimalan käyttöikä on n.12 vuotta. Suuri hinta vuokratusta maapohjasta saa aikaan rahanhimoisen ja vahvan tuulivoima kannatuksen paikkakunnalle. Tämä "hajoita ja hallitse" systeemi on ikivanha keino omien tarkoitusperien toteuttamiseen. "Leipää ja sirkushuveja" systeemillä saadaan suuret linjat valmiiksi kun kansa keskittyy lillukanvarsi asioihin.
Porissa Peittoon tuulivoima-alue tuli liian lähelle asutusta, melumittausten jälkeen on Tuuliwatti ostanut alle 2km päässä olevan talon omaan käyttöönsä, meluarvot ylittyivät lähimmillä taloilla. Mittaustuloksia ei julkisuuteen ole tihkunut. Tuuliwatilla on nyt pääasiana ottaa irti niin paljon kuin mahdollista valtion tukirahaa tuulisähköstä. Epäonnistunut sijoituspaikka on kaupungin murhe, – mitä menivät hyväksymään. No nyt kaupungin nomenklatuura selittää ettei kukaan voinut tietää. Samaa selitystä tarjottiin 90-luvun ja 2000-luvun laman jälkeen kun miljoonat hävisi kuin tuhka tuuleen, nyt tuulivoimaloiden tukeen uppoaa ne miljoonat kuntien verotuloista jotka kipeästi kaivattaisiin kuntien talouden hyväksi. Tukirahaa kuluu pian yli 300 miljoonaa vuosittain verotuloista, kuinka paljon on liian paljon? Riittäisikö siitä 3 miljoonaa sadalle velkaantuneemmalle kunnalle, saisivat velkojaan maksetuksi ja pärjäisivät jatkossa hyvin.
Tuulivoima ei ole itsessään kannattava sähköntuotantomuoto, se ei rahalla siitä muuksi muutu. USA lopetti jo tuen maksamisen turhana.
Ei turhaa työtä kannata tehdä eikä sen tukeminen sitä sen paremmaksi tee. Taitais olla parempi vähä ajatella enste.
Kiitos tästäkin kirjotuksesta, hyvä esimerkki miten ja miksi tuulivoimaa ajetaan kuin sitä käärmettä. Kuka muuten omistaa tämä Tuuliwatti yrityksen?
Ilmoita asiaton viesti
Tästä linkistä sitä tietoa Tuuliwatin omistajista:
http://www.st1.fi/uutiset/tiedotteet/13155
Ilmoita asiaton viesti
Tämä on muuten hyvä kirjoitus. Tuulivoimasta löytyy nykyään jo paljon kirjoituksia, asiapitoisia, monelta kantilta asiaa tarkastellen.
Aihepiiri on niin laaja, että kirjoituksilla nakerretaan hieman jotakin nurkkaa, ja sen merkitys jää vähäiseksi. Toki arvokasta tietoa saa kokoamalla eri kirjoituksista tiedon jyviä kasaan.
—-
Sitten tämä asia:
Ei kukaan voinut tietää. Tätä on tietysti helppo toitottaa näin jälkikäteen.
Yhtä hyvin olisi voitu sanoa, että emme uskoneet varoituksia.
Porin kaupungin päättäjille oli toimitettu tietoa tuulivoimaan liittyvistä vaaroista, nimenomaan koskien teollisuusluokan tuulivoimaloita ja liian lähelle asutusta rakennettuna, suojaetäisyydet kun ovat vain alle kilometrin luokkaa lähimpiin asuntoihin. Saksassa oli jo tuolloin 10 X tuulivoimalan kokonaiskorkeus -sääntö käytössä ja Englannissa 150 metriä ylittävän voimalan suojaetäisyys oli laissa määritelty kolmeksi kilometriksi.
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos kehuista, Porin päättäjät (kaavoittaja) ei tunnusta virheitään, selityksenä kerrotaan että viherkasvillisuutta jätettiin Peittoossa väliin tarpeeksi. Luvian Oosinselän kaavaa mainostetaan Pori.fi sivuilla LAINVOIMAINEN, siitä kaavasta on Turun hallinto-oikeudessa valitus käsittelyssä, se ei ole vielä lainvoimainen.
Yhteydenottojen ja muutosvaatimuksen esittämisen jälkeen Luvian puoli kaavasta vaalennettiin, itse asia jäi perustiedoissa epäselviksi, eikä valituksesta ole esitetty päivämäärää jne..
http://www.pori.fi/kaupunkisuunnittelu/yleiskaavat…
Porissa kaavoittaja toimii kuin olisi ylin päättävä elin, jonka työn tuloksia ei saa arvostella.
Ilmoita asiaton viesti
”Yli 1500 toimipaikan verkostollaan S-ryhmä on Suomen kymmenen suurimman sähkönkäyttäjän joukossa.” S-ryhmä mainosti myös käyttävänsä puolet tuottamastaan tuulisähköstä, tuulisähkö kuitenkin maksatetaan ensin valtiokonttorissa syöttötariffin mukaisella 105,30 euroa/KWh hinnalla. S-ryhmä ostaa sähkönsä kuten toisetkin markkinahintaan, ja tukiraha koko tuulisähkö tuotannosta tuo voittoa kassaan.
Ilmoita asiaton viesti
Kysymys kaikille ´valveutuneille´ .
Olemme tällä foorumilla ja muuallakin yksiselitteisesti todenneet tuulivoiman olevan taloudellisesti, teknisesti , ympäristön kannalta…jne täyttä kuraa.
Olemme tulleet siihen tulokseen , että hyötyjät ovat ainoastaan tuuliparonit , jotka tienaavat huikeat summat riskittä.
En ole enää asiasta niin varma , siis paroneiden tienaamisesta , kuraa se bisnes muuten on.
Energiaviraston virallisilta sivuilta löytyvät kaikki tuulipuistot, niiden tuottamat sähkömäärät, maksetut tuet jne…
https://tuotantotuki.emvi.fi/Installations
Mielenkiintoinen asia on siellä verrata ”Arvioituja vuosituotantoja” toteutuneisiin tuotantoihin ; pikaisesti olen lukuja vertaillut ja tullut siihen tyrmistyttävään tulokseen , että tuulivoimalat eivät keskiverroin saavuta kuin n. 70% arvioidusta tuotosta.
Käsittääkseni kaikki investointilaskelmat ovat tehty ( tietenkin ) näiden ennen rakentamista julkituotujen ” arvioitujen sähkön-tuottojen” perusteella.
Pikaisesti olen tullut siihen hämmentävään lopputulokseen, että tuulivoimalat eivät Suomessa voi itseään koskaan maksaa sijoittajalleen takaisin.
Olen kirjoittamassa juttua otsikolla ” TUULIVOIMALLA PESTÄÄN RAHAA?”
Siitähän ei voi olla kysymys, eihän??
Onko kellään ideaa , mistä todella on kysymys?
Ilmoita asiaton viesti
Tuulivoimaa ei käytetä viherpesussa vaan rahanpesussa, tuomioita on tullut Italiassa, siellä on ihan oma organisaatio joka putsaa rikollisia pois alalta.
”Direzione Investigativa Antimafia”
Huijauksen valmistelusta Suomessa kts. Jannen selvitys 2013 EFE/Olli Jakobsson
http://janne1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/134558-egen…
Italian valtiota huijattiin, ”kuningas tuuli” Nicastri tuomittiin 4 vuoden vankeuteen Italiassa.
http://trapani.blogsicilia.it/truffa-allo-stato-il…
http://www.iltamakasiini.fi/artikkeli/266362-tassa…
Meiltä puuttuu tällainen Italiassa toimiva Mafian torjuntayksikkö
Direzione Investigativa Antimafia
http://www1.interno.gov.it/dip_ps/dia/page/direzio…
Tuulivoiman pitää pystyssä korporatismi, nyt se on levinnyt jo liian laajalle.
”Korporatismi tunnetaan myös nimellä korporativismi. Ylittää kaikki puolue-, aate- ja varallisuusrajat. Tekee omista aatelisistaan euromiljonäärejä. Varmuudella. Jo ennen eläkeikää. Kattaa koko perinteisen puoluekartan. Vasemmalta oikealle. Perustuu järjestövaltaan ja tukeutuu valtiovaltaan. Toimii perustuslain vastaisesti. Parlamentarismin ja siten laillisuusvalvonnan ulkopuolella.” (Oikeusturvan ajankuva: Korporatismi)
http://ajankuva.blogspot.fi/2012/09/korporatismi.html
”Kaikki pelaa. Kaikki hyötyy. Kaikki vaikenee. Järjestelmä kehittyy…
Tällaista järjestelmää on sovellettu muun muassa
Benito Mussolinin Italiassa sekä Francisco Francon Espanjassa.
– Korporativismilla on nykyaikana myös taipumus neuvostomalliin omia itselleen ”demokratian” nimi ja rooli, ja totuttuna toimintatapana levittäytyä kaikille päätöksenteon alueille.”
Ilmoita asiaton viesti
En tiedä, mutta olisiko tästä mitään apua siihen kirjoitukseen.
http://www.washingtontimes.com/news/2013/apr/9/blo…
”Looking at the results of the European experiment with wind and other power sources, it would be prudent to stop playing this game.”
Eli kyllä olisi nyt viisainta lopettaa tämä veronmaksajien rahoilla pelaaminen. http://keskustelu.suomi24.fi/t/4037761
Vai käykö niin, että kun olemme viimeisenä ryhtyneet tähän tuulivoimarakentamiseen, niin myös viimeisenä irtaannumme siitä. Tavallaan on sitouduttu rakentamaan tuulivoimaa?
Ilmoita asiaton viesti
Jotain heräämistä on jo tapahtunut, ei enää puhuta tuulivoimamyönteisyyden edistämisestä..
”Sitran tavoitteena on tällä raportilla taustoittaa sitä, miten Suomessakin voitaisiin jatkossa harjoittaa kannustavaa ja kansantaloudellisesti järkevämpää, uudistuvaa energiapolitiikkaa.”
Kiitokset professori Satu Viljaiselle ja professori Kalevi Kyläheikolle selvityksen tekemisestä.
Helsingissä, 23.1.2015
http://www.doria.fi/bitstream/handle/10024/103470/…
”Syöttötariffi ei huomioi tuotannon epävarmuudesta aiheutuvia ylimääräisiä kustannuksia. Tuulisähkön tuottaja ei ota huomioon verkon suunnitteluun, rakentamiseen tai kuormitukseen liittyviä kustannuksia.”
”Jos tukijärjestelmiä käytetään, niin niiden on oltava kestoltaan rajattuja, lyhytaikaisia tukia teknologioiden ja innovaatioiden kehittämiseen.”
”Tukia käytettäessä vaarana on, että tuetut uudet yrittäjät eivät luo
aitoa uutta kilpailua vaan päätyvät kolluusioon alalla jo olevien kanssa.”
(Kolluusio on oikeuden väärinkäytön yksi muoto)
Ilmoita asiaton viesti
Tuulet kääntyy, pikku hiljaa..?
http://www.rakennuslehti.fi/2015/02/zyskowiczin-le…
Ilmoita asiaton viesti