Likainen häpeätahra energiapolitiikassa K- 18

Suomen poliittinen ohjaus sähköntuotannossa epäonnistui, valtion verotuloja kulutetaan itsessään kannattamattoman tuulivoimarakentamisen tukeen josta hyötyy ulkomaiset laitetoimittajat ja muutamat yksityiset Suomessa. Julkiselle rahalle olisi Suomessa paljon tärkeämpiä kohteita jossa se voitaisiin kohdentaa kehittämään tai parantamaan rapistuvia perusrakenteita. Nyt rahaa tuhlataan tuulivoimaan jossa se ei hyödytä yhteiskuntaa yhtään hiukkaa. Melu-ongelmat ja haittavaikutukset ovat kohtuuttoman suuria jokaisella osa-alueella.  Muualla maailmassa on jo alkanut irtaantumisprosessi kannattamattomasta tuulivoiman tukemisesta. Maailmalla on mennyt jo vuosikymmeniä liikaa rahaa hukkaan eikä tuulivoima ongelmiin ole saatu mitään uutta, tuulivoimaloiden ominaisuuksia ei tämä suuruudenhullu isojen voimaloiden suosiminen ole parantanut, ongelmat on vaan suurempia mitä suurempia voimaloita on muka metsään "maisemoitu" Suomessakin, – ihan hullua hommaa!  

Energiapolitiikka jossa hulppean syöttötariffin varaan rakennetaan tuulivoimaloita on selvästi perusteltu virheeksi. Sähköntuotannossa epävakaus on vakava riski, ajoittaisen tuulisähkön tuottaminen verkkoon on järjetöntä, valtion takuuhinta itsessään kannattamattomasta ajoittaisesta tuulivoimasta ei voi jatkua ilman vakavaa vaaraa sähköverkon kaatumisesta, joka voi vain viivästyä. Hidastuksena kehitykselle on kestämättömät kustannukset.

Tuuli on halpaa, tuulivoiman käyttöönotto on liian kallista ja ongelmallista. Tämä on poliittisten päättäjien ymmärrettävä ja korjattava virhe. Aluksi pitää puhdistaa päättäjien kytkökset tuulivoimarakentamisesta.

Yhteiskunnalle siirtyy poliitikkojen virheestä muuten liian kallis ja pitkäkestoinen taakka josta koko talouselämä kärsii liian raskaat tappiot.

Todellisuudessa jos haetaan "energiavarmuus" uhkia, ei ole muita kuin kallis, ajoittainen ja epäluotettava tuulivoima, – tästä seuraa energiatuotannon turvallisuusriski.

Yhtään täysjärkistä kommenttia ei ole tullut miksi pitäisi käyttää nämä miljardit tuulivoiman tukemiseen. Saastuttava, ajoittainen, terveydelle vaarallinen niin ihmisille kuin eläimille, toimii julkisen rahan kuluttajana elinaikansa, ei tässä ole mitään järkeä.

Melkein jokainen Suomessa toteutunut ns. "tuulivoimapuisto" kärsii melu-ongelmista,  pitkäaikaistutkimus matalien äänien vaikutuksista (ja samalla myös infraäänistä) https://www.wind-watch.org/documents/low-frequency-noise-and-health-a-wind-turbine-case-2007-2013/

Siinä kokenut tutkija Alves-Pereira oli tutkinut yhtä “kohdetta”, yhtä perhettä monien vuosien ajan (2007-2013) ja tulokset on pelottavia.

Kun tuulivoimalat (4 kappaletta, lähin 320 metrin, uloin 640 metrin päässä talosta) alkoivat käydä vuonna 2007, niin välittömästi kaikilla perheenjäsenillä oli univaikeuksia tai että he heräsivät väsyneenä. Jopa talon koira, joka oli ollut aikaisemmin aktiivinen makasi maassa, kuten perheen hevosetkin (ymmärtääkseni makaava hevonen on yleensä hyvin sairas).

Perheen pojan opettaja ihmetteli miksi poika oli kovin väsynyt koko ajan eikä seurannut enää opetusta, hän oli ollut aikaisemmin hyvä oppilas. Tuossa kohtaa perhe otti yhteyttä tutkijaan.

Tutkijat testasivat mm. pojan aivojen nopeutta vastata ärsykkeisiin. Normaalitaso on 300 ms ja pojalla tulos oli 352 ms. Kun poika oli kaksi kuukautta poissa kotona, niin taso nousi 322 ms.

Perhe oli jo haastanut tuulivoimatoimijan oikeuteen ja oikeus määräsi kaksi lähintä tuulivoimalaa purettavaksi. Tuulivoimatoimija jatkoi kuitenkin samalla uusien tuulivoimaloiden pystyttämistä. Lopulta yhteensä neljä lähintä tuulivoimalaa määrättiin purettavaksi.

Lisäksi oli kerrottu että perhe kasvattaa täysiverisiä Lusitanian hevosia. Vuosina 2000-2006 syntyi 13 tervettä hevosta. 2007 vuoden jälkeen kaikki neljä syntynyttä hevosta kärsivät jonkinlaisesta kavion epämuodostumasta, jonka todennäköisyys on 1/2000:sta. Leikkauksella kuitenkin pystyi korjaamaan tämän vian. Leikkauksen aikana hevosilta otettiin kudosnäyte, ja havaittiin että verisuonien seinämät olivat paksummat kuin normaalilla hevosella. Samaa on havaittu laboratorio rotilla tehdyissä kokeissa joissa ne oli altistettu matalataajuisille äänille.

Suomeen ei kannata rakentaa yhtään tuulivoimalaa. Täysin järjetöntä joka suhteessa, talouden, luonnon, terveyden jne.. pelkkää haittaa myös sähköntuotantoon. Liian härskiä julkisen rahan kulutusta joka vielä valuu pääasiassa ulkomaille = likaista sähköä korruptoituneen virkakoneiston avulla.

Ympäristönsuojelulaki, luonnonsuojelulaki, jätelaki, naapuruussuhteista annettu laki ja terveydensuojelulaki on kaavoituksessa ohitettu, kuka näitä välvoo, – ei kukaan enää.

Analyyttinen, teknisten ja taloudellisten tosiasioiden mukainen toiminta on sivuutettu tuulivoimarakentamisessa. Kenen luvalla oikeusvaltiossa on mahdollista tehdä maaseutua asumiskelvottomaksi valtavia tuulivoimaloita rakentamalla? – Häpeäisit edes.

Petoksella, hämäyksellä, valheilla, vääristelyllä ja korruptiolla aikaansaatu Peittoon ympäristökatastrofi on malliesimerkki Porissa tuulimafian toimintatavoista kts. kuva.

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu