Energiapolitiikkaan ei kuulu halpuuttaminen

Kansanvallan elinehto on markkinatalous jossa vapaat markkinat karsivat pois kannattamattomat tuotantomuodot.

Tuulisähkölle suunniteltu "nerokas tariffi"  antaa valtion takuulla ylivoimaisen kilpailuedun tarpeettomalle ja itsessään tappiolliselle sähköntuotantomuodolle. Tämä järjestely hallituksen päätöksellä köyhdyttää kotitaloudet. Sähkövero on noussut Suomessa 255 % vuodesta 2010 lähtien kun syöttötariffilaki tuli voimaan 2011, ja tuulivoiman uusien sähköverkkojen rakentamiseen ja verkon vahvistamiseen äkillisten tuotannon vaihteluiden takia Fingrid oli alustavasti varannut rahaa 1,5 mrd euroa, mutta se ei edes riitä. Ja verkkomaksuthan peritään loppupeleissä kuluttajilta.  Kotitaloudet maksavat 2.36 c/kWh ja teollisuus 0.70 c/kWh (alv 0%).

Miksi S-ryhmä rakentaa tuulivoimaa?

"S-ryhmän tavoitteena on tuottaa 50 prosenttia kuluttamastaan sähköstä itse vuoden 2016 loppuun mennessä. Se on Suomen suurimpia sähkönkuluttajia vuosittaisella noin yhden terawattitunnin kulutuksella."

"Oma tuotanto on ratkaisu, jos haluaa suojautua hinnan vaihteluilta" – kerrotaan.

S-ryhmä saa tuulisähköstään 105,30 euroa/MWh valtion takuulla, omaan käyttöön S-ryhmä ostaa markkinahintaista sähköä n.30 euroa/MWh loput sähkön myynti/osto tuloista on voittoja. Kuka enää välittää jostain moraalista tai etiikasta, jos valtio antaa kauppiaalle verotulot käyttöön "syöttötariffina". Ja entä ne kytkökset ? korruptiota ja lahjontaa? Kaiken se kestää, kaikessa uskoo, kaikessa toivoo, kaiken se kärsii. Valehtelu ei koskaan katoa.

S-ryhmän tuulivoima tiedotteesta:

"Tuulivoima on puhdas, uusiutuva energiamuoto

– tuulivoiman ympäristöhyödyt ovat moninkertaiset verrattuna haittoihin

Tuulivoima on kotimaista lähienergiaa

– tuulivoima vähentää riippuvuutta energiatuonnista

– se on uusi maaseutuelinkeino, joka parantaa maaseudun

elinvoimaa

– tuulivoima on paikallisesti merkittävä työllistäjä

Tuulivoima on edullinen energiamuoto

– tuuli on ilmainen, loputon raaka-aine

– tuulivoima on kansantaloudellisesti kannattavaa (minkä takia

sitä myös tuetaan)

– tuulivoima on kustannustehokasta"

Uskokoon kuka tahtoo, valtiontakuu hinta tuulisähköstä joka kerätään sähköverona kotitalouksilta  saa S-ryhmän valehtelemaan jo ihan silmät päästään, – luottamus on jo mennyt.

"Sen lauluja laulat jonka leipää syöt." Kyllä tuo pitää paikkaansa näissäkin S-ryhmän mainoksissa, yksi kymmenestä on lähes oikein! Ilman syöttötariffia energiaratkaisut olisi markkinoiden arvioitavissa, mikä kannattaa ja mikä ei.  Poliitikot ratsastavat kansan tietämättömyydellä niin kauan kuin pystyvät.

Tuulivoima ei kykene vastaamaan sähkön kysyntään, sen tuottamasta sähköstä ei saa normaalia markkinahintaa vaan tyypillisesti murto-osan siitä, S-ryhmä "halpuuttaa" hyvällä tuulella. Pahinta kaikessa on, että se itse aiheuttaa markkinahinnan romahduksen käytännössä aina, kun tuulisähköä on runsaasti markkinoilla. Se tuhoaa itse oman kannattavuutensa! Ja tämä ei ole vika vaan ominaisuus. Sitä ei voi korjata.

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu