Kiihkouskovaisuus aiheuttaa ylilyöntejä arjen toimintaan

Tuulivoimauskoon hurahtaneilla menee jo puurot ja vellit sekaisin rahanhimossaan. Syöttötariffi sekoittaa terveen järjen energiapolitiikasta, tuulivoima ei ole itsessään kannattava sähköntuotantomuoto, julkisella rahoituksella pystyssä pidettynä se on tappiota tuottavaa toimintaa. Mitä enemmän tuulivoimaloita pystytetään, sitä enemmän valtio velkaantuu.

Suurin vastuu hiilijalanjälkien kasvusta on hallitusten energiantuotannon ohjaamiseksi annetut tukimuodot, syöttötariffilaki ohjaa sähköntuotantoa ideologisen toiveen mukaan tuulivoiman käyttämiseen. Se taas toimiikin päinvastoin kuin toivottiin, CO2 päästöt kasvaa maailmassa kun tuki- ja säätövoimana on hiilivoima. 

Tuulivoima ei kykene vastaamaan sähkön kysyntään, sen tuottamasta sähköstä ei saa normaalia markkinahintaa vaan tyypillisesti murto-osan siitä. Pahinta kaikessa on, että se itse aiheuttaa markkinahinnan romahduksen käytännössä aina, kun tuulisähköä on runsaasti markkinoilla. Se tuhoaa itse oman kannattavuutensa! Ja tämä ei ole vika vaan ominaisuus. Sitä ei voi korjata.

Tuulivoimasta ei saada itsessään kannattavaa sähköntuotantomuotoa Suomeen, ei se ole onnistunut vielä missään muuallakaan maailmassa. USA jo luopui tuulivoiman tukemisesta. Tosiasiat puhuu puolestaan, tuulivoima on ilmaista mutta sen käyttöönotto sähköntuotantoon syö julkista rahaa liikaa ja lisää päästöjä. 

Kiinassa on vihdoin herätty saasteongelmaan. Kiinan suurkaupunkien ilma on toisinaan niin paksua, ettei siellä tahdo eteensä nähdä. Syynä on mm. tehtaiden, liikenteen ja hiilivoimaloiden päästöt. Vaikka Kiinassa on enemmän tuulivoimaa kuin missään muualla, siitä ei ole päästö-ongelman ratkaisuksi. Tuulivoimaloiden kestomagneetin materiaali on neodyymi, se on voimakkain tällä hetkellä tunnettu magneetti materiaali. Harvinaisten maametallien suurimmat esiintymät ovat Kiinassa, Neodyymin tuottaminen on aiheuttanut suuria myrkkyjärviä Kiinaan.

Kiina panostaa nyt torium voimalaan, kymmenen tuhatta tonnia toriumia vuodessa riittää korvaamaan kaiken miljardeja tonneja hiiltä, kaasua ja bensiiniä polttamalla tuotetun energian.

Surkeinta on, että Suomessa ei osata ottaa oppia muualta kokemuksen ja tutkimuksen tuloksia, vaan pitää tehdä virheet moneen kertaan itse, ja vielä julkisella rahalla. Ihmisille vaarallinen infraääni ja sen vaikutukset on esim. NASA ym. muut perusteellisesti tutkineet 36 vuoden aikajanalla, meillä yritetään omilla virheellisillä mittauksilla, jotka ei edes tuulivoimaloiden infraääniä osoita, näyttää ettei ongelmaa olisi. Mittaajana on samat tahot jotka tuulivoimala-alueen on suunnitelleet, ei se ole puolueetonta ongelman selvitystä, – petoksista kaikkein typerin on itsepetos.

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu