Sekunda tuotetta valtion takuuhintajärjestelmällä

Tuulivoimalla uhoominen oli mahdollista naiivin ideologisen unelman ansiota. Tosiasioita ei tunnustettu, ei luettu käyttöohjeita, ei turvallisuusohjeita, ei välitetty melumallinnuksista. Tuulivoima lobbareiden mainospuhe upposi kuin kuuma veitsi voihin, ministeri väitti tuulivoimaloiden äänen vastaavan "jääkaapin hyrinää", ei se ketään voi häiritä.  Nyt savun hälvettyä ihmetellään, miten tähän tilanteeseen on ajauduttu. Suomeen ostettiin heti maailman suurimpia tuulivoimaloita jotka tuottavat ympäristöön infraääntä, se kuuluu kauas ja on vaarallinen terveyshaitta. 

http://tuulivoimamelu.blogspot.fi/2015/07/uusi-tutkimus-todistaa-ihminen-aistii.html

Valtava voimalan koko on ympäristöhaitta. Syöttötariffin piti antaa vastineeksi verotuloja köyhille kunnille. Luvattiin uusia työpaikkoja, verotuloja valtiolle, tuulisähköä kaupattiin Helsinkiin saakka, omatunto puhdistuisi kun ilmastonmuutos estetään?? Sähkönsiirtohävikki on n.10% tuotannosta Suomessa, ei länsirannikolla tuotettu pieni määrä tuulivoimasähköä siirry Helsinkiin asti voimalinjoja pitkin.  Puuskainen tuuli tuottaa suuria taajuusmuutoksia, ne ovat lisääntyneet viime vuosien myötä ja sähkön laatu heikentyy. Kaikki kauniit unelmat ja lupaukset pirstoutui, jatkuvaan sähkövirran tuottoon tarvitaan avuksi toinen tuotantomuoto, jotta häiriötön sähköntoimitus voidaan taata. Suomeen tarvitaan lisää perusvoimaa ja nopeasti säätyvää voimantuotantoa. Halpa ja hyvä myydään eri paketeissa unohtui jälleen.

Vanha poliisin ohje unohdettiin taas ja ihan ministeritasolla: "Jos jokin asia kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, se ei ole totta".

Syöttötariffilla ei saatu kuin järjettömän suuret julkisen rahan menot itsessään kannattamattoman toiminnan pyörittämiseen. Esim. Tuuliwatti Oy:n tilinpäätöskertomuksessa vuodelta 2014 työntekijöitä ei ole yhtään ja liikevoittoprosentti on 66,6 ja veroja ei maksettu euroakaan, voitot katosi ylimääräisiin poistoihin. Tuuliwatti Oy sai syöttötariffia eli verorahoja valtiolta n. 66% tuloistaan. 

Naiivius, tietämättömyys, ideologia, illuusiot tuotti tappioita kotitalouksille, kunnille, maanomistajille ja valtiolle.

Ympäristö ja luonto ns. "tuulivoimapuistoissa" on rikottu, kalliojyrkänteet ja suuret kivet murskattu sepeliksi leveiden tieurien ja kokoonpano-alueiden pohjalle. Kaikki tuhotyö pelkästään hallituksen antaman tuulisähkön takuuhinnan, syöttötariffin takia. Hallituksen kannustin tuotti ympäristörikoksia Suomessa, tämä ei varmaan ollut tarkoitus. Asia ei vaikenemalla korjaannu, uusien teollisen kokoluokan tuulivoimaloiden pystytys pitää kieltää ja tehdyt virheet on korjattava mahdollisimman pieniksi tiukoilla rajoituksilla.

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu