Kaupankäyntiä tuulivoimamelulla

Tuulivoima on itsessään kannattamaton sähköntuotantomuoto, eikä tämä ole mielipide vaan fakta. Poliittisella ohjauksella rakentaminen kannattaa, nyt julkista rahaa on kulunut jo yli 200 miljoona euroa, ja piikki on vielä auki. Suomi on talouskriisissä, valtion velka on jo lähes 100 miljardia euroa.

Tilanne on huono, jokainen suomalainen saa syntyessään 274 euron arvoisen äitiyspakkauksen ja lähes 18 000 euroa valtion velkaa – sekä kotikunnan velat siihen päälle. Fiksua ja vastuullista? Viime vuosina Suomi on velkaantunut nopeammin kuin koskaan ennen. Syynä on järjettömät poliittiset ohjaukset, hyvin toimeentulevat suomalaiset jättävät kotimaansa verotuksen takia. Teollisuustuotanto ei Suomessa tuota niin hyvin kuin naapurimaissa, siitä syntyy myös tappioita.

Tuulivoima on särkenyt kaikki kauniit odotukset ja illuusiot, – infra- ja matalataajuinen melu on todellinen terveysriski lähiasukkaille, – valtava koko on ympäristöhaitta, se tappaa lähialueen lepakot ilmanpaine vaihteluilla, – paikkakunnalla kiinteistöjen arvot romahtaa, alle kahden kilometrin ei myönnetä rakennuslupia, – melun takia. Metsästäjillä ei alueella ole mitään riistaa enää, eikä metsästyslupia uusita tuulivoimapuistojen alueelle.. Ja mitä vielä, no niin onhan tuulisähkön myynti erikoisen hyvin tuottavaa sähkökauppaa, kaiken sekundasähkön mitä tuulen mukana epätasaisesti tulee saa laskuttaa valtiontakuu hinnan mukaisesti 105,30 euroa/MWh valtionkonttorista.

Bisnes on tuulivoimayrittäjän kannalta riskitön rahan tuotantomuoto. Sopivan melumallinnuksen saa ostaa netistä tuulivoimakaavoitusta varten. Rakennuslupahakemuksen voi esittää noin 2 – 5 MW:n tuulivoimalasta, tornin korkeus 120 – 160 metriä, – kaikki hyväksytään. Omaa pääomaa ei tarvita kuin 2500 euroa, kenen rahoilla tuulivoimaloita ostetaan, se ei kiinnosta ketään.

Viranomaisten saaminen tuulivoimamyönteisiksi onnistuu hyvin järjestetyllä mainoskampanjalla ja seminaareissa joissa puhujiksi saadaan ministeritason puheammattilaisia, ja poliittinen ohjaus oikein vaatii lisää tuulivoimaloita. Porissa vielä pureskellaan pikkuongelmaa: – Eikö tuulivoimaloita saisi rakentaa lähelle asuntoja ja kysellään ihmeissään että kaavoitettiinko sitten turhaan naapurin maille.

Epäonnistumisesta ns. "tuulivoimapuisto" rakentamisessa on selitykset valmiina: Kaupunki ensisijaisesti tarjosi aluetta tuulivoimaloille, tai asia on vielä uutta meillekin, alalta ei ole vielä vertaisarvioitua tutkimustietoa. – Jokainen ongelma on tiedossa ja tutkittu perusteellisesti, niin melusaaste, kuin taloudellinen puoli (syö enemmän kuin tienaa), vielä tunnetaan ympäristölle aiheutuvat haitat, esim. Helsingin selvitykset vuodelta 2001 ja 2002 aiheutti sen ettei Helsingin alueelle tuulivoimaloita pystytetä.

Tuulivoimalat työnnetään nyt riittävän kauas Länsirannikolle, pois pääkaupunkiseudulta ilman sen kummempia omantunnontuskia. Näin osoitettaisiin maailmalle että puhdistetaan ilmastoa eikä huomioida paljonko samalla tehdään vahinkoa kaatamalla metsää ja kulutetaan raaka-aineita tuulivoimalan ja sen jalustan rakentamiseen. Säätövoima jää valmiustilaan, ns. jalka kaasulla seuraamaan tilannetta jos tuuli tyyntyy ym. kuluttaa turhaan laitteita ja on kallista.

Pohjois-Hollannin maakunta kielsi tuulivoiman käytön perustaen kieltonsa laskelmiin, jossa osoitettiin, että tuulivoiman lisärakentaminen vain lisää CO2 päästöjä.

Suomeen ei kannata rakentaa yhtään tuulivoimalaa. Täysin järjetöntä joka suhteessa, talouden, luonnon, terveyden jne.. pelkkää haittaa myös sähköntuotantoon. Liian härskiä julkisen rahan kulutusta joka vielä valuu pääasiassa ulkomaille = likaista sähköä korruptoituneen virkakoneiston avulla.

Ympäristönsuojelulaki, luonnonsuojelulaki, jätelaki, naapuruussuhteista annettu laki ja terveydensuojelulaki on kaavoituksessa ohitettu liian kevyesti. Analyyttinen, teknisten ja taloudellisten tosiasioiden mukainen toiminta on sivuutettu tuulivoimarakentamisessa. Kenen luvalla oikeusvaltiossa on mahdollista tehdä maaseutua asumiskelvottomaksi valtavia tuulivoimaloita rakentamalla?

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu