Määrääkö Suomessa tuulivoimamafia

Unelmat ei ole todellisuutta

Onko Suomeen pesiytynyt tuulivoimamafia syöttötariffia vartioimaan, asetuksessa edellytettiin että tariffin taso tarkistetaan vuosittain, nyt tason pitäisi olla alle 50 euroa/MWh ja takuuhinta pysyy 105,30 tasolla. 

Julkista rahaa kuluu mahdoton määrä sekundasähkön tuotantoon, tuulisähkö ei ole perus- eikä säätövoimaa. Sähkötaseessa se on nollan arvoista haittaa sähköntuotannossa.

Ulottuvatko mafian lonkerot liian lähelle hallitusta, kun hallitusohjelmastakin on poikettu, Sipilän hallitushan päätti vielä toukokuun lopulla julkaistussa hallitusohjelmassa leikata veronmaksajille kalliiksi tulevaaa tuulivoiman syöttötariffin kiintiötä tavoitteeksi asetetusta 2 500 megavolttiampeerista (MVA) noin 2 000 megavolttiampeeriin.

http://www.talouselama.fi/uutiset/sipilan+tuulitukileikkaus+jai+uhoksi+h…

Ulkomeluasetusta säädettäessä virkamiesten asiantuntemus syrjäytettiin teollisuuden painostuksesta ja korvattiin poliittisella päätöksenteolla. – Mikä järki tämän saneli??

Kyllä minä uskon tohtorien tutkimustuloksista saatua tietoa ja uskon myös STM.n johtaja Jari Keinäsen mielipiteeseen asetuksen saamiseksi ajantasalle.

http://www.hare.vn.fi/upload/Asiakirjat/20534/236327_Eri%C3%A4v%C3%A4_mielipide.pdf

Eikö selvä 5 kilometrin raja asutukseen teollisuusluokan tuulivoimalan rakentamisessa olisi kaikkien etu. Tämä raja on esim. Ranskassa käytössä, eikä ole mitään tappeluja kuka desibelit mittaa, koska ja mistä. Ei nykyinen sekava tilanne selviä koskaan jos hallitus antaa tuulivoimateollisuuden määrätä säännöt. 

Suomi on laaja maa, kyllä 105,30 euroa/MWh tuulivoima sähkölle haettaisiin kauempaakin kuin 600 metrin päästä asunnosta, kuten Porin Peittoon "tuulivoimapuisto" katastrofissa. 

Sähköntuotannossa tuulivoima on jo rahan tarpeensa näyttänyt, ei Suomessa ole tarvetta näin raskaasti tuetun tuotannon apua syventämään talouslamaa.

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu