Väärin saatu etu ja perustuslaki

"Yhteisen kansan hyöty on paras laki" – Näin sanotaan aivan uuden ajan alusta peräisin olevissa tuomarinohjeissa, jotka löytyvät Suomen laki -teoksen alkulehdiltä. Muutamia sivuja käsittävien ohjeiden pääteema on, että lait ja esivalta ovat kansan parhaaksi ja että valtaa ei saa käyttää väärin. – Kuinka alas annetaan moraalin vajota ennen kuin puhdistus aloitetaan. "Väärin saatu ei ole saatua" 

http://www.oikeus.fi/fi/index/esitteet/olauspetrintuomarinohjeet.html

Tuulivoiman markkinaehtoinen takuuhinta, syöttötariffi muodostui väärillä oletuksilla liian suureksi, eikä asetuksessa mainittua vuosittaista tarkastelua ole suoritettu, tämä kuluttaa julkista rahaa jo miljoona euroa päivässä jos tuulee.  http://pitkaranta.blogspot.fi/2015/10/miljoona-paivassa.html

Poliittisilla tarkoitusperillä aikaansaatu Euroopan tuottoisin tukisäädös ei ole perustuslain suojassa niin kuin Olli Rehn kirjoittaa Maaseudun Tulevaisuudessa: "Perustuslain omaisuuden suojaa ja elinkeinovapautta koskevien säännösten perusteella tavoitehintaa ei ole mahdollista jälkikäteen alentaa jo toteutuneille tai toteutumassa oleville hankkeille. Emme siis lähde eräiden muiden maiden tielle, jossa ehtoja venkslataan takautuvasti."

– Tuulivoimasta maksetaan kolminkertaista ylihintaa ja kotitalouksien sähkövero saisi nousta pilviin. Syöttötariffi ruokkii poliittisia tarkoitusperiä.

Syöttötariffi on poliittinen päätös joka voidaan lopettaa ilman että perustuslaki sitä estää. Omaisuuden suoja voi koskea ainoastaan poistojen jälkeistä hankinta-arvoa. Ei siis tuottoja.

Prosessi alasajolle on lopettaa tukiaiset ja lunastaa kalusto pois mikäli tuottaja sitä vaatii. Näin huolehditaan omaisuuden suojasta.

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/mielipiteet/vieraskolumnit/tuulivoima…

Eilinen Valio-myrsky kulutti paljon rahaa: http://tuulivahinko.fi/

Silti vuosikymmenten kalliimmaksi myrskyksi tulee vuonna 2011 alkanut Mauri-myrsky, metsää kaatuu ja aineelliset vahingot ovat suuret.

Mauri-myrsky riehuu erityisesti Länsi-Suomesta Pohjois-Suomeen ulottuvalla Pohjanlahden rannikko vyöhykkeellä, se jatkuu ja voimistuu vielä.

http://paivanbyrokraatti.com/2015/09/25/pb-mauri-pekkarinen-kesk-ja-tuul…

Törkeä luonnonsuojelurikos tulossa lakiin. http://www.oikeusministerio.fi/fi/index/ajankohtaista/tiedotteet/2015/10…

"Eduskunnalle tänään 1.10. annetun lakiesityksen mukaan rikoslakiin lisättäisiin uusi törkeää luonnonsuojelurikosta koskeva säännös. Nykyisin luonnonsuojelurikoksesta ei ole säädetty törkeää tekomuotoa. Rikos voitaisiin arvioida törkeäksi, jos se on kokonaisuutena arvostellen törkeä ja se aiheuttaa vakavaa vaaraa luonnolle, sillä tavoitellaan huomattavaa taloudellista hyötyä tai se on erityisen suunnitelmallinen. Rangaistus rikoksesta olisi neljästä kuukaudesta neljään vuoteen vankeutta."

Porissa on Peittoonkorven "tuulivoimapuisto" jota pitää tarkastella tämän uuden lain näkökohdista. "tavoitellaan huomattavaa taloudellista hyötyä ja se on erityisen suunnitelmallinen". Vanhaa kulttuurimaisemaa, Suomenselän alku, isojen lintujen päämuuttoreitti, asuntoja lähimmillään 600 m päässä.. jne. terveysvaikutuksia on jo todettu, perheitä joutuu muuttamaan kauemmas. Kaikki luonnonsuojelurikoksesta säädetyt tunnukset täyttyy, ja ne voidaan paikanpäällä todeta, ei niitä pysty pitämään piilossa tai "maton alla" hiljaa.

Porin kaupunkisuunnittelu puolustaa tehtyä virhettä sillä että aikojen kuluessa syntynyt haja-asutus Kellahden kylässä on rakennettu ilman kaavallista ohjausta. (Porin kaupunginvaltuuston kokouskutsu/esityslista nro 6/2015)

 – Mitä helvettiä, Kellahti on ollut asuttuna jo keskiajalta lähtien ja tämä Porin kaavallinen ohjaus toi nämä 4,5 MW:n tuulivoimalat väkisin kylään vuonna 2014, eikä muistutuksia ja varoituksia huomioitu, ainoastaan huomattava rahallinen hyöty ratkaisi.

"Tukivahti" pääsi lehtiin:  http://www.talouselama.fi/uutiset/67+++suomen+suurimman+tuulivoimayhtion+liikevoittotaso+hipoo+taivaita/a2322600

Poriin on kaavoitettu offshore tuulivoimapuisto avomeri-olosuhteisiin. Torilla kerrotaan juttua miten kaupunkisuunnittelu kaavoitti paikan minne valtion apu, 20 miljoonan suunnitteluraha käytetään: -Luvialta saatiin lainaksi avomerikelpoinen iso vene sitä varten ja kaupunkisuunnittelu päätti lähteä heti seuraavana aamuna. Aamulla oli sankka sumu, Tahkoluotoon päästiin autolla missä vene odotti rannalla ja kaikki hyppäsivät paattiin. Ajatuksena oli edetä pari tuntia n. 8 solmun nopeudella suoraan ulos merelle ja sitten heitetään poijut kellumaan paikalle niin siinä se paikka sitten olisi, riittävän kaukana rannasta ainakin.

Kaikki näytti menevän hyvin, ei ajettu kiville eikä haveria sattunut. Mutta sumun hälvettyä huomattiin että veneen kiinnitysköysi oli jäänyt pollariin kiinni ja venunut lähes 600 metrin pituiseksi, vain yksi säie piti kiinni enää. No niin, se Offshore tuulivoimapuisto tuli sitten vähän liian lähelle rantaa eikä ollut kiireisillä virkamiehillä enempää aikaa kun ruoat ja juomat olivat valmiina odottamassa hotellin salissa. 

Nopean palaverin jälkeen yksimielisyys tuulivoimapuiston paikasta tuli hyväksyttyä, huomattiin että rannan lähellä se on edullisempi ja turvallisempi rakentaa. 

Tästä Offshore "puistosta" on valitusruljannsi käynnissä, Porin töppäilyt tulevat porilaisille ja kaikille veronmaksajille liian kalliiksi.

http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1195000364912/artikkeli/kampissa…

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu