Terveys- ja ympäristöhaittoja verotuloilla maaseudulle

Ei enää ole turvallista asua maaseudun rauhassa, jossa on omakotitalo ja perhe, metsää, peltoa ja kaikki mitä on ympärilleen halunnut. Tuulivoimaloiden tuominen väkisin liian lähelle aiheutti kiinteistön jäämisen meluhaitan alle ja siitä tuli hetkessä arvoton.

Kuvitteleeko asioista päättävät että tämänkaltainen toiminta saa Suomessa kansan hyväksynnän jos vaan annetaan ajan kulua eikä asialle tehdä mitään? – Ei varmasti hyväksytä, hiljaa olemalla asiat vaan menee huonommaksi, peli on vihellettävä poikki. On vähintään aikalisän paikka.

http://yle.fi/uutiset/tuulivoiman_tulo_naapuriin_ajoi_perheen_kodistaan/…

Poliittisella ohjauksella saatiin verotuloilla aikaan  Euroopan parhaimmaksi bisnekseksi tuulivoimaloiden hankkiminen Suomeen tuottamaan ajoittaista sähkövirtaa verkkoon. Tuulivoimalat on ajateltu sijoittaa pääasiassa länsirannikolle, kauas pääkaupunkiseudulta, jonka maisemiin ne eivät sovi.

Aikaansaatu syöttötariffi on "nerokas tariffi", kulutus ei näy budjettikehyksessä vaan rahat tulee verotuksella, tuulivoima hankkeiden liikkeelle lähdön vauhdittaminen  saa valtion markkinaehtoista takuuhintaa 12 vuotta. Tuulivoiman tuki kerätään pääasiassa kotitalouksien sähköveroissa ja sähkön siirtomaksujen korottamisella rakennetaan uusia voimalinjoja ns. "tuulivoimapuistoille".

Lisäkulut voimalinjojen rakentamisesta on tarkoitus kerätä ensi vuoden alusta alkaen haja-asutusalueen asukkailta sähkön siirtomaksun korotuksilla, jos esitetty malli hyväksytään.

Vahingot tuulivoimarakentamisen seurauksesta ovat nyt jo suuria, rahaa on kulutettu tuulivoimayhtiöiden voittoihin yli 200 miljoona euroa ja  12 vuoden kuluiksi on jo arvioitu n. 5000 miljoona euroa. 

Ei tuulivoimaa turhaan ole kehuttu hyväksi bisnekseksi. Verotuloja ei vaan saada kasvamaan niin että sitä riittäisi jaettavaksi itsessään kannattamattoman sähköntuotantomuodon pyörittämiseen.

-Tuulivoima ei ole yhteiskunnalle välttämätön sähköntuotantomuoto! Tuulivoimatoimija on verotulojen syöjänä ahmatti, loiseläjä ja epäluotettava, huono sähkön tuottaja. Sähkötaseessa tuulisähkö on nollan arvoista sekundaa, se ei ole perusvoimaa, eikä säätövoimaa vaan häiriköi ajoittaisilla piikeillä toisia sähköntuotantomuotoja.

Kaiken huippuna yritetään murtaa kuntien kaavoitusmonopoli asettamalla tuulivoimalat arvoasteikossa perustuslain yläpuolelle.

On ihmeellistä, että hallitus, jolla on tasavallassa ylin valta leikata terveydenhoito menoja, opetuksen kustannuksia, työttömien toimeentuloa – lähes kaikkea, törmää seinään kun edessä on tuulivoiman satojen miljoonien vuosittainen tuki.  Sitä ei saa leikata, kuka sen määrää.. ei ainakaan perustuslaki sitä estä. Pelätäänkö tuulimafian julmia paljastuksia lahjusten vastaanottajista tai korruption saastuttaman virkakoneiston hajoamista.

Hallitus käsittelee edelleen syöttötariffia kuin se olisi ylin oikeusnormi?? – Maailma on täynnä uskomattomia tarinoita, mutta vain satu tuulivoimasta ja  "ilmaisen" tuulivoiman maaginen vaikutus ilmaston puhdistumiseen saa valtakunnan viisaat uskomaan alastoman keisarin olevan asiallisesti puettu kylmässä maailmassa. 

"Die Weltin mukaan energiakäänne on jo vuosia niellyt kaiken ympäristötyöhön käytettävissä olevan poliittisen energian, rahat, innovatiivisuuden Saksassa." – Niin heil, näin myös meil –  

"Yleisen petoksen aikoina totuuden kertomisesta tulee vallankumouksellinen teko"

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu