Tuulivoima, loppuu kuin kanan lento.

Suomessa vastikään saadut mittaustulokset vahvistavat, että tuulivoimaloista lähtevä infraääni kantaa jopa kymmenien kilometrien päähän. Selvitys tehtiin, koska tuulivoimaloiden lähiasukkaat ovat valittaneet terveysoireista. 

Kesällä 2015 Saksassa käytettiin uutta mittaustekniikkaa, jonka avulla osoitettiin, että aivojen varoitusmekanismit reagoivat myös erittäin mataliin, kuulokynnyksen alapuolelle jääviin, infraääniin. Äänet läpäisevät myös talojen rakenteet.

Raportissa esitettiin, että terveysvaikutukset ovat selkeitä. Keskiössä olivat perheet, joissa vaivoja on havaittu.

Nyt syntyi ongelma, tuulivoimabisneksestä Suomessa on syöttötariffin ansiosta tullut Euroopan unionin tuottoisin sijoituskohde, mitä sitten? Suomi on kerrankin kärjessä.. hävetkää jo, kirjoitettiin lehdessä. Valtion tuki menee osaksi ulkomaisten tuulivoimaloiden ostamiseen ja loput sijoittajien taskuihin hyvänä voittona. Haitat jää maaseudulle ihmisten ja eläinten ongelmaksi, kaikki kotitaloudet osallistuvat sähköverossaan haittojen maksamiseen. 

Tuulivoimavillitys Suomessa on eräänlainen pähkähulluus ihmisen tekemisissä, koska järkevät syyt, paitsi ahneus tietyissä piireissä, eivät puolla tällaisten systeemien rakentamista ja käyttöä. Raportin sanoma on selkeä, se perustelee lähinnä äänestä aiheutuvaa haittaa, mutta näyttää myös oravanpyörän täydellisen hulluuden. Yhteiskunnan varoilla ajoittainen sähkön tuotanto aiheuttaa haittaa sähköverkossa ja  naapureille sairastumisia, joita sitten hoidetaan yhteiskunnan varoilla.

Tuulivoimalat ajettiin rynnäköllä sinisilmäisten ja asiantuntemattomien maalaispoliitikkojen kautta Suomen metsiin. Tuulivoima lobbareille oli helppo nakki puhua ja lahjoa kunnan isät, äidit ja muut päättäjät esittely tilaisuuksissa puolelleen, olihan puhujina ministereitä ja sanavalmiita alan asiantuntijoita, joita oli harjaannutettu esiintymään kansanjoukoille. "Ääni on kuin jääkaapin hyrinä" ja sähköä tulee ilmaisella tuulienergialla. Jätetään lapsille puhdasmaailma ja -ilmasto. "Kuulumaton ääni ei sairastuta" Työterveyslaitoksen tutkija kertoo, ja tuulivoimafirmat tukevat avokätisesti ko. mielipiteitä. Jutut on kuin keitetystä lampaanpäästä. Takuuhintaa väärinkäytetään oman edun mukaisen tutkimustuloksen ostamiseen,- on kuulemma maan tapa.

Mauri-myrsky yllätti rajulla tuulivoiman puuskalla, vahinkoa on tullut jo monta sata miljoonaa euroa. Ajoittaisilla tuulen puuskilla sähköä tulee ja takuuhintaa maksetaan valtion kassasta ulkomailla olevien valvomoiden kautta tulevilta laskuilla. Myrskyn jälkeen tuuli tyyntyy, eikä tuulisähköä tule, kaikki loppuu aikanaan. Kuitenkin rahaa kuluu vielä paljon järjestelmän hallittuun lopettamiseen, saiko ahneimmat jo tarpeeksi ja hallitus opetuksen ettei jokaisen helppoheikin kelkkaan kannata hypätä. Tilannetta seurataan laajalla rintamalla.

Mitä hallitus aikoo tehdä, tekeekö se jonkun tuulienergia raportin jonka tekemiseen kuluu se 12 vuotta, joka on syöttötariffin maksamiseen säädetty. Pitääkö tuulivoimasta kohtuuttomia voittoja ottavat sijoittajat lahjuksillaan eduskuntaa pilkkanaan, eivätkä luovuta väärin saatua etua enää kynsistään. Perustuslain mukaan väärin saatu etu pitää lopettaa.

Järjestelmä on mätä, se haisee pahalta jo.

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu