Sekundatuote, valtion takuuhinta ja markkinatalous

Menestynein huijaus Suomessa on tuulivoima, ”suuri raha-automaatti”. Vetoamalla rikkaiden ihmisten ahneuteen ja köyhien kuntien hyväuskoisuuteen on saatu onnistumaan huijaus tuulivoimalasta laitteena, joka tuottaisi "puhdasta" sähköä tuulesta yhteiskunnalle. "Syöttötariffi" (takuuhinta 105,30 euroa/MWh) on poliittinen määräys tuulisähkön hinnaksi, joka kerätään veronmaksajilta, pääasiassa kotitalouksilta. (Markkinahinta on n. 35 euroa/MWh)

Tuulivoimateollisuus sisältää valtavan määrän epäkohtia, tuhoa ja kärsimystä. Tuulivoima jakaa väistämättä yhteiskunnan pieneen voittajien joukkoon ja valtavaan määrään häviäjiä.

Petoksesta ei joudu oikeuteen, koska oikeusjuttu tuulivoimarahastusta vastaan olisi liian noloa valtion viranhaltijoille ja "syöttötariffi" asetuksen tekemiseen osallistuneille poliitikoille. Kun raha tulee rahan luo, se myös pysyy siellä. Rikkaille kertyvä raha ei kierry kulutukseen, vaan kasaantuu yhä kasvaviksi sijoituksiksi ja investoinneiksi – eikä suinkaan tuotantoon tai työpaikkoja luoviin elinkeinoihin, vaan keinotteluun. Lisäksi rahan valta on pääasiassa näkymätöntä. Siksi sen kimppuun on vaikea käydä, vaikka väärin saatu, ei ole saatua, lakikirjan mukaan.

Silti näin kuitenkin on käynyt, ja tilanne näyttäisi pahenevan koko ajan. Mitä hallitsemattomampana ja holtittomampana talous saa pyöriä, sitä tuhoisammat tulokset ovat. Pääministeri valitti että valtio velkaantuu melkein miljoona euroa tunnissa, eikä kuitenkaan lopeta takuuhinta politiikkaa.

”Tie menestykseen paperisodan avulla”, kirjan opit ovat mahdollistaneet konsulttien menestymisen suomalaisessa demokratiassa, kun tuulivoimakaavoitus ja selvitykset ovat siirtyneet kokonaan pois viranomaisten hallinnasta konsulttien hommiksi. Paperia yhdestä tuulivoimala-alueesta kertyy monta hyllymetriä, ja ensimmäisen "tuulivoimapuiston" aineisto voidaan käyttää seuraavien hankkeiden hyväksi. Tuloksena on läpinäkyvyyden alasajo, tehoton hallinto ja virkamiesten selvilläolovelvollisuuden rapautuminen. Kun valtaa siirtyy vastuusta vapaille konsulteille ja liikesalaisuuksien suojaamille yrityksille, demokratiasta ei jää mitään jäljelle.

Mikä sitten on tuulivoima petos? Tuulivoima ei vastaa sähkön kysyntään ja tosiasiassa sähköntuotanto hoidetaan kuten ennen tuulivoimaan satsausta. Ilmastonmuutos, lämpenemisen hillitsemisen liittäminen tuulivoimaan ja Pariisissa pidetty ilmastokokous oli joillekin tilaisuus pelastaa maailma, mutta kuten tiedetään tilaisuudessa kokoontuivat maailman suurimman taloudellisen puhalluksen ja tieteellisen huijauksen konnat. Joulukuussa ilmastopropaganda lisääntyi mediassa huomattavasti Suomessakin, mutta jos historia toistaa itseään, kuten se on tehnyt jo satojen tuhansien vuosien ajan, niin lämpötila kääntyy laskuun. Jos niin käy, niin kaikki ne tuhansien miljardien satsaukset joilla on estetty maapallon lämpenemistä ovat menneet hukkaan. – Olisikin pitänyt varautua kylmenemiseen, ja kylmä kangistaa nopeasti. Kylmyys on joka tapauksessa suurempi vaara kun lämpö.

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu