Tuulivoimateollisuus on suurin turvallisuusuhka ja kansanterveysongelma

Forsmanin perheen oli tehtävä Merikarvialla vaikea päätös, kun koko perhe alkoi voida huonosti tuulivoimaloiden tuotannon alettua. Kahdeksanlapsinen perhe joutui jättämään kotinsa, tämä on käynnistänyt energiapoliittisen keskustelun. Tapaus herätti jälleen huomaamaan, miten kallista laskua tuulivoiman terveysongelmien vuoksi kansakuntana maksamme.

 

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan vastuualueella tuulivoima nousee merkittävänä riski- ja kuormitustekijänä esiin. Ennenaikaista eläköitymistä aiheutuu vuosittain tuulivoiman terveyshaittojen vuoksi. Viikonloppuisin länsirannikon sairaaloiden ensiavussa joka viides potilaskäynti johtuu tuulivoimaloiden ilmanpaineaalto tykityksestä. Tuulivoimasta on muodostumassa kallein kansantaloudellinen- ja terveysongelmamme. Se aiheuttaa yhteensä noin miljardin euron vuosittaiset kustannukset yhteiskunnalle. Lastensuojelu kuormittuu perheiden terveysongelmien vuoksi. Arviolta 10 000 suomalaislasta elää perheessä, jonka asunto sijaitsee paineaaltotykityksen (infraääni) turvallisuusuhan alla.

 

Useita satoja lapsia vammautuu pysyvästi jo äidin kohdussa raskauden aikaisen infraäänille altistumisen vuoksi.

 

Turvallisuudesta vastaavilta viranomaisilta, myös poliisin ja hallinto-oikeuksien työtaakka helpottuisi ratkaisevasti jos tuulivoimalat sijoitetaan yli kymmenen kilometrin päähän asunnoista. Isot tuulivoimalat ovat merkittävin yksittäinen uhkatekijä kansalaisten turvallisuuden kannalta.

 

Ympäristönsuojelulain yleinen velvollisuus on selvilläolovelvollisuus. Se tarkoittaa, että viranomaiset ja toiminnanharjoittaja tuntee toimintansa ympäristövaikutukset, riskit sekä ympäristövaikutusten vähentämismahdollisuudet.

 

Tuulivoimaloiden aiheuttamista terveys- ja omaisuusvahingoista  haetaan korvauksia vahingonkorvauslain mukaan ensisijaisesti tuulivoimatoimijan vakuutuksista.

 

Vakuutusyhtiöiden pitää nyt vastata vahingoista, ei niitä esim. Tuuliwatti Oy suosiolla maksa. Asioiden lailliselle tolalle saattamiseen tarvitaan nyt valtiovallan apua, löytyykö enää yhtään viranomaista joka ei olisi tuulivoima lonkeroihin sotkeutunut, eihän Suomessa ole korruptiota, eikä nepotismia. On vaan idiotismia.

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu