Vilpillistä sopupeliä

Osmo Soininvaara kiteytti tuulivoima puolesta/vastaan keskustelun Iltalehdessä yksinkertaisesti ja selvästi: "Petoksista kaikkein typerin on itsepetos".

Tuulivoima asiassa mentiin takapuoli edellä puuhun, poliittinen korruptio ja nepotismi antoi rahat voitolliseen bisnekseen ilman riskien kartoitusta. Virhettä ei korjata vaan rahaa myönnetään tutkimuksiin jotka tukevat poliittista päätöstä ja kriittiset tutkijat sysätään tutkimuksista ulos. Tämä näyttää Stalinin aikaiselta Lysenkolaisen tieteen tukemalta ratkaisulta. Kritiikki hiljennetään pakolla.

-Ei tästä enää itkukaan kaukana ole, sotaa ei vielä ole hävitty vaikka näitä sammakoita tulee herrojen suusta, Peittoon lähiasukas kertoo: "Maaseudun rauha on meiltä Peittoolaisilta mennyt, mutta Porin ympäristötarkastaja Lankiniemi sanoi syksyllä meillä Kellahdella yhdessä tilaisuudessa, ettei maalla asuvilla ole oikeutta enää mihinkään maaseudun rauhaan. Että se siitä". Kaupunkisuunnittelu selitti terveys- ja ympäristö haittojen syntymistä, ettei Peittoon ympäristön asutus nauti kaupungin kaavallista suojelua.

Alue on asutettu ainakin jo 1500 luvulta alkaen ilman kaavallista suojelua. Peittoossa on nyt 12 kpl 4,5 MW:n tuulivoimalaa asutuksen keskellä, lähimmät n. 600 metriä.

Ruotsalaiset ostavat meiltä n.7 vuotta vanhoja tuulivoimaloita jotka saivat 40% investointituen, ne puretaan ja tuodaan paikalle uudet isommat voimalat syöttötariffia syömään. Ensin otetaan investointituet voimaloista ja ne puretaan syöttötariffin antaman suuremman tuen takia. Tuki ja voitto ovat isommat kuin liikevaihto, tuki suurempi kuin kaikki kustannukset ja sähkön saa vielä myydä markkinoille. Tuulisähköä ei tarvitse säätää, sitä tulee jos tuulee ja kaikelle sekundasähkölle on verkkoon etuajooikeus. Muut sähköntuotantomuodot sitten priimaavat ja pitävät sähköverkon pystyssä. Jatkuvalla 90% teholla toimiva hiilivoimala suljetaan, vaikka tuotanto toimii maailman puhtaimmin, eikä piipusta tule kaikkien suodattimien läpi enää muuta kuin vesihöyryä. Eikö tätä hölmöläisten hommaa kukaan täysjärkinen päättäjä saa loppumaan. Nyt kun oli hiukan pakkasta tuulivoimalat oli kuluttamassa sähköä verkosta.

Tuulivoiman tukien takia poliitikot leikkaavat koulutuksesta, tutkijoilta ja uuden tekniikan kehityksestä otetaan rahat pois, ja puolueettomat tutkijat ovat ilman työtä kortistossa.

Entä miten suhtaudutaan professoriin joka edistää omaa tuulivoima bisnestä omilla tai edustamansa yliopiston tutkimuksilla. Valtion takuuhinta tuulivoimalle on edistänyt tällaisia lieveilmiöitä.

Rauhanneuvottelut pitäisi olla jo käynnissä: "Ympäristöoikeudellinen sovittelu tekee vasta tuloaan Suomeen. Monissa maissa ympäristöoikeudellisesta sovittelusta on jo hyviä kokemuksia. Parhaimmillaan sovittelun avulla voidaan ehkäistä ennakolta ympäristökonfliktien syntyä tai lyhentää konfliktitilanteiden kestoa. On myös mahdollista, että sovittelun avulla vältytään pitkiltä ja usein kaikkia osapuolia turhauttavilta oikeusprosesseilta".

http://www.ymparistokonfliktisovittelu.fi/fi/Projekti

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu