Vahingollisen lain kumoaminen

"Kaikki lait pitää olla sellaiset, että ne ovat yhteiseksi hyödyksi, ja sen tähden, kun laki tulee vahingolliseksi, ei se enää ole laki, vaan vääryys, ja on hylättävä". (Tuomarinohjeet)

Ei kai poliittisen asetuksen kumoaminen sen kummempi työ ole kuin mitä sen aikaansaaminen on ollut. Hallitus tekee oman osuuden ja esittää eduskunnalle lain kumoamisen päätettäväksi.

Hallituksen esityksessä eduskunnalle ehdotetaan kumottavaksi valtion tuulivoimalle annettu laki syöttötariffista, ja sen jälkeen esityksessä ehdotetaan, että eduskunta hyväksyisi syöttötariffin lopettamisen tuulivoimatuotannolta terveys- ja ympäristön haittavaikutus syyllä.

Eikös tuo olisi helppo tehdä, nyt kun nähdään mitä tappioita ja vahinkoja se tuottaa. Joillekin se aiheuttaisi pahan arvovaltatappion, mutta yleinen etu vaatii nyt poistamaan turhat kulut. Viiden miljardin kokonaissäästö tässä asiassa ei ole ihan pikkujuttu.

Terveyden- ja ympäristönsuojelumääräyksiä noudatetaan myös taannehtivasti.

Isojen tuulivoimaloiden tuottamat matalataajuiset, jaksottaiset paineaallot ovat sellaisia, joita luonnossa ei esiinny. Siksi eläinten ja ihmisten elimistö ei niihin sopeudu.

Voimakkaat korkeat äänet eivät myöskään kuulu luontoon ainakaan yötä/päivää jatkuvana haittana. Voimakkaita matalataajuisia ääniä esiintyy lähinnä ukkosen aiheuttamana.

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu