Suuri puhallus pyörittää tuulivoimabisnestä

Mitä suurempi huijaus sitä kauemmin se voi näköjään jatkua, ja mitä tekevät vallan vahtikoirat? – seuraavat vain etäältä ja kirjoittavat tarkoitushakuista juttua tragediasta.

Suomi velkaantuu valtion takuuhinta järjestelmällä joka on koplattu tuulisähkölle, – markkinaehtoinen takuuhinta, – syöttötariffi takaa yli 150% voiton tuulisähkön myynnistä tuulivoima bisneksessä. -Häpeällinen järjestely ja oma-etu koplaus on nyt EU:n paras bisnes.

Kilpailu hyville apajille pääsystä on raakaa ja kaikki keinot on käytössä, on lahjontaa, uhkailua ja kiristystä. Osa mediasta herkuttelee tilanteella, lähiasukkaiden hätä ja kärsimykset on otsikoissa hyvin esillä ja kerää asiasta kiinnostuneita lehden ostajia. Fortum myi sähkönsiirron monopolin ulos Suomesta ja suunnittelee tuulivoimabisneksestä lisäpotkua tuloksen tekemiseen julkisilla varoilla.

– Kahtia silpoutunut merikotka tuulivoimalan alla värikuvana lehdessä saa luonnonsuojelijat lehden lukijoiksi. Mutta vastuulliset viranomaiset ovat jääneet medialta suojaan vaikka rakennusluvat on vastoin asetuksia aikaansaatu, ja liian lähellä asuinalueita ja muuttolintujen reiteillä rannikolla. Rakentamista jatketaan vaikka tuulivoima katastrofia ei saa korjattua tuplaamalla jo syntynyttä vahinkoa.

 

Valtio velkaantuu jatkuvasti lisää mm. tuulivoimatuen maksajana. Kansainvälinen laki määrittelee kunniattoman velan seuraavasti: "kunniattomalla velalla tarkoitetaan esimerkiksi kansallista velkaa, jonka hallitus on ottanut kansalaisten nimiin tarkoituksissa, jotka eivät palvele kansalaisten etuja". Tuulivoimalat eivät ole suomalaisille etu, eivätkä ne vähennä työttömyyttä Suomessa.

 

Tuulivoimalat ovat haitta sähköntuotannossa, ja ihmisille ja eläimille terveys- ja ympäristöhaitta. Ulkomaiset matkailijatkaan eivät halua rentoutua tuulivoimapuistoissa. 

 

Ajetun energiapolitiikan ja tutkitun tiedon ristiriita selittää sitä, miksi mielipide-ilmastoa yritetään nyt muokata ns. tutkimustiedolla. Nyt on kova halu kieltää yksityiseltä ihmiseltä kaavoituksesta valittaminen asetuksen voimalla, ja totuudenvastaisen selvityksen osoittaminen kaavoituksessa kielletään.

 

Kun energiapolitiikka on ristiriidassa tutkitun tiedon kanssa, eikä politiikkaa haluta muuttaa, yritetään muuttaa tutkittua tietoa tai sitä vähätellään, eikä julkaista avoimesti. Kuka enää luottaa esim. VTT:n tai TTL:n tilaustutkimuksiin, joita tuulivoimatoimijat omaksi edukseen ostavat ja suurin otsikoin mediassa julkaisevat.

Vai oliko vaan tarkoituksena esittää todisteita yliopistojen, tieteen ja tutkimuksen tarpeettomuudesta, jos ensin muokataan mielipiteet tutkimuksille vastaisiksi ja siten saadaan oikeutus leikata tieteeltä tutkimusrahat pois. 

 

Tuulivoimalat sairastuttaa lähialueen asukkaat on jo muualta saatu tutkimustieto, eikä sen tutkimiseen suomalaisten ole enää pakko satsata, kun nämä rakennetut tuulivoimala-alueet jo todistavat saman tuloksen. Fiksuimmat perheet siirtyivät turvallisemman matkan päähän tuulivoimala-alueesta heti ensioireiden jälkeen. 

 

Haluaako hallitus pakkosiirtää haja-asutuksen tiiviiksi yhdyskunnaksi valtavien markettien viereen tällä "lähde pois tai sairastu" tuulivoima politiikalla.

Helsinkiläisiä peloteltiin Ylen uutisten julkaisemalla ilmatieteenlaitoksen tietokonemallinnus uutisella, jonka mukaan vedenkorkeus nousee tulevaisuudessa yli 4 metriä Helsingin edustalla, aiemmin uutisoitiin  aikomus rakentaa Helsingin edustalle myös tuulivoimaloita. Ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi tehdään kaikki voitava.

Tuulivoiman hyväksyttävyyttä ajetaan ala-arvoisesti käänteisellä sosiaalipolitiikalla Suomessa, ei oikein muuta voi sanoa.

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu