Puhdas energia on likaista bisnestä

Mitä kauemmin tutustuu tuulivoimarakentamiseen niin huomaa tämän uskomattoman epäoikeudenmukaisuuden, kun isot yhtiöt nuijivat omat hankkeensa läpi valtuustoissa. Maailman suurimmat tuulivoimalat tuodaan rakentajan säännöillä liian lähelle asuntoja, ja rehellisille veroja maksaville asukkaille aiheutetaan globaalin ilmastonsuojelun nimissä korvaamatonta terveys- ja ympäristöhaittaa.

Tämä kaikki epäoikeudenmukaisuus inspiroi yhä uudelleen minua kysymään yhtä kysymystä: Miksi tuulivoimateollisuudella on erivapaus asianmukaisista säännöistä, jotka koskevat kaikkia muita teollisuudenaloja?

Tuulivoimatoimijalla on vastuu ja velvollisuus esittää ettei toiminta aiheuta terveys- ja ympäristöongelmia. Ei se ole yksityisen kansalaisen harteilla, viranomaisilla on liian lepsu ote valvontatyössä, josta he ovat vastuussa. Selvilläolovelvollisuus on lain mukaan oltava hallussa viranomaisilla ja hankevastaavilla, – se ei nyt näytä pitävän paikkaansa.

Uuden teknologian käyttöönotossa kansainvälinen oikeus edellyttää ainakin 10 vuoden tieteellistä tutkimusta, useita ja laajoja seurantatutkimuksia kaiken lisäksi. Vaikka ongelmat ovat olleet tiedossa jo vuosikymmeniä, eivät tuulivoimatoimijat ole voineet osoittaa voimaloiden olevan turvallisia, kuten mm. EU:n konedirektiivi vaatii.

Infraäänen ilmanpaine aaltoilu jatkuvana haittana tekee elämästä tuulivoimalan infraääni käyrän sisällä sietämättömäksi tuskaksi ja on mahdotonta, lapsilla oireilu alkaa heti kun tuulivoimalat otetaan käyttöön.

"Uusiutuvan energian tutkimuksen saralla harrastetaan tiedevilppiä". Tähän eivät syyllisty kaikki tutkijat. Nämä valheelliset tutkimukset ovat vaan aina mediassa etusijalla esillä suurilla otsikoilla.

Helsingin Sanomat täydensi aiempaa juttuaan ulkopuolisilla arvioilla VTT:n tutkimuksesta (Helsingin Sanomat 10.2.2016). http://pitkaranta.blogspot.fi/

Entä tämä mainostettu "euron sijoitus tuulivoimaan tuo yli kymmenen takaisin". – Näillä helppoheikki mainoksilla yritetään pitää valheellista pyramidihuijausta pystyssä. Tuulivoiman syöttötariffi nostaa jatkuvasti sähkölaskussa sähköveroa, nyt se on jo n. 41% osuudella suurin menoerä. Seuraavana tulee sähköenergian hinta, joka muodostaa noin 37 % siitä kaikesta, mitä maksat siitä, että sähkölaitteesi kotona toimivat. Loppu muodostuu sähkön siirrosta (22 %).

Yhdysvalloissa Utahin yliopistossa tehty tutkimus tuulivoimaloiden kokonaiskustannuksista osoitti, että tuulivoima tulee yhteiskunnalle n. 48 % kalliimmaksi kuin yleisesti on väitetty. Tutkimuksessa laskettiin mukaan kustannuksiin kaikki tuulivoimaloiden aiheuttamat kustannukset, myös niiden negatiiviset ympäristö- ja sosiaaliset vaikutukset, mukaan luettuna mahdolliset terveyshaitat. http://www.strata.org/wp-content/uploads/2015/07/Full-Report-True-Cost-o… Mennyttä emme voi muuttaa. Mutta, olisi viisautta varoa samojen virheiden toistamista tulevaisuudessa.

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu