Poliittinen virhe aiheutti kansanterveysongelman

Poliittinen pakottaminen on saanut aikaan terveys- ympäristö-ongelman, siitä on varoittavana esimerkkinä suuret tuulivoimalat. Kansalaisten puolesta päättämisestä meillä on rasitteena ns. "älykäs" syöttötariffi-asetus tuulivoimalle. Järjettömyys toi vahvalla valheellisella lobbauksella Suomelle anteliaan syöttötariffin, tämä on vaarallista yhteiskunnan hyvinvoinnille. Kilpailulakia ei huomioitu, vaan pakotettiin kansa jatkuvaan sähköveron korotukseen jolla rahoitetaan tuulivoimateollisuutta, nyt jo sähkövero on noussut 260% vuoden 2010 tasosta kun tuulivoiman syöttötariffi otettiin käyttöön v.2011. Nousu rokottaa kotitalouksia suhteellisesti eniten.

 

Tuulivoima itsessään ei ole kannattava sähköntuotantomuoto, tämä on fakta, eikä mielipide.

 

"Kilpailupolitiikan tavoitteena on luoda ja ylläpitää sellaista toimintaympäristöä, jossa yrityksillä on tasapuoliset toimintaedellytykset. Tavoitteena on, että toimiva kilpailu koituu viime kädessä asiakkaiden ja kuluttajien eduksi. Kilpailupolitiikalla on keskeinen ja kasvava merkitys hyvinvoinnin ylläpitämisessä."

https://www.tem.fi/kuluttajat_ja_markkinat/kilpailupolitiikka

 

Silloin kun yhteiskunta haluaa tehdä päätökset kansalaistensa puolesta, ei tarvitse pakottaa. "Älykkäästi" suunniteltu tuulivoiman kannustin eli syöttötariffi-asetus, valtion takuuhinta on energiamarkkinoilla järjenvastainen markkinakupla. Kupla syntyi tuulisähkölle annetusta 105,30 euroa/MWh takuuhinnasta. Tästä johtuu nyt maailman suurimpien tuulivoimaloiden rakennusbuumi Suomessa. Ulkomaisen teknologian tuontitueksi muodostunut syöttötariffi on järjenvastainen säädös joka aiheutti kansanterveysongelman. 

 

Kansanterveydellisen ongelma tulee tuulivoimaloiden matalataajuisesta äänivärähtelystä. Kansainväliset tutkimukset eri puolilla maailmaa ovat todistaneet, että jatkuva, muuttuva taajuinen äänivärähtely on terveydelle erittäin haitallista. Aivan varmasti tuulivoimayhtiöiden ihmiset sen myös tietävät, mutta eivät yksinkertaisesti välitä ihmisten ja eläinten terveydestä, nopea suuri voitollinen tulos on suurempana vaikuttimena kuin terveys.

 

Monet maat ovat jo alkaneet purkaa näitä tuulivoimaloiden tukisääntöjä, mutta suomalaiset poliitikot eivät virhettään korjaa, ja niin kauan kuin rahaa annetaan, pitävät tuulisähkö kauppiaat jääräpäisesti kiinni keinotekoisesta bisneksestä.

 

Tuulivoimatoimijat luottavat ihmisten tietämättömyyteen. Luulisin kuitenkin heidän itse tietävän, että sekin ääni, mitä ihmiskorva ei kuule, etenee ilmassa ja aiheuttaa värähtelyä myös kohdatessaan kiinteän aineen. Vain juridinen vastuu ihmisten hyvinvoinnista saisi ehkä heidät ajattelemaan, mitä he ovat tekemässä. Niin kauan kuin joku poliittinen puolue seisoo heidän kanssaan samassa rintamassa, tuntevat he olevansa vahvoilla. Ainoastaan valtion maksama syöttötariffi tuulisähköstä on saanut toiminnan tuottamaan hyvin voittoa sijoittajille.

 

Ääni syntyy värähtelystä, joka mitataan hertseinä, 1 Hz on yksi värähdys sekunnissa. Sata värähdystä on 100 Hz, nämä ääniaallot vaikuttavat ympäristöön ja myös ihmisiin. Ihmiset ovat hyvin yksilöllisiä värähtelyn sietokyvyn suhteen. Vaikka korva ei kuule matalia ääniä, ne värähtelevät silti ja vaikuttavat elimistössä. Tämä värähtely on ihmisille ja eläimille hyvinkin vahingollista. Jokainen ihminen reagoi värähtelyyn omalla tavallaan, mutta varmaa kuitenkin on, että ääniaallot, riippumatta siitä, kuulemmeko niitä vai emme, vaikuttavat osuessaan kiinteään aineeseen.

 

Tuulivoimaloiden suojaetäisyyksiä asutukseen määritellään ihmisen kuuloaistin mukaan, vaikka Ihminen kuulee vain ääniä, joiden taajuus on 20 … 20 000 Hz. Puheäänen taajuus on välillä 125 … 8000 Hz. 

Matalataajuisten äänten, infraäänten eli < 20 Hz taajuisten värähtelyjen hallinta on vaikeampaa. Se etenee lähes vaimentumattomana kymmeniä kilometrejä. Normaaleista seinärakenteista ei ole infraäänen vaimentajaksi. Sen on todettu olevan vahingollista luonnolle, eläimille ja myös ihmisille, jos vaikutusaika on pitkä.

 

Nature: "Ilmaston lämpeneminen odotettua hitaampaa, tietokonemallit liioittelevat"

http://www.talouselama.fi/uutiset/nature-ilmaston-lampeneminen-odotettua-hitaampaa-tietokonemallit-liioittelevat-6307093

"Todellisuus on poikennut odotuksistamme – on täysin normaalia (ja jopa välttämätöntä) yrittää ymmärtää tätä eroa", Hawkins moittii niitä, joiden mielestä hidastumista ei ole tapahtunut tai se on merkityksetön.

 

Valtion kohtuuttoman suuri tuki tuulivoimalle perustui valheellisiin tietokonemallinnuksiin, peruste olikin vain rahanhimo ja oma-etu.

"Ich habe genug" (minulla on tarpeeksi) ei ole ahneen tuulisähkön myyjän mietelause.

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu