Uhkapeliä tuulivoimalla, rahat ja henki

Ajatus oli että tuulivoimaloista saadaan ilmaista ja puhdasta energiaa, ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Poliitikkojen pyrkimys oli varmasti vilpitön. Mutta ongelmaksi nousi liian myönteinen käsitys kielteisistä mahdollisuuksista jotka nyt ovat realisoituneet. Ja vielä pahempaa: tuulivoimatoimijat asettivat mainoksissaan ihanteet liian korkealle, että eivät edes itse voineet niitä noudattaa. Heistä tuli alhaisia teeskentelijöitä eli ulkokultaisia, kaikki lupaukset elintason noususta ja työpaikkojen saannista paikkakunnalle oli vain utopiaa.

 

Konsultit kaavoituksessa hoitavat oikeastaan tärkeätä tehtävää. Mutta jotain on silti pielessä. He ovat tuulivoima-alalla yritysten alihankkijoita, yritykset tekevät bisnestä heidän välityksellään veronmaksajien rahoilla. Raporttien tekemisestä otetaan kova voitto ja nyt kotitaloudet maksavat sähköstä moninkertaisesti  v. 2010 (ennen syöttötariffia) sähkölaskun tasoon verrattuna. Eli kotitalouksia riistetään!

 

Me noudatamme monenlaisia sääntöjä, mutta tuulivoimateollisuus vähät välittää oikeudenmukaisuudesta ja lakipykälistä.

 

"Kaikki lait pitää olla sellaiset, että ne ovat yhteiseksi hyödyksi, ja sen tähden, kun laki tulee vahingolliseksi, ei se enää ole laki, vaan vääryys, ja on hylättävä". (Tuomarinohjeet)

 

Tuulivoima johtajat ottavat uhkapelissä hurjat voitot  ja rahoista hyötyvät poliitikot näyttävät olevan ulkonaisesti hurskaita ihmisten silmissä, mutta sisältä täynnä teeskentelyä, korruptiota, riistoa, vääryyttä, hillittömyyttä.

 

Tuulivoima-ala on riistäytynyt pois käsistä väärille poluille, eivät tunnusta turvallisuusmääräyksiä eivätkä lakeja. Hallitus vähättelee kansan voimaa eikä lopeta väärinkäytöksiä.

 

Isojen tuulivoimaloiden tuottama matalataajuinen kapeakaistaisesti ja amplitudimoduloituneesti sykkivä paineaalto on sellaista, jota luonnossa ei esiinny, ainakaan yötä/päivää jatkuvana haittana. Siksi eläinten ja ihmisten elimistö ei siihen sopeudu, eläimet siirtyvät hiljaa pois haitta-alueelta.  Ihmisten toivotaan samoin siirtyvän vaan hiljaa pois, mutta se ei nyt onnistu, perhettään ja kotiaan jokainen puolustaa viimeiseen hengenvetoon saakka.

Voimakkaita matalataajuisia ääniä esiintyy luonnossa lähinnä ukkosen aiheuttamana.

 

Uhkapelissä ovat osapuolina ihmisten terveys ja syöttötariffi rahat valtion takuulla tuulivoimaan sijoittajilla. Uhkapeli on laitonta, terveys on joka tapauksessa vahvempi argumentti kuin raha.

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu