Se on se syöttötariffi

Infraäänen vaikutuksia on jo pitkään tutkittu sotilaallisessa tarkoituksessa. Matalataajuisen infraäänen aiheuttamia oireita lääkäri Castelo Brancon mukaan ovat mm. kognitiivisia taitoja vaativista tehtävistä suoriutumisen heikkeneminen, äkilliset hengitysvaikeudet, neurologiset ongelmat, tasapainohäiriöt ja mielialan vaihtelut.

Pidempään jatkuessaan infraäänialtistus voi nopeuttaa elimistön ikääntymisprosessia, joka todettiin mm. kuvantamalla aivoja ja niissä tapahtuneita muutoksia. Castelo Brancon tutkimuksessa muutosten aivoissa havaittiin olevan samankaltaisia, kuin alkuvaiheen Alzheimer- tai dementiapotilailla.

Työssään infraäänelle altistuneilla on todettu myös muistivaikeuksia sekä epilepsiaa ja he joutuvat usein jäämään eläkkeelle normaalia aiemmin. (Castelo Branco 2001).

Suuria tuulivoimaloita tuotetaan Suomeen rahankiilto silmissä, mikään muu ei merkitse mitään, rahat pois vaan kun valtio antaa siihen mahdollisuuden. EU:n sijoittajat ovat nyt maanvuokraajana repimässä Suomen luontoon pysyvät jäljet, maanomistajat eivät ymmärtäneet mitä sopimukset tarkoittivat. Ei aiheutettuja ympäristörikoksia nykyisille maanomistajille korvata, eikä tuleville. Rahat menee ja vahingot jää pysyviksi haitoiksi.

http://santavuori.blogspot.fi/2016/03/korkealta-ja-kovaa.html Poliitikot eivät myönnä virheitään, tuet ovat romahduttaneet sähkön hinnan ja tehneet ilman tukia jäävät investoinnit kannattamattomiksi. Poliitikot ovat antaneet halpamaisesti huijareille mahdollisuudet vuokrata maata tuulivoima puhalluksen tarpeisiin. Terveydellisen vaaran aiheuttaminen on rikos, isojen tuulivoimaloiden tuottama matalataajuinen kapeakaistaisesti ja amplitudimoduloituneesti sykkivä paineaalto on sellaista, jota luonnossa ei esiinny yötä/päivää jatkuvana haittana. Altistuminen aiheuttaa erilaisia sairauksia mm. epilepsia. ("ylhäällä aina tuulee..STY") http://santavuori.blogspot.fi/2016/03/rehellisyys-maan-perii.html

Jos kaiken sen ajan, vaivan ja rahankin, minkä ihmiset ovat lounais- ja länsirannikolla ja muuallakin Suomessa joutuneet käyttämään oman elinympäristönsä ja elämänsä puolustamisessa, puhumattakaan taloudellisista menetyksistä kotien ja kiinteistöjen suhteen ja elämän rakentamisesta uudelleen kodin ulkopuolella, olisi voinut laittaa yhteiskunnan rakentamiseen ja elinkeinoelämän pyörittämiseen, olisi Suomen tämänhetkinen taloudellinenkin tilanne toinen. Nyt voimavaroja haaskataan siihen, että toiset tulee ja rikkoo toisten elämän. http://santavuori.blogspot.fi/2016/03/rauha-meni-tuulivoimarakentamisen-…  

Hallitus aikoo rajoittaa hankkeen kaavavalitusoikeutta, vaikka kuntalaisen yleinen kaavavalitusoikeus on yksi paikallisdemokratian kulmakivistä. "Kaikki lait pitää olla sellaiset, että ne ovat yhteiseksi hyödyksi, ja sen tähden, kun laki tulee vahingolliseksi, ei se enää ole laki, vaan vääryys, ja on hylättävä". (Tuomarinohjeet)

Kunnallinen itsehallinto on kunnan asukkaiden itsehallintoa. Kunnan asukkaalla on oltava mahdollisuus vaikuttaa kaavoitukseen (monopoli kaavoituksessa on kunnan oikeus). Asukkaalla on myös oikeus valvoa kaavoituksen laillisuutta.

Valtioneuvoston kanslialla on mahdollisuus tilata haluamaansa tutkimus- ja selvitystoimintaa vuosittain kymmenellä miljoonalla eurolla. Terveysvaikutuksista on jo esimerkkejä jotka on voitu osoittaa johtuvan tuulivoimaloiden tuottamasta matalataajuisesta sykkivästä infraäänestä. Tutkijoilla on mahdollisuus saada valtiolta rahaa tutkimuksiin, ja kaikki epäilyt tulisi selvitetyksi, jos peli on rehellistä, mutta nyt iskee korruptio säännöt pöytään ja tieteentekijöistä tehdään tuulivoima-alalla yritysten alihankkijoita, yritykset tekevät bisnestä heidän välityksellään veronmaksajien rahoilla. Tarkoituhakuisten tutkimuksien tekemisestä otetaan kova voitto yliopistoille ja tuulivoimaherrat jatkaa tyytyväisinä bisnestään.

Kristiinassa on yritetty saada tutkimuksia alulle, se ei kuitenkaan onnistunut: "Johtava lääkäri Peter Riddar on 15.02.2016 jättänyt lausunnon, jossa hän toteaa, ettei Kristiinankaupungin kaupungilla ole ulkoisen rahoituksen turvin tai ilman rahoitusta kapasiteettia toimia päämiehenä tutkimushankkeelle, jonka tarkoituksena on arvioida tuulivoimaloiden terveysvaikutuksia yhteiskuntatasolla. Tällaisen tehtävän onnistunut toteuttaminen vaatii Riddarin mukaan organisaation, jolla on kokemusta akateemisesta tutkimuksesta sekä osaamista tällaisten tutkimustulosten käsittelyssä ja etenkin tulkinnassa. Riddar toteaa myös, ettei Kristiinankaupungin omalla organisaatiolla ole tällaista osaamista ja ettei ole suositeltavaa sitoutua tällaisen hankkeen organisointiin".

Tämä suomalainen itsensä pettäminen ja viranomaisten vastuun väistely on saanut vaaralliset mittasuhteet, tuomarit hallintotuomioistuimissa ratkaisevat väärinkäytöksiä vain hallinnollisen menettelyn oikeellisuuden näkökulmasta. Vaikka selvästi kokonaisuus on mätä ja tuulivoimateollisuuden tarkoituksena on tukirahoilla rikastuminen, siinä ei välitetä asukkaille aiheutetuista terveyshaitoista, tuulivoimaloilla ei ole turvallisuusluokitukset kunnossa, eikä tosiasioita voi kieltää.

Viranomaiset eivät tutki asiaan liittyvää rikollista toimintaa, esim. mistä tulevat rahat näille persaukisille tuulifirmoille, mitä tapahtuu luonnolle, entä mitä tarkoittaa isojen tuulivoimaloiden tuottama matalataajuinen kapeakaistaisesti ja amplitudimoduloituneesti sykkivä paineaalto, häiritseekö se ihmisiä ja eläimiä, aiheutuuko terveyshaittojen takia kuolemantapauksia.

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu