Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty

Poriin on kaavoitettu offshore tuulivoimapuisto 'avomeri-olosuhteisiin'. Torilla kerrotaan juttua miten kaupunkisuunnittelu kaavoitti paikan minne valtion apu, 20 miljoonan suunnitteluraha käytetään: – Luvialta saatiin lainaksi avomerikelpoinen iso vene sitä varten ja kaupunkisuunnittelu päätti lähteä heti seuraavana aamuna. Aamulla oli sankka sumu, Tahkoluotoon päästiin autolla missä vene odotti rannalla ja kaikki hyppäsivät paattiin. Ajatuksena oli edetä pari tuntia n. 8 solmun nopeudella suoraan ulos merelle ja sitten heitetään poijut kellumaan paikalle niin siinä se paikka sitten olisi, riittävän kaukana rannasta ainakin.

 

Kaikki näytti menevän hyvin, ei ajettu kiville eikä haveria sattunut. Mutta sumun hälvettyä huomattiin että veneen kiinnitysköysi oli jäänyt pollariin kiinni ja venunut lähes 600 metrin pituiseksi, vain yksi säie piti kiinni enää. No niin, se Offshore tuulivoimapuisto tuli sitten vähän liian lähelle rantaa eikä ollut kiireisillä virkamiehillä enempää aikaa kun ruoat ja juomat olivat valmiina odottamassa hotellin salissa. 

 

Nopean palaverin jälkeen yksimielisyys tuulivoimapuiston paikasta tuli hyväksyttyä, huomattiin että rannan lähellä se on edullisempi ja turvallisempi rakentaa. 

 

Tämä Offshore "puisto" on saanut lainvoiman ja rakentaminen on käynnissä, Porin töppäilyt tulevat porilaisille ja kaikille veronmaksajille jo liian kalliiksi.

 

http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1195000364912/artikkeli/kampissa

 

Selvitykset on tehty eikä Peittoonkorvessa oleva Tuuliwatin "puisto" opettanut epäonnistumisellaan mitään Porin kaupunkisuunnittelulle, hanke saa valtion tukea ja totta kai se otetaan talteen. (valtioon kuuluvat myös porilaiset ja kaikki yhdessä me se tuki joudutaan maksamaan, minne ikinä ne rahat sitten menevätkin, vain herrat tietää)

 

Hiukan suunnitelma tahriintui kun joku pieni luonnonsuojelualue jäi keskelle "offshore" merituulipuiston aluetta, oliko se Suomen suurin selkälokki yhdyskunnan pesimäalue, en tiedä, mutta nyt sen ympärillä on nämä 4 MW:n Siemensin voimalat, korkeus 115 m ja siipien pituus on 65 m.  "Alueen soveltuvuutta tuulivoimatuotantoon puoltavat mm. satama- ja varastoalueen suurimittakaavaisen maiseman sietokyky, tuuliolosuhteet ja olemassa olevan infrastruktuurin läheisyys". Lainaus kaupunkisuunnittelun omakehu paperista, ja suunnitelma on täydellinen, tämä on päätetty, vaikka ne kielteiset asiat jäi käsittelemättä. Matalataajuinen kapeakaistaisesti ja amplitudimoduloituneesti sykkivä paineaalto kantaa kauas ja on pitkäaikaisessa altistuksessa terveydelle vaarallista. – Ei sitä huomioitu 'Peittoon' tapauksessakaan, eikä siitä kukaan mitään rangaistusta ole lakien rikkomisesta saanut. Hankkeella on 'hallituksen' tuki. 

 

Saattaa hyvin olla että Reposaari on "puiston" rakentamisen jälkeen turvaton paikka ihmisille asumiseen, kuten Kellahti Peittoon töppäyksen jälkeen. kts. konsultin laatima melumallinnus raportti Suomen Hyötytuuli Oy:lle. 

http://www.pori.fi/material/attachments/hallintokunnat/kaupunkisuunnitte…

 

Suunnitelma on onnistunut ja hyvä, jos tämän 'offshore' demonstraatio 'merituulipuiston' on tarkoitus olla esimerkkinä, ettei koskaan enää mihinkään tehdä vastaavaa töppäystä.

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu