Rahaa, lisää rahaa huutavat tukikupparit

TEM:in työryhmä kaavailee tuulivoimalle uutta tukimallia loppuraportissaan, jossa ei oteta mitään kantaa tuulivoiman haittavaikutuksiin, jotka ovat suuremmat kuin ajoittaisesta sähkön tuotannosta mahdollisesti saatava hyöty.

http://www.tem.fi/files/45378/TEMjul_16_2016.pdf

 

TEM ei koske tikullakaan terveyshaitta kysymyksiin, ainoastaan tukiraha puhuttaa. Tuulivoiman terveys- ja ympäristöhaitta kokonaisuuksia varten olisi turvallisuuskomitea, se ei tee ulkopolitiikkaa! Turvallisuuskomiteaan kuuluvat ministeriöiden kansliapäälliköt, turvallisuusviranomaisten edustajat, erityisasiantuntijoita joita voisivat tässä tuulivoima selvityksessä olla tekniikan ja lääketieteen huipulta, sekä edustajia elinkeinoelämästä ja järjestöistä.

 

Tämän komitean tehtävänä olisi estää tuulivoima epidemian paisuminen katastrofiksi. Matalataajuinen kapeakaistaisesti ja amplitudimoduloituneesti sykkivä paineaalto/värähtelyenergia on terveydelle vaarallista, tämä on tiedetty ja selvitetty pitkältä aikaväliltä, ja suuret tuulivoimalat tuottavat sitä yötä päivää aina kun tuulee.

Kaikki muistavat maailmanlaajuisen Talidomidi skandaalin, ei kai tuulivoima katastrofia voi antaa enää jatkaa kasvamistaan.

https://sairastuulivoima.com/

 

Tuulivoimala-alueiden lähellä asuu värähtelyenergiasta sairastuneita jo liikaa Suomessakin. Tuulivoima katastrofia ei voida korjata kaksinkertaistamalla jo syntynyt vahinko. http://tuulivahinko.fi/

 

Ympäristönsuojelulaki velvoittaa jokaisen suomalaisen sitä noudattamaan. Laki koskee myös tuulivoimahankkeita.

Varovaisuusperiaate on kiistanalaisin ympäristöoikeudellinen periaate, ei edes täydellinen ympäristöoikeudellisen tietämyksen puute poista velvollisuutta ryhtyä ympäristöoikeudellisiin suojelutoimenpiteisiin.

 

TEM:n loppuraportti on byrokraattisen järjestelmän taidonnäyte, kuinka kirjoitetaan 134 sivuinen raportti vaikka lopputulokset on jo päätetty, ennen mitään tutkimusta. Ihan sama mitä maksaa ja mitä haittoja tulee. Mitään toivoa ei länsirannikolla enää ole. Tätä pelättiin, ja näin se sitten olisi toteutumassa.

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu