Suomi kärsii oman pesän likaajista

Kokeilu maksaa liikaa

Tuulivoima vaatii ympärilleen vahvan valheellista propagandaa levittävän organisaation lakimiehineen ja konsultteineen.

Valtion suuri, n. 4000 miljoonan euron tukirahapotti tuulivoimalle kerää ympärilleen tukijoita rahan voimalla kuin mädäntynyt liha raatokärpäsiä.

 

Ilman tätä valheellisen tiedon levittämistä, esim. "euron sijoitus tuulivoimaan tuo yli kymmenen euroa takaisin", jne "ilmastonmuutos vaatii rakentamaan lisää tuulivoimaloita Suomen länsirannikolle", ei rakennettaisi yhtään suurta tuulivoimalaa Suomeen.

 

Suunniteltu valtion demonstraatiohanke suomalaisesta osaamisesta arktisen alueen offshore tuulipuiston rakentamisesta on mennyt alusta saakka päin helvettiä. Tarkoitus oli kerätä tietoa ja kokemusta suomalaisille.. Pori valikoitui sijoituspaikaksi ja Tahkoluodon edustalle tulee nyt 10 kpl Siemensin 4 MW:n offshore-voimalaa. Voimalan napakorkeus on noin 90 metriä ja roottorin halkaisija 130 metriä. "Linnut osaavat väistää propellit", kerrotaan, eikä mitään muutakaan huolta lähellä olevalle Reposaaren kaupunginosalle aiheudu.  "Merituulipuiston" rakentajaksi on Suomen Hyötytuuli Oy valinnut merellä tapahtuvien rakennustöiden pääurakoitsijaksi belgialaisen Jan De Nul Groupin. 

Merirakentamista ja energia-alan offshore-asennuksia eri puolilla maailmaa tekevä belgialainen Jan De Nul vastaa ruoppauksesta, pohjatöistä sekä perustusten ja tuulivoimaloiden asentamisesta. Työt jakautuvat kahdelle seuraavalle kesäkaudelle.

Nyt näytetään, että me osaamme arktisiin meriolosuhteisiin rakentaa, tulkaa täältä ostamaan? Ai niin, mitä?

 

Voimalat rakennetaan 2 – 4 km etäisyydelle Reposaaren kaupunginosasta, Tahkoluodon rannasta matkaa on 600 m lähimmälle voimalalle.

 

Rakennuspaikka on valittu välittämättä tulevista terveysvaikutuksista. Matalataajuinen kapeakaistaisesti ja amplitudimoduloituneesti sykkivä paineaalto/värähtelyenergia on suurten tuulivoimaloiden rakenteellinen ominaisuus eikä sitä voida huolellisella suunnittelulla tai viranomaisvalvonnalla poistaa. Matalataajuisten äänten, infraäänten eli < 20 Hz taajuisten värähtelyjen hallinta on vaikeaa. Se etenee lähes vaimentumattomana kymmeniä kilometrejä. Normaaleista seinärakenteista ei ole infraäänen vaimentajaksi. Sen on todettu olevan vahingollista luonnolle, eläimille ja myös ihmisille, jos vaikutusaika on pitkä. Lyhytaikainen altistuminen tällaiselle värähtelylle ei tiettävästi ole vahingollista.

Esimerkiksi kuuro on valittanut tuulivoimalan häiritsevyydestä Suomessa. Se jyminä tuntuu.

 

Suomesta puuttuu rehellinen viranomaisvalvonta ympäristön suojelusta. Länsirannikolla ei ole enää tästä syystä turvallista asua, tämä offshore hanke on vaan yksi esimerkki, näitä on jo rakennettu mantereelle Porista Ouluun ja lisää olisi tulossa, mutta vastustus kasvaa kokemuksen myötä ylivoimaiseksi, eikä tuulivoimaloita enää toivoteta tervetulleiksi pilaamaan rauhallista maaseutua. 

http://santavuori.blogspot.fi/

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu