Kirottu tuulentuki, järjetön poliittinen töppäys

Suomessa 2011 alkanut syöttötariffin maksaminen tuulisähkölle on aikaansaanut jatkuvasti pahenevan vahingon terveys- ja ympäristöhaittojen kanssa länsirannikolla Porista Tornioon ulottuvalla alueella.  https://sairastuulivoima.com/

Tuulivoimarakentamista jatketaan lakien ja asetusten määräyksistä välittämättä, nämä raukkamaiset kansaa köyhdyttävät loiset eivät ympäristöä eivätkä ihmisiä kunnioita, vain luvattu suuri valtion tukiraha kiinnostaa.

http://santavuori.blogspot.fi/2016/05/tuulivoimaloitako-ilmajoen-rajat-tayteen.html

Santavuorelta louhittiin YVA:n mukaan 425 000 kuutiometriä ja hakattiin kolmen hehtaarin aukko/tuulivoimala. Päälle tiet ja sähkölinjat..

http://tripodienaika.blogspot.fi/2015/04/koppeloviikot.html?m=1

Entä mitä sanoo laki:  Aiheuttamisperiaate tarkoittaa että vahingon aiheuttaja/saastuttaja maksaa, ympäristön pilaajalle kuuluvat kaikki pilaantumisesta aiheutuvat vahingonkorvauskustannukset.

Tuulivoimaan sijoitetut tukirahat ovat pois julkiselta sektorilta, ja se näkyy nyt -suljettu- lappu luukulla, kouluissa, terveysasemilla jne..palveluissa, hoitajat ulos sairaaloista, vanhukset ja sairaat jätetään vajaan miehityksen varaan, perusrakenteet jäävät huoltoa vaille.

Tuki on vahingollinen, lisäksi se on jätetty kohtuuttoman suureksi vaikka mahdollisuus kohtuullistamiseen on olemassa, mutta sitä ei ole tehty.  Hätähuutoja ei noteerata, poliitikot elävät  irti todellisuudesta, maailmassa jossa tiede ja tekniikka eivät merkitsisi mitään, vain poliittinen ideologia määrää ratkaisut oman edun hyväksi. http://www.kauppalehti.fi/uutiset/fingridin-ruusunen-alkaa-tappako-sahkomarkkinoita/8sTApSij

"Jotta korvaukset eivät ajan mittaan nousisi liian korkeiksi, Suomen viranomaiset ovat vahvistaneet seuraavansa tuotantokustannuksia vuosittain ja mukauttavansa tarvittaessa tukea ohjelmaan liittyvien uusien voimaloiden osalta." 
Valtiontuki SA.31107 (2011/N) – Suomi
"Tuki tuulivoimaan ja biokaasuun perustuvalle energiantuotannolle" Allekirjoittajana: Ulkoministeri Alexander Stubb vuonna 2011.

"Sähkön tuottaja voi saada syöttötariffin enintään kahdentoista vuoden ajan siitä, kun oikeus syöttötariffiin alkaa." 
Tukeen kuluu rahaa arvion mukaan n. 4500 miljoonaa euroa 12 vuodessa, plus sähkölinjojen vahvistus ja kokonaan uudet voimalinjat ja tiet maksaa n. kolme kertaa samat 4500 miljoonaa. 
Asunnoista ja mökeistä arvot putoavat pahimmillaan nollaan tuulivoima-alueiden lähellä.
Helsingin Sanomat antaa (22.5.16) neuvoja kesäpaikan ostajille: "Myös alueen muusta kaavoituksesta pitää tietää etukäteen. Googlaamallakin saa tietoja, onko lähelle suunniteltu vaikka tuulivoimalaa tai isoa sikalaa."

Ympäristönsuojelulaki velvoittaa jokaisen suomalaisen sitä noudattamaan. Laki koskee myös tuulivoimahankkeita.

http://yle.fi/uutiset/katainen_vihreiden_linja_uhka_hyvinvointiyhteiskunnalle/5901346

Korruptio ja lahjonta rehottaa, MOT- ohjelma vähän raapaisi pintaa parin kylän osalta Pohjanmaalla. Tuulivoimatuotanto sisältää valtavan määrän epäkohtia, tuhoa ja kärsimystä. Tuulivoima jakaa väistämättä yhteiskunnan pieneen voittajien joukkoon ja valtavaan määrään häviäjiä.

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/11/20/miljardituki-kuumensi-tuulikilvan

"Helsingin vihreä painajainen":

 http://yle.fi/aihe/artikkeli/2010/04/06/kasikirjoitus-0

Ihmiset suojelevat omaa yksityisyyttään, eivätkä lähde julkisesti valittamaan vaivoistaan leimautumisen ja ala-arvoisen nimittelyn pelossa.

"Riskialttiit alueet tarvitsevat valvontaa ja sanktioita. Epäiltyjen tapausten raportointi tulee mahdollistaa ilmoittajien suojelua koskevalla sääntelyllä".
http://www.uva.fi/fi/news/rakenteellinen_korruptio_lisaa_kansalaisten_epaluuloa/

Yksisilmäinen vihreä fanatismi sai aikaan julkisen rahan ohjauksen tuuli tukiaisiin, asiantuntijoiden lausunnot menivät kuuroille korville. Elämässä on harvoin yksinkertaisia totuuksia, kannattamattoman teollisuuden ylläpitoon ei Suomen tukirahat riitä, raskaan byrokratian pyörittämiseen kuluu jo muutenkin liikaa rahaa.

Tuulivoimatoimijat ostavat tarkoitushakuisia ns. tieteellisiä tutkimuksia moraalista välittämättä, luonnonarvoista, kotirauhan merkityksestä ei välitä eikä kyläkuntien yksituumaisesta vastustuksesta, puolesta ja vastaan riitelyä jatketaan vaikka tiede kertoo huijauksesta tosiasiat yksiselitteisesti.
Kaikki maaseudun rauhaan kuuluvat arvot hävitetään turhilla tuulivoimaloilla.

Uutisia Raahen Seudussa  Siikajoen Vartinojan alueen  tuulivoimaloiden toiminnan seurauksista.

"Vaikka Vartinojan voimalat ovat olleet toiminnassa vasta vajaan vuoden, moni on jo herkistynyt melulle ja alkanut oirehtia. Lähiasukkaat jopa viiden kilometrin etäisyydellä kärsivät unettomuudesta, päänsärystä, korvakivuista ja korvien soimisesta. Oireilun osalta on oltu yhteydessä ympäristöterveydenhuoltoon, joka on ryhtynyt asiassa toimenpiteisiin."

Tuula Korhonen
Raahen sairaalan anestesiologian ja kivunhallinnan ylilääkäri
Raahen Seutu 22.4.2016

http://tuulivoimamelu.blogspot.fi/2016_04_01_archive.html

Hyvänlaatuinen uni on ihmiselle tärkeä ja on oikeastaan vaikeista tehtävistä suoriutumisen ehto. 

http://yle.fi/uutiset/luulin_olevani_laiska__unettomuus_on_kansantauti_jota_hoidetaan_vaarin/8811203

Vähimmillään olisi toimittava varovaisuusperiaatteen mukaisesti.
Varovaisuusperiaate on kiistanalaisin ympäristöoikeudellinen periaate, ei edes täydellinen ympäristöoikeudellisen tietämyksen puute poista velvollisuutta ryhtyä ympäristöoikeudellisiin suojelutoimenpiteisiin.
Muualla noudatetaan ennaltavarautumisen periaatetta. 
Tuulivoimaloiden rakentamisissa ei välitetä mistään mitään, eikä hallitus korjaa virhettä.

Lopputuloksena on oman aikamme koko kuva, uljaan uuden maailman taudinkuva –  ahneus, joka vie kalatkin vedestä, ei sen enempää eikä vähempää.

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu