Tietoisesti aiheutettu vahinko jota nyt mietitään

Suomessa varovaisuusperiaate on tuntematon käsite vieläkin, vaikka kokemusta ja tietoa on tarpeeksi vahinkojen estämiseksi ennakkoon.

Suurten tuulivoimaloiden ominaisuus on matalataajuinen kapeakaistaisesti ja amplitudimoduloituneesti sykkivä paineaalto, ja sen on todettu olevan tieteellisissä ja pitkäaikaisissa tutkimuksissa terveys- ja ympäristöhaitta ihmisille ja eläimille. (Kelley et al. 1987)

http://tvky.info/tiedostot/infra_aani.pdf 

 

Varovaisuusperiaate on pantava täytäntöön tuulivoimaloiden rakentamisessa Suomeen.

 

Varovaisuusperiaate eli ennaltavarautumisen periaate on kansainvälisesti tunnustettu riskienhallinnan periaate. Se on tärkeä prinsiippi EU:n ympäristöpolitiikassa ja se mainitaan EU:n peruskirjassa.

 

Varovaisuusperiaatetta on tarkoitus soveltaa riskin vähentämiseksi tilanteessa, jossa tieteellinen näyttö on vielä epävarmaa, mutta tiedeyhteisön keskuudessa on perusteltuja epäilyksiä haitoista. On paikallaan korostaa, että varovaisuusperiaatteen käyttöönotto ei edellytä kiistatonta näyttöä haitoista – silloinhan kyseessä ei olisi enää varovaisuusperiaate.

 

Käytännössä varovaisuusperiaatetta kuvaa hyvin englannin sanonta ”Better safe than sorry.”

 

Jo aiemman tutkimustiedon perusteella olisi ollut tarpeen noudattaa varovaisuusperiaatetta ja vähentää väestön altistumista  matalataajuisen kapeakaistaisesti ja amplitudimoduloituneesti sykkivän paineaallon haitalliselle terveys vaikutukselle. 

http://yle.fi/uutiset/tuulivoiman_tulo_naapuriin_ajoi_perheen_kodistaan/…

 

Tuulivoima ideologia tulee suomalaisille kohtuuttoman kalliiksi taloudellisesti, terveydellisesti ja murskaa säälittä ympäristön, kaiken lisäksi se on haittana sähköntuotannossa.   

https://sairastuulivoima.com/

 

Aiemmin Ilmajoella Santavuoren silokalliot suojeltiin kokon polttamiselta – mutta vihreän ideologian (tukirahan) vaatimuksista Santavuorelle rakennettin 17 tuulivoimalaa ja 425 000 kuutiometrin avolouhos.

http://tripodienaika.blogspot.fi/2015/04/koppeloviikot.html?m=1

http://karajavuori.blogspot.fi/

 

Nyt Satu Hassi haluaisi suojella silokalliot. "Jääkauden muovaavat ja hiomat silokalliot rannikolla, saaristossa ja sisämaassa ovat suomalaisen maiseman ja luonnon keskeinen ja kaunis osa, jollaista ei esiinny monessa maailman maassa. Jos kallion pinta rikotaan, sileä pinta ei uusiudu ennenkuin seuraava jääkausi sen hioo".

 http://www.satuhassi.fi/2016/kirjallinen-kysymys-kokkojen-polttamisesta-silokallioilla/

 http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/kokko-51393

Seuraavaksi kuullaan kansanedustajiksi pyrkivien puheissa esim.

"Tuulivoimalat olivat ilman muuta virheitä vihreässä politiikassa, sori siitä", ja valtavat vahingot olisi näin kuitattu.

 

Politiikka on ihmeellistä, Osmo Soininvaara kiteytti tuulivoima puolesta/vastaan keskustelun Iltalehdessä yksinkertaisesti ja selvästi: "Petoksista kaikkein typerin on itsepetos"

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu