Tuuli otti haltuunsa lait ja oikeudet

Poriin runnottiin Suomessa ensimmäisenä maailmassa 4,5 MW:n tuulivoimalat asutuksen keskelle. Rakennettiin 12 tuulivoimalasta "Peittoon tuulivoimapuisto" Suomenselän alkumetreille rannikon silokallioille, ongelmia ei ole eikä tulisi, kerrottiin viranomaisten puolelta.

 

Tuulivoimaloiden käynnistämisen jälkeen alkoi tulemaan heti asukkailta valituksia jatkuvasta haitasta, on vaadittu tuulivoimaloiden sulkemista. On tehty rikosilmoituksia sekä kunnan virkamiesten toimintaan liittyvät tutkintapyynnöt poliisille ja eduskunnan oikeusasiamiehelle.

 

Ei poliisilla ole ollut aikaa puuttua asukkaiden ilmoittamaan kotirauhan häirintään, eduskunnassa ei tämän ongelman ratkaisu etene. Haittojen aiheuttamisesta saa aiheuttajat vielä lunastaa kohtuuttoman hyvää julkista tukea syöttötariffi/takuuhinta lain mukaan.

 

Osa asukkaista on joutunut lähtemään evakkoon kodeistaan terveys-ja ympäristöhaitan takia. Perustuslain suojaa ei enää ihmisillä ole turvana tuulivoimaloita vastaan. Oikeuslaitos on tämän hiljaisesti vahvistanut. Tuulivoimatoimijat saavat pakottaa ihmiset pois tuki bisneksensä tieltä, ilman että siihen kukaan puuttuu. Vaikka perustuslaki sanoo: “Julkisen vallan on pyrittävä turvaamaan jokaiselle oikeus terveelliseen ympäristöön sekä mahdollisuus vaikuttaa elinympäristöään koskevaan päätöksentekoon.”

 

Suomi on vajoamassa ulos oikeusvaltio tasolta diktatuurin määräämälle suunnalle. Meillä on hyvät lait ja säännöt, mutta ei oikeutta, meillä on asioista todellinen tieto, meillä on tiede, mutta ei kritiikkiä.

 

Suomen tiede on mukautettu noudattamaan poliittista tahtoa, eikä ole enää puolueettoman lainkäytön työväline. Poliitikot ohjaavat ideologiaan perustuvilla näkemyksillään sähköntuotantoa, ilman asiantuntemusta, haittoja ei huomioitu. Kansaa kohdellaan mielivaltaisesti oikeuksista välittämättä, jos poliittinen vallankäyttö on uhattuna niin oikeuslaitos on tehnyt kaikki tarvittavat toimenpiteet ihan oikeuskäytäntöjen muuttamisesta lähtien että poliittisesti oikea lopputulos syntyy. Käytäntö ei kunnioitusta ansaitse.

 

Oma etu ja tuulivoiman syöttötariffi on kansanedustajilta ala-arvoinen esimerkki. "Kaikki lait pitää olla sellaiset, että ne ovat yhteiseksi hyödyksi, ja sen tähden, kun laki tulee vahingolliseksi, ei se enää ole laki, vaan vääryys, ja on hylättävä" esim. tuulivoimalle manipuloitu syöttötariffi/takuuhinta. "Väärin saatu ei ole saatua" on vanha tuomarinohje. Tuulisähkölle maksetaan puoli miljoonaa tukea päivässä, ja hyvällä tuulella jopa miljoona euroa päivässä? Suomalaisen kansanperinteen mukaan: "Mikä ei ole oikeus ja kohtuus, se ei voi olla lakikaan."  

 

Diktatuurissa vääryys vallan ottaa ja pahuus paisuupi, ei asiat näin voi olla Suomessa.

 

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu