Hallituksen menestystarinasta tuli menetystarina tuulivoima huijauksessa.

Tuulivoimasta piti poliittisella ohjauksella tulla yhteiskuntaa hyödyttävä energiamuoto Suomeen, se muodostui heti pelkästään tukijärjestelmää kuppaavaksi huijaukseksi.

Tuulivoima nauttii Suomen supertariffista, jonka tuotot valuvat suurelta osin ulkomaisten sijoittajien taskuun. Tuulivoiman suurin ongelma on, ettei se vastaa kysyntään ja silti se maksaa veronmaksajille aivan tolkuttomasti. Sen jännite ei tahdo kelvata samaan verkkoon kuin muu sähkö, vaan sille pitää usein tehdä omaa siirtolinjaa. 

Rahat tai henki! Otan molemmat, kiitos.

Marika Borg kirjoittaa raha ongelmasta, ja myös sen takia syöttötariffi säädettiin, ja nyt ei tuulivoiman takaa erotu yhtään poliitikkoa syöttötariffin kehittäjänä. En minä vaan muut, nyt selitetään, eikä ainakaan Pekkarinen edunsaajiin ollut kytköksissä.. 

"Raha – tai oikeastaan sen puute – on miljoonien ihmisten päivittäinen surunäytelmä, sitä himoitaan ja sitä pelätään. Rahan takia tapetaan ja tuhotaan. Raha-asioissa tunteet jylläävät enemmän kuin kovat tosiasiat. Ihmiset luulevat, että finanssimaailmassa toimet perustuvat tarkasti asiatietoihin, mutta toisin on. Kansainväliset rahamarkkinat heilahtelevat sinne tänne mielialojen ja mielipiteiden mukaan."

http://www.namaste.fi/fi/inspiroidu/artikkelit/rahat-tai-henki-otan-molemmat-kiitos

Tuulivoimaloiden ominaisuus tuottaa infraäänipäästöjä, ja se on vakava ongelma. Asian tulo julkisuuteen aiheuttaa paniikkia tuulivoimaa rakentavilla ja kannattavilla tahoilla. Siellä tiedetään, että asian kiistaton vahvistaminen lopettaa tuulivoimarakentamisen Suomessa kuin seinään. Myöskään viranomaiset, joiden on pitänyt valvoa hankkeita, eivät haluaisi asiaa myöntää. Kuka nyt haluaisi olla vastuussa terveyshaitoista ja siitä, että perheet ovat joutuneet jättämään kotejaan? Siksi ko. tahot yrittävät vain laittaa koko homman läskiksi. Kaikki asiallinen keskustelu terveyshaitoista pyritään leimaamaan hörhöilyksi, kateellisuudeksi, nuppivaivoiksi tai vaikka ydinvoima- tai öljyteollisuuden salajuoneksi.

On kornia, että tuulienergiaa halutaan, vaikka Suomessa jättiläiskokoisia  voimaloita ei kukaan halua oman asunnon läheisyyteen sijoittaa. Oman tontin läheisyydessä ne häiritsevät ja se lista haitoista on pitkä, kiinteistön arvon pudotuksesta lähtien. Helsinki pitää kiinni tuulienergia vaatimuksista, kunhan välimatka pääkaupungin lähelle kaavailtuihin tuulivoimaloihin on vähintään 100 km.

Muuten kun katselin ylen 90 vuotisjuhlalähetyksen luontokuvia Suomesta, ei taustoilla näkynyt yhtään tuulivoimalaa rikkomassa upeaa maisemaa. Ei se ollut ihme, ei niistä kukaan omassa ympäristössään tykkää. Ei niitä pysty maisemoimaan metsään, kuten aluksi väitettiin, ne sopivat maisemaan kuin nyrkki silmään.

Hävettää olla suomalainen, ja yrittää saada poliitikoille selväksi, ettei terveys- ja ympäristöhaittojen rahoittaminen ole yhteiskunnalle kunniaksi, vaikka muutamat poliitikot perheineen siitä hyvät rahat saisivatkin.

Ahneus on parantumaton vaiva, sen ruokkiminen verorahoilla on hallituksen häpeätahra.

Puhtaan energian taustalla pyöritetään likaista peliä, ja rahoitus otetaan veronmaksajilta. – Hävetkää kaikki huijaukseen osalliset edunsaajat ja tuulen rahoitusta vaatineet poliitikot.

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu