Valta turmelee

"Valta turmelee, ja absoluuttinen valta turmelee absoluuttisesti." Totesi John Dalberg-Acton 1800-luvun alussa.

Poliittinen virhe on vaikeasti korjattavissa oleva töppäys. Ei voida olla tunnustamatta sitä, mikä on olemassa; se itse pakottaa tunnustamaan itsensä.

Varovaisuusperiaate eli ennaltavarautumisen periaate on kansainvälisesti tunnustettu riskienhallinnan periaate. Se on tärkeä prinsiippi EU:n ympäristöpolitiikassa ja se mainitaan EU:n peruskirjassa. – Ei kuitenkaan huomioitu Suomessa! Jättikokoisten tuulivoimaloiden kokeilu tuli kalliiksi ja on meille suomalaisille häpeäksi.

”Better safe than sorry.” miksei ole noudatettu varovaisuusperiaatetta.

Todisteet tuulivoimamelun haitallisuudesta ovat valmiina. Suomessa ne eivät ole riittäneet viranomaisille vielä. Syy-yhteyden todistaminen haitallisten terveysvaikutusten ja teollisuusluokan tuulivoimalamelun välillä on varmistunut vertaisarvioidun tieteellisen tutkimuksen avulla.

Turvautuminen ala-arvoiseen pilkkaamiseen tosiasioiden tunnustamisen sijasta, on ollut tyhmää niin johtavilta poliitikoilta ja viranomaisilta, samoin kuin kaupallisissa medioissa ja Ylen ohjelmissa.

http://hearinghealthmatters.org/hearingnewswatch/2016/wind-turbines-nois…

Ja tässä koko tutkimus, Neljän vuosikymmenen historia. Wind Turbine Noise and Human Health: Todisteet siitä että tuulivoimalat aiheuttavat vaaraa:

http://hearinghealthmatters.org/journalresearchposters/files/2016/09/Fin…

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu