Rahaa on kuin roskaa

"Kilpailupolitiikan tavoitteena on luoda ja ylläpitää sellaista toimintaympäristöä, jossa yrityksillä on tasapuoliset toimintaedellytykset. Tavoitteena on, että toimiva kilpailu koituu viime kädessä asiakkaiden ja kuluttajien eduksi. Kilpailupolitiikalla on keskeinen ja kasvava merkitys hyvinvoinnin ylläpitämisessä."

 

Roskaa, puheet on puheita, – tukipolitiikka Suomessa hoitaa toimintaedellytykset, ja miljoonien voitot itsessään kannattamattomalle tuulivoimateollisuudelle. Hyvin voideltu virkakoneisto hoitaa luvat ja pitää kritiikin sisällään. Näin bisnestä hoidetaan, eikä muutosta saada näköjään aikaan.

 

– Valtion takuuhintaa tuulisähkölle luvattiin tarkastella vuosittain ettei rahaa kuluteta hukkaan, – siitä ei pidetty huolta. Rahaa kuluu roskasähköön jatkuvasti enemmän, ja herrat vain levittelevät käsiänsä.

 

"Jotta korvaukset eivät ajan mittaan nousisi liian korkeiksi, Suomen viranomaiset ovat vahvistaneet seuraavansa tuotantokustannuksia vuosittain ja mukauttavansa tarvittaessa tukea ohjelmaan liittyvien uusien voimaloiden osalta." Valtiontuki SA.31107 (2011/N) – Suomi.  EUROOPAN KOMISSIO, Bryssel, 22.03.2011

 

Poliitikkojen luottamus on mennyt ala-arvoisten oma-etu tuki järjestelyjen myötä, sopimukset ja teot ovat pahasti ristiriidassa.

 

Ei voi olla oikein, että sähkön tuotantoa ohjataan poliittisen ideologian mukaan. Analyyttinen, tekninen ja taloudellinen tutkimus on jätetty sivuun ja asiaa analysoi maallikko, samaan aikaan kun akateeminen yhteisö kuittaa vuodesta toiseen rahoitusta tekemättömästä työstä. – Suomen hyvinvoinnista välittäminen on jätetty tuuliajolle, poliitikot ja päättäjät levittelevät käsiään ja kuluttavat rahaa kuin roskaa. Otetaan hyvin toimeentulevalta ja päästöttömältä ydinvoimalta ja vesivoimalta, annetaan kannattamattomalle tuulivoimalle. Tuulivoimalat ostetaan ulkomailta.. – Tätä voi jo verrata taloustyperyyden huippuihin?

 

Tuulivoimaloiden ominaisuus  on matalataajuinen kapeakaistaisesti ja amplitudimoduloituneesti sykkivä paineaalto, ja se aiheuttaa terveys- ja ympäristöhaitat aina alueellaan. Sitä ei saa korjattua rahallakaan. Mielikuvilla ja massiivisella propagandalla sitä on yritetty korjata jo yli 6 vuotta Suomessakin, kaavoitetaan "tuulivoimapuistoja",  "euron sijoitus tuulivoimaan tuo yli kymmenen euroa takaisin", "tuulivoimalan ääni on kuin jääkaapin hyrinää", jne.. Roskapuheet eivät tosiasioita saa koskaan muuttumaan, haitat ovat tuulivoiman tukipolitiikassa paljon suuremmat kuin hyödyt.

 

En ole katkera, mutta kuitenkin..

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu